Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
18.9 C
Athens

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΤΙΓΜΗ: Λήπτες μυελού των οστών συναντούν τους δότες τους!

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών αποτελεί τη τελευταία ελπίδα και τη τελευταία ευκαιρία για ζωή σε παιδιά και ενήλικες με καρκίνο, όταν όλα τα άλλα μέσα της ιατρικής αποτυγχάνουν, αρκεί να βρεθεί, κάπου στον πλανήτη συμβατός δότης καταχωρημένος στη Παγκόσμια Τράπεζα Μυελού των Οστών.

Αυτό δίνει στους δότες μυελού των οστών την ευκαιρία κυριολεκτικά να σώσουν μια ζωή, γιατί για τον λήπτη είναι η τελευταία και μοναδική ευκαιρία να κερδίσει τη ζωή του.

Έτσι και για τα παιδιά με καρκίνο, η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι η μοναδική ευκαιρία ζωής όταν τα άλλα μέσα της ιατρικής έχουν αποτύχει.

Η Φλόγα, ο Σύλλογος των γονιών που έχουν παιδιά με καρκίνο, στηρίζει με θέρμη την κίνηση για την στράτευση νέων εθελοντών δοτών μυελού και μάλιστα χρηματοδοτεί την ταυτοποίηση δειγμάτων που συλλέγει το ΚΕΔΜΟΠ,(Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών ) ο επίσημος εκπρόσωπος / φορέας της χώρας, προκειμένου να καταχωρηθούν στην Παγκόσμια Τράπεζα. Το ΚΕΔΜΟΠ, με την υποστήριξη της Φλόγας έχει ήδη προσφέρει 64 μοσχεύματα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.

Η ΦΛΟΓΑ και το ΚΕΔΜΟΠ, για την προώθηση του θεσμού, πραγματοποιούν μεγάλη εκδήλωση τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στην Αίθουσα «Αντιγόνη» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, στην οποία λήπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντούν τους δότες τους ένα τουλάχιστον χρόνο μετά τη μεταμόσχευση.

Μια εκδήλωση η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για τους λήπτες, που κέρδισαν τη ζωή τους όσο και για τους δότες που βλέπουν μπροστά τους έναν άνθρωπο ή ένα παιδί που ζει μόνο και μόνο γιατί αυτοί έδωσαν μόσχευμα. Μια ανάλογη εκδήλωση έγινε πριν από δύο χρόνια στη Πάτρα και είχε τεράστια επιτυχία.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη αρκεί να δηλώσετε την παρουσία σας στην πρόκληση που είναι καρφιτσωμένη στη κορυφή της ιστοσελίδας της Φλόγας (floga.otr.gr ).

Την εκδήλωση θα κλείσει ο διεθνής Έλληνας τραγουδιστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΗΣ ο οποίος για 2η φορά στέκεται στο πλάι μας. Το 2012 βρέθηκε πάλι δίπλα μας με την Άλκιστη Πρωτοψάλτη και τον Μάριο Φραγκούλη. Στο πιάνο ο Στάθης Σούλης.

Εκδήλωση «Γέφυρα Ζωής» Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα.

(πέρας προσέλευσης 6.30)

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254, Ταύρος

Είσοδος Ελεύθερη

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μελέτη: Η υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη μέση ηλικία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο...

Οι μεσήλικες με υψηλή αρτηριακή πίεση διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας σύμφωνα με μελέτη ερευνητών από το Καρδιαγγειακό Ινστιτούτο του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. Σήμερα, περίπου 1,28 δισεκατομμύρια ενήλικες μεταξύ...

Η κόκκινη κλωστή στο χέρι μπορεί να μας προστατέψει από πολλά πράγματα

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε κάποια πράγματα τα οποία, ίσως, δεν γνωρίζατε για την κόκκινη κλωστή. Προλήψεις; Δεισιδαιμονίες; Πάντως δεν τα λες...

Δέκα σκληρές αλήθειες για τη ζωή

Πρώτη σκληρή αλήθεια ζωής: Αν νομίζεις ότι η ζωή σου έχει τελματώσει, το λάθος είναι δικό σου! Με άλλα λόγια, σου λείπει η δύναμη να πεις:...
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 9-4-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 11/4/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, τηνΠεμπτη 11/4/2024 (αριθμός κλήρωσης 2739), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:

Παγκόσμια Ημέρα Πάρκινσον : «Μη μένεις OFF. Δήλωσε ‘παρΟΝ’»

Η Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου του Πάρκινσον (11 Απριλίου), φέρνει στο προσκήνιο τη νόσο και τα εκατομμύρια των ατόμων σε όλο τον κόσμο που...
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 12-8-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 9/4/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Τρίτη 9/4/2024 (αριθμός κλήρωσης 2738), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:

Υγεία: Το παθητικό κάπνισμα συνδέεται με την εμφάνιση κολπικής μαρμαρυγής

Η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα, ακόμη και σε περιορισμένο βαθμό, συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής, μιας σοβαρής διαταραχής του καρδιακού ρυθμού, σύμφωνα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν 

Στην απόφαση, να πλήξει με επώδυνο τρόπο το Ιράν, αλλά χωρίς να προκαλέσει έναν περιφερειακό πόλεμο, κατέληξε...

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου – Ποιοι απεργούν, τι ώρα είναι οι πορείες

Πανελλαδική απεργία μεθαύριο Τετάρτη 17 Απριλίου την οποία προκήρυξε η ΓΣΕΕ ζητώντας αυξήσεις στους...

Με πρωταγωνιστή τον Σλούκα ο Παναθηναϊκός κέρδισε 77-71 τον Ολυμπιακό

Πολύ σημαντική νίκη με σκορ 77-71 πήρε ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού για την...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 Απριλίου ανακαλύπτεται το άγαλμα του Ηνιόχου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1896 ανακαλύπτεται στους Δελφούς το περίφημο άγαλμα του Ηνιόχου.