Μόνο στο 10% η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ…

Παρά την Novartis η ΝΔ χάνει μόνο τα κέρδη από το Μακεδονικό

70
Δημοσκόπηση: Ισχυρό προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ χάνει ότι κέρδισε από το Μακεδονικό αλλά δεν καταγράφει ουσιαστικές απώλειες από την Novartis ενώ η Χρυσή Αυγή λόγω των εθνικών θεμάτων ανακάμπτει.

Ενώ θα αναμενόταν η υπόθεση Novartis να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ΝΔ και να μειωνόταν αισθητά το ποσοστό μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Τουλάχιστον μέχρι τώρα η υπόθεση Novartis δεν έχει προκαλέσει ανατροπή πολιτικού σκηνικού, ωστόσο ανέκοψε την ανοδική πορεία της ΝΔ.

Με βάση πολύ καλά ενημερωμένες πηγές από εταιρίες δημοσκοπήσεων εξάγεται το συμπέρασμα ότι η ΝΔ χάνει ουσιαστικά όλα τα κέρδη που αποκόμισε από την στάση της στο Μακεδονικό άρα η υπόθεση Novartis επέδρασε οριακά, ανέκοψε την ανοδική δυναμική αλλά οι διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά δεν μεταβλήθηκαν.

Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ παραμένει περίπου στις 10 μονάδες υπέρ της ΝΔ.

Η ΝΔ με αφορμή τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία και την στάση που κράτησε ειδικά προς το τέλος για το Μακεδονικό ο Μητσοτάκης ο αρχηγός του κόμματος…κέρδισε δημοσκοπικά.

Ωστόσο αυτή η αύξηση που σημειώθηκε λόγω Μακεδονικού εξανεμίστηκε με την υπόθεση Novartis.

Καλά ενημερωμένη πηγή αναφέρει ότι η Novartis δεν έπληξε την ΝΔ στο βαθμό που ίσως αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα σημαδέψει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας

Ο βασικός λόγος είναι ότι ενώ έχουν αποκαλυφθεί οι μαρτυρικές καταθέσεις, δεν έχει αποδειχθεί η ορθότητα τους και η αξιοπιστία τους ενώ η στάση της ΝΔ να περάσει στην αντεπίθεση κατηγορώντας στον ΣΥΡΙΖΑ για σκευωρία πέρασε σε κάποιο βαθμό στο εκλογικό σώμα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι κέρδισε η ΝΔ από το μακεδονικό το έχασε από την Novartis και η διαφορά βρίσκεται στις 10 μονάδες.

Μάχη διεξάγεται για την 3η θέση όπου κλείνει σχεδόν στο μηδέν η ψαλίδα μεταξύ της κεντροαριστεράς και της Χρυσής Αυγής.

Με βάση την επικαιρότητα, Μακεδονικό, Novartis και Ίμια – ελληνοτουρκικές σχέσεις η Χρυσή Αυγή έχει πλεονέκτημα και αποτελεί πλέον βασικό σενάριο ότι θα βρεθεί στην 3η θέση.

Εάν η κεντροαριστερά χάσει την 3η θέση θα πρόκειται για μια σοβαρή ήττα….

Η συγκυρία ευνοεί πάντως την Χρυσή Αυγή καθώς τα εθνικά θέματα αγγίζουν των ζωτικό ιδεολογικό χώρο της.

Με βάση ορισμένες δημοσκοπήσεις που είναι σε εξέλιξη το συμπέρασμα είναι ότι η ΝΔ χάνει ότι κέρδισε από το Μακεδονικό αλλά δεν καταγράφει ουσιαστικές απώλειες από την Novartis ενώ η Χρυσή Αυγή λόγω των εθνικών θεμάτων που βρίσκονται στην επικαιρότητα κερδίζει καθαρά έδαφος έναντι της κεντροαριστεράς.

www.bankingnews.gr