Μοσκοβισί: Δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για το κλείσιμο της αξιολόγησης

33
Κομισιόν-Ιταλίας: Συμβιβάστηκαν για τον προϋπολογισμό

Για μία εποικοδομητική συνεδρίαση, στην οποία δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.

 «Έχουμε ακόμη σκληρή δουλειά, δεν έχει τελειώσει τίποτα, πρέπει να δουλέψουμε στις λεπτομέρειες», δήλωσε μετά το τέλος του Eurogroup ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβίσι πλέκοντας το εγκώμιο των προσπαθειών της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα είχε εκπληκτικές επιδόσεις το 2016 και μπορεί να επιτύχει τουλάχιστον 2% στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί σημειώνοντας ότι «η Κομισιόν θέλει μία εξισορροπημένη λύση που να σηματοδοτεί το φως στο βάθος του τούνελ της λιτότητας».

Διαβάστε επίσης:  Βγάζουν τις λίρες από τα… στρώματα οι Έλληνες - Γιατί αυξήθηκαν οι ρευστοποιήσεις

Ο κ. Μοσκοβίσι υπογράμμισε, επίσης, ότι «όλοι οι εταίροι αναγνώρισαν τις μεγάλες προσπάθειες του ελληνικού λαού και της προόδου της Ελλάδας».

Ενώ ο Ευρωπαίος επίτροπος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «υπάρχει βούληση από όλες τις πλευρές να συνεχίσουν να δουλεύουν».