Μόναχο: Ούτε ακροδεξιός, ούτε ισλαμιστής ο δράστης λέει η γερμανική αστυνομία (βίντεο)

36
Μόναχο, δράστης, ακροδεξιός, ισλαμιστής,

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βαυαρία δηλώνει ότι η χθεσινή αιματηρή επίθεση στο Μόναχο δε συνδέεται με τους πρόσφυγες. Παράλληλα, δήλωσε ότι ο δράστης είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Μόναχο, ενώ ήταν μαθητής.

Η αστυνομία γνωστοποιεί επίσης, ότι ο δράστης δεν είχε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ δε βρέθηκε κάποια απόδειξη για σχέσεις του, με το Ισλαμικό Κράτος στο δωμάτιο του.

Στο δωμάτιο εντοπίστηκε βιβλίο που αναφέρονταν σε μαζικές δολοφονίες. Η σκηνή της επίθεση είναι προσβάσιμη και πάλι, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί πότε θ’ ανοίξουν τα καταστήματα που βρίσκονται εντός του εμπορικού κέντρου OLYMPIA.

Η ανάκριση άρχισε με την αστυνομία να προσεγγίζει τους ανθρώπους που γνώριζαν το δράστη, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά την επίθεση. Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν επίσης 300 σφαίρες στο σακίδιο του δράστη.

Διαβάστε επίσης:  ΚΥΠΡΟΣ: «Μίλησε» η νεκροτομή για το ζευγάρι που δολοφονήθηκε

300 σφαίρες στο σακίδιο του 18χρονου που σκόρπισε τον θάνατο 

Ένα πιστόλι τύπου Glock χρησιμοποίησε για την επίθεση στο Μόναχο ο 18χρονος δράστης σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ο δράστης είχε μαζί του ένα όπλο 9 χιλιοστών, το όποιο ήταν γεμάτο με σφαίρες ενώ και στο σακίδιό του είχε πάνω από 300 σφαίρες» πρόσθεσε σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν είχε άδεια οπλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στη κατοικία του δράστη ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές προκειμένου να διερευνηθεί το περιεχόμενό τους ενώ βρέθηκαν και βιβλία που σχετίζονται με το θέμα του «αμόκ».

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ: