Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Μόσχα: Ο Πούτιν διέταξε την ανάπτυξη S-400 στη ρωσική πρωτεύουσα

Είναι πολύ πιθανό το επόμενο χρονικό διάστημα η Ουκρανία να προβεί σε απόπειρα πληγμάτων συμβολικού χαρακτήρα στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη ενδεχομένως, υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ φυσικά , μέσω ανάλυσης δορυφορικών δεδομένων, προκειμένου να βρεθεί ή να δημιουργηθεί κενό στην Ρωσική αεράμυνα

Οπόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με το Κίεβο να εξοπλίζεται αλλά και να καθοδηγείται στρατιωτικά από την Δύση ολοένα και περισσότερο.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν αναπτύσσει συστήματα αεράμυνας γύρω από τη Μόσχα εν μέσω φόβων για ουκρανικά πλήγματα στην πρωτεύουσα της χώρας του, όπως αναφέρει σε άρθρο του Βρετανικό ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

“Το σύστημα αεράμυνας S-400 «Triumf», με βεληνεκές 248 μιλίων, έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει αεροσκάφη, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς, αλλά και επίγειους στόχους
Ο φόβος του Πούτιν

Η ανάπτυξή του στη Μόσχα έρχεται μετά από δύο ύποπτες επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών οι οποίες έπληξαν δύο αεροπορικές βάσεις, στο Σαράτοφ και στο Ριαζάν, βαθιά μέσα στη Ρωσία τον Δεκέμβριο, προκαλώντας ζημιές σε δύο βομβαρδιστικά.

Η αεροπορική βάση Ένγκελς-2, κοντά στην πόλη Σαράτοφ, επλήγη από έκρηξη τον Δεκέμβριο σε επίθεση που προκάλεσε ζημιές σε δύο βομβαρδιστικά Tu-95 – τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί για να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές στην υποδομή της Ουκρανίας.

Η βάση απέχει περίπου 450 μίλια από το πλησιέστερο σημείο της Ουκρανίας.

Μια άλλη έκρηξη έπληξε τη ρωσική στρατιωτική βάση Dyagilevo κοντά στην πόλη Ryazan, περίπου 470 μίλια από τα ουκρανικά σύνορα, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους μετά από έκρηξη ενός φορτηγού καυσίμων.
Οι τοποθεσίες ανάπτυξης των S-400 στην Μόσχα

Η Ρωσία έχει αναπτύξει τα θανατηφόρα αντιαεροπορικά της συστήματα γύρω από τη Μόσχα σε ένδειξη ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν λαμβάνει προφυλάξεις έναντι πιθανών επιδρομών από την Ουκρανία.

Ο Πούτιν έχει τώρα αναπτύξει τους τρομακτικούς ρωσικούς αμυντικούς πυραύλους S-400 σε δύο τοποθεσίες στην πρωτεύουσα.

Ένα σύστημα αεράμυνας S-400, έχει αναπτυχθεί σε χωράφια που ανήκουν στο Ρωσικό Κρατικό Γεωργικό Πανεπιστήμιο στα βορειοδυτικά της Μόσχας.

Ένα άλλο έχει αναπτυχθεί στο Εθνικό Πάρκο Losiny Ostrov κοντά στην περιοχή Sokolniki στα βορειοανατολικά της πόλης.

Το S-400 είναι ικανό να καταρρίψει έως και 80 στόχους ταυτόχρονα και λέγεται ότι μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα μεγαλύτερη από 10.000 μίλια/ώρα.

Οι κάτοικοι λένε ότι οι αναπτύξεις είναι νέες στη Μόσχα και υπογραμμίζει τους φόβους του Πούτιν για ένα χτύπημα στη μεγαλύτερη πόλη του.

Παρά τα πολλαπλά χτυπήματα της Ρωσίας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, η Μόσχα δεν έχει ακόμη χτυπηθεί.
Τα νέα από το μέτωπο στο Ντονμπάς

Εν τω μεταξύ, το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν πυρά στο ανατολικό μέτωπο, όπου καμία δεν έχει προχωρήσει πολύ τους τελευταίους μήνες.

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκόπησαν τις περιοχές Λουχάνσκ και Ντόνετσκ, όπου βομβαρδίστηκαν σχεδόν 30 οικισμοί, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Soledar και Bakhmut καθώς και του χωριού Klishchiivka, ανέφερε η έκθεση του στρατού.

Οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν επιθέσεις στο Bakhmut και στο χωριό Klishchiivka ακριβώς νότια από αυτό στο Ντόνετσκ, πρόσθεσε.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι κατέλαβε τη μικρή πόλη ε Soledar κοντά στο Bakhmut, ένα επίκεντρο των πρόσφατων συγκρούσεων, αλλά το Κίεβο λέει ότι οι δυνάμεις του εξακολουθούν να πολεμούν εκεί.

«Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Οι μάχες συνεχίζονται ακόμα στους δρόμους του Soledar και οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονται σκληρά. Μέρος της κατεχόμενης πόλης», δήλωσε ο Πέτρο Κούζικ, διοικητής του τάγματος «Ελευθερία» της Ουκρανικής Εθνοφρουράς, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Espreso TV.

Ο Ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής Oleh Zhdanov είπε σε ένα βίντεο στο YouTube ότι αυτόπτες μάρτυρες είχαν δεί Ρώσους στρατιώτες στον σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Sil – ακριβώς βόρεια του Soledar.

Ο αριθμός των μισθοφόρων μαχητών της Wagner, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις πρόσφατες προόδους στο Donbas, είναι πολύ μικρότερος, με Ρώσους στρατιώτες να πρωτοστατούν τώρα στις επιθέσεις, πρόσθεσε.
Η επέτειος της Αγίας Πετρούπολης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να επισκεφθεί την Αγία Πετρούπολη την Τετάρτη, την 80ή επέτειο από την ημέρα που οι σοβιετικές δυνάμεις κατάφεραν να ανοίξουν έναν στενό χερσαίο διάδρομο προς την πόλη τότε γνωστό ως Λένινγκραντ και να σπάσουν τον ναζιστικό αποκλεισμό που διαρκούσε από τον Σεπτέμβριο του 1941.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε εγχώριο πρακτορείο ειδήσεων ότι δεν υπάρχει αλήθεια στις φήμες ότι ο Πούτιν θα ανακοίνωνε γενική κινητοποίηση.”

Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι είναι πολύ πιθανό το επόμενο χρονικό διάστημα η Ουκρανία να προβεί σε απόπειρα πληγμάτων συμβολικού χαρακτήρα στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη ενδεχομένως, υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ φυσικά , μέσω ανάλυσης δορυφορικών δεδομένων, προκειμένου να βρεθεί ή να δημιουργηθεί κενό στην Ρωσική αεράμυνα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση...

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μια περιορισμένη απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα...

Σεισμός 6,3 βαθμών στην Ιαπωνία: Στους οκτώ έφτασαν οι τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας του σεισμού 6,3 βαθμών χθες Τετάρτη σε στενό στη δυτική Ιαπωνία, που δεν προκάλεσε προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με...

Ιράν: Σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης

Μια αναδρομή σε σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, από τις πρώτες μετά την ομηρεία στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη έως αυτές...

Politico: Η Ουκρανία οδεύει προς την ήττα – Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ...

Παρότι η Δύση έχει «ορκιστεί» αιώνιος υποστηρικτής -και όχι μόνο- της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας, αυτή η υπόσχεση ακούγεται κούφια όταν έχουν...

New York Times: Το Ισραήλ ζυγίζει τις επιλογές του για να απαντήσει στρατιωτικά στο...

Παρά την απόφασή της να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν, η ισραηλινή κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δίλημμα: Πως μπορεί να προχωρήσει σε αντίποινα...

Πόλεμος στη Γάζα: Οι συνομιλίες για επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός παραμένουν ασταθείς

Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας που θα επιβάλει κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων «παραπαίουν», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ιδού ο κρυφός «παράδεισος» του Πούτιν στα σύνορα της Ρωσίας… με το ΝΑΤΟ

– Όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να χαλαρώσει από τα προεδρικά του καθήκοντα του,...

Εσπευσμένη επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία- Η τύχη των “Τουρκικών” S-400 -Ο ρόλος της Αιγύπτου και τα σχέδια του Ερντογάν στη ΝΑ Μεσόγειο κατά της...

Η πρόταση της Ουάσιγκτον για επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, με προαπαιτούμενο...

Ο Β.Πούτιν αποκάλυψε γιατί οι Ρώσοι αποχώρησαν από την ουκρανική πρωτεύουσα τον Μάρτιο του 2022

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, 21 μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, έλυσε...

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ο Ρώσος πρόεδρος αποκαλύπτει τον νέο «εχθρό» της χώρας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο στρατός του απέτυχε...