Monster Hunter World: Επικές μάχες σε ένα μαγικό κόσμο (βίντεο)

37

Η σειρά Monster Hunter επιστρέφει μετά από καιρό και φέρνει ένα εξαιρετικό game.

Η σειρά Monster Hunter δεν είναι νέα στην αγορά των videogames. Το νέο μέρος της ονομάζεται Monster Hunter World και κυκλοφορεί ήδη για PS4 και Xbox One, ενώ θα έρθει μέσα στη χρονιά και η έκδοση για τους προσωπικούς υπολογιστές. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ενός Hunter, ο οποίος και πρέπει να κυνηγήσει, να παγιδεύσει και να σκοτώσει μεγάλα τέρατα που θα συναντήσει στο περιβάλλον. Με τα αντικείμενα που θα του δώσει κάθε νίκη μπορεί να εξοπλιστεί καλύτερα και να βοηθηθεί έτσι για το υπόλοιπο ταξίδι του.

Κάτι που ξεχωρίζει στο παιχνίδι είναι η προσπάθεια της Capcom να δημιουργήσει σεναριακό υπόβαθρο, ένα σκαλί παραπάνω από αυτά που μας έχει προσφέρει μέχρι σήμερα το franchise. Έτσι, ερχόμαστε μπροστά σε μια ιστορία όπου οι Elder Dragons μεταναστεύουν μια φορά κάθε 10 χρόνια στην περιοχή New World. Αυτό το φαινόμενο καλείται ο παίκτης να μελετήσει και ως εκ τούτου δέχεται την αποστολή να κατευθυνθεί σε αυτήν την περιοχή. Ξεκινώντας από την βάση της Astera έχουμε τη δυνατότητα να προμηθευτούμε οτιδήποτε χρειαστούμε, αλλά και να βελτιώσουμε τον εξοπλισμό μας.

Ταυτόχρονα, μπορούμε να λάβουμε μέρος σε διάφορες υπο-αποστολές, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε τα στατιστικά του ήρωά μας, τόσο σε μάχες που γίνονται σε επίπεδο single player, όσο και ταυτόχρονα με άλλους παίκτες μέσω των online υπηρεσιών Sony Entertainment Network και Xbox Live. Αν επιλέξετε το online, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το voice chat για να μιλάτε με τους συμπαίκτες σας και να οργανώσετε μια τετραμελή ομάδα για να ξεκινήσετε μια αποστολή.

Σε ότι αφορά την ίδια τη δράση και το gameplay του παιχνιδιού, το βασικό μας όπλο είναι αυτό που καθορίζει και τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουμε κάθε μάχη. Υπάρχουν για παράδειγμα όπλα κοντινής απόστασης (όπως σπαθιά), αλλά και μακρινής (πχ. τόξα) και κάθε παίκτης θα πρέπει να διαλέξει ένα, ανάλογα με το στιλ που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει. Για την καλύτερη δυνατή επιλογή, υπάρχουν και οι χώροι εξάσκησης (training grounds). Μετά τις πρώτες μάχες, θα υπάρξουν δυνατότητες αναβάθμισης εξοπλισμού που έρχονται με την κλασική μορφή του tree, έτσι ώστε η βελτίωση να ποικίλει σε επίπεδο επιλογών.

Ο κόσμος είναι τεράστιος και ενιαίος, κάτι που σημαίνει πως δεν έχουμε πλέον τις κουραστικές οθόνες φορτώματος. Ο εντοπισμός κάθε τέρατος γίνεται μέσω του ίχνους που αφήνει και γενικότερα οι ενδείξεις μέχρι την τοποθεσία του είναι πάρα πολλές, ώστε να μας καθοδηγήσει ο τίτλος με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο. Τεχνικά, το Monster Hunter World τα καταφέρνει εξαιρετικά και στις απλές εκδόσεις των PS4 και Xbox One, ενώ στις πιο ισχυρές (Xbox One X και PS4 Pro) υπάρχουν σχετικές επιλογές για την απεικόνιση. Το παιχνίδι είναι πραγματικά τεράστιο, γεμάτο περιεχόμενο και σίγουρα θα ικανοποιήσει όλους τους fans της κατηγορίας. Είτε έχουν παρέα για να δοκιμάσουν το online τμήμα του, είτε όχι.