Μουζάλας: Δεν θα έχουμε άλλη Ειδομένη…

24
Μουζάλας, ΕΕ, πόροι, προσφυγικό,

Διπλή διαβεβαίωση παρείχε ο Αν. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κατά την επίσκεψή του στην Ειδομένη, λίγες μέρες μετά την εκκένωση της από τους πρόσφυγες και μετανάστες.

“Η ιστορία της Ειδομένης δεν θα επαναληφθεί… και οι υπόλοιποι άτυποι καταυλισμοί της χώρας σύντομα θα εκκενωθούν” τόνισε ο κ. Μουζάλας εξαίροντας την υπομονή που έδειξαν οι κάτοικοι της περιοχής, κατά τη μακρά διάρκεια της λειτουργίας του άτυπου καταυλισμού στην περιοχή.

Ανταπαντώντας η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Ξανθούλα Σουπλή, αξίωσε την αποζημίωση των κατοίκων, για την καταπάτηση των χωραφιών τους.

Την ίδια ώρα, αποφασισμένη να μην επιτρέψει την είσοδο μεταναστών από την Ελλάδα εμφανίζεται η Βουλγαρία, και ήδη προχωρά σε fast truck επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα. Ήδη 56 άτομα Αφγανικής καταγωγής επαναπροωθήκαν στην Ελλάδα και σειρά έχουν επιπλέον 40, από το Ιράκ και τη Συρία, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες από τις βουλγαρικές αρχές.
«Στέλνουμε ένα ισχυρό σήμα στους διακινητές που εκμεταλλεύονται αυτούς τους ανθρώπους» τόνισε, η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ρουμιάνα Ματσάροβα.

Διαβάστε επίσης:  Λέσβος: Επεισόδια από ακροδεξιούς εναντίον μεταναστών

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, συνολικά 53.364 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στη χώρα μας, εκ των οποίων 14.466 στην Αττική.