Μητσοτάκης: Το θέμα δεν είναι ο Βαρουφάκης αλλά ο Τσίπρας – Ως κυβέρνηση θα κάνουμε Εξεταστική

44
Μητσοτάκης: Έχετε ήδη υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για την επόμενη πενταετία

Την δέσμευση ότι όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα συστήσει εξεταστική επιτροπή για τον Γιάννη Βαρουφάκη και το plan X εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τον κ. Τσίπρα να πάψει να κρύβεται πίσω από τον κ. Βαρουφάκη και επισημαίνοντας ότι δεν τίθεται θέμα Βαρουφάκη αλλά θέμα Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε από το βήμα της Βουλής «Η κυβέρνηση αισθάνεται άβολα. Τόσο άβολα που ο κ. Τσίπρας δεν πήρε τον λόγο. Αισθάνεται καλύτερα στο προαύλιο παρά μέσα στην Ολομέλεια τους τελευταίους μήνες. Ο κ. Καμμένος βρέθηκε στη Βουλγαρία, αν μπορούσε για να το αποφύγει θα πήγαινε μέχρι την Μογγολία. Κάνατε ό,τι μπορούσατε για να αποφύγετε τη συζήτηση και τελικά την προγραμματίσατε 26/7, κατακαλόκαιρο.

Οι πολίτες σήμερα πληρώνουν το οδυνηρό τίμημα της καταστροφικής περιόδου των 6 πρώτων μηνών διακυβέρνησης Τσίπρα. Πολύ περιορισμένη η συμμετοχή στη συζήτηση και όποιος δε θέλει να με ακούσει μπορεί να αποχωρήσει από την αίθουσα. Εάν καταψηφιστεί η πρότασή μας, στην επόμενη Βουλή αυτή η εξεταστική θα γίνει. Αποτελεί δέσμευση της ΝΔ. Φοβάστε κάτι κ.κ. συνάδελφοι; Δε θέλετε να μάθετε τι πραγματικά έγινε αυτούς τους 6 μήνες; Η απουσία του Αλέξη Τσίπρα από τη συζήτηση προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι όσο απομακρυνόμαστε απ τ τραγικά γεγονότα του 2015 τόσο λιγότερη θα είναι η ανάγκη να διερευνήσουμε τ έγινε. Φτάσαμε κοντά σε μία εθνική τραγωδία το 2015. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Κωνσταντίνου Καραμανλή θα ακούει για Μεταπολίτευση από τον άνθρωπο που έθεσε σε κίνδυνο τη συμμετοχή στην ΕΕ.

Το συνολικό κόστος είναι τεράστιο, όπως και αν υπολογιστεί – Στα 86 δισ. σύμφωνα με Στουρνάρα, στα 100 δισ. σύμφωνα με τον κ.Ρέγκλινγκ. Εγκαλείστε για το γεγονός ότι οι τράπεζες αγοράστηκαν από ξένους επενδυτές, που πήραν τον έλεγχό τους έναντι μόλις 5,3 δισ.. Εξαιτίας σας η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση και θα παραμείνει σε αυτή και το 2016. Δεν είχατε σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Το μόνο σχέδιο σας από την αρχή κ. Τσίπρα ήταν η κατάληψη της εξουσίας. Το δημοψήφισμα ήταν αυτό που τρομοκράτησε τους Έλληνες, που τους έστειλε στα ATM.

Διαβάστε επίσης:  Καμμένος: Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι για την ομηρία

Τα capital controls διέλυσαν την πραγματική οικονομία. Το δικό σας δημοψήφισμα – παρωδία της 5ης Ιουλίου 2015 ήταν αυτό που οδήγησε στη σύναψη του 3ου Μνημονίου. Η κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή τη μελέτη για το Plan B. Θυμάμαι τον κ. Τσίπρα να αποκαλεί τον κ. Βαρουφάκη asset. Μήπως το Plan Β ήταν τελικά Plan Α, όπως αναμφισβήτητα θα επιθυμούσε ο κ. Βαρουφάκης; Η εξουσία είναι για εσάς αυτοσκοπός. Ασυγκίνητος ο Τσίπρας μπροστά στην ακραία χυδαιότητα φράση του Καμμένου για τη Γεννηματά. Το ζήτημα, όμως, είναι ο Τσίπρας. Ήσασταν θλιβερός κ. Τσίπρα χθες. ».

«Μιλώντας για την Ελλάδα του 2021 δεν παίρνετε συγχωροχάρτι για ο,τι έγινε στην Ελλάδα του 2015 που από ανικανότητα ή από πρόθεση, φτάσαμε πάρα πολύ κοντά σε μία μεγάλη εθνική τραγωδία», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «δεν τίθεται θέμα Βαρουφάκη αλλά θέμα Τσίπρα», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «κρύβεται» πίσω από τον πρώην υπουργό Οικονομικών.
Αναφερόμενος στον αυξημένο ΕΝΦΙΑ, στις περικοπές στις συντάξεις και την αλλαγή στην διαχειριστική δομή των ελληνικών τραπεζών «που αγοράστηκαν από ξένα funds και ξένους επενδυτές», ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «οι πολίτες πληρώνουν τον λογαριασμό».