Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Μουντιάλ 2022: Σερβία – Ελβετία 2-3

Η Ελβετία έκανε το καθήκον της απέναντι στη Σερβία σε ένα από τα πιο θεαματικά παιχνίδια του Μουντιάλ 2022 και με ανατροπή στην ανατροπή πήρε τη νίκη 3-2 που την πλάσαρε στη 2η θέση του 7ου ομίλου, πίσω μόνο από τη Βραζιλία.

Το “τρίποντο” αυτό τη στέλνει απέναντι στην Πορτογαλία στη φάση των 16 την προσεχή Τρίτη και αφήνει τους Σέρβους εκτός νοκ άουτ και στην τρίτη διοργάνωση όπου συμμετέχουν αυτόνομα.

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, η επιβεβαίωση ήρθε από την τριπλή ευκαιρία της Ελβετίας στα 20” από τη σέντρα του “τελικού” πρόκρισης. Ο Γκρανίτ Τζάκα, όπως αναφέρει το SPORT24, έπιασε δύο σουτ και νικήθηκε πρώτα από αντίπαλο και έπειτα από τον Βάνια Μιλίνκοβιτς Σάβιτς κι ενδιάμεσα ο Μπριλ Εμπολό δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Σέρβο τερματοφύλακα.

Η απάντηση των Σέρβων ήταν μια κεφαλιά του Νίκολα Μιλένκοβιτς, αλλά κυρίως ένα υπέροχο σουτ εκτός περιοχής του Άντριγια Ζίβκοβιτς, που κατέληξε στο δοκάρι των Ελβετών. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ κάλυψε ξανά όλη τη δεξιά πτέρυγα της Σερβίας, με τον Φίλιπ Κόστιτς στον αντίποδα στο 3-5-2 του Ντράγκαν Στόικοβιτς.

Κάπου εκεί άρχισε ο χορός των γκολ. Στο 20ό λεπτό ο Τζερντάν Σακίρι έγραψε το 1-0 με σουτ εντός περιοχής, όμως οι τελικές συνεχίστηκαν εκατέρωθεν και το επόμενο γκολ ήταν θέμα χρόνου. Οι Σέρβοι “χτύπησαν” δις με τους δύο φορ τους, τον Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς και τον Ντούσαν Βλάχοβιτς, αμφότεροι από “σερβίρισμα” του Ντούσαν Τάντιτς.

Οι Ελβετοί δεν έμειναν “παγωμένοι” από την ανατροπή. Πρώτα έχασαν μία ευκαιρία με τον Σακίρι και στη συνέχεια βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης, όταν ο Εμπολό από κοντά έκανε το 2-2 στο 44′.

Η Ελβετία μπήκε καλύτερα στο 2ο ημίχρονο όπως και στο 1ο, αλλά αυτήν τη φορά μετέτρεψε την ευκαιρία της σε γκολ. Μία μαγική συνεργασία Σακίρι, Ρούμπεν Βάργκας και Ρέμο Φρόιλερ έχρισε σκόρερ τον τελευταίο στο 48′ και με την ανατροπή στην ανατροπή, η ομάδα του Μουράτ Γιακίν κρατούσε ξανά στα χέρια της την πρόκριση.

Η αντίδραση των Σέρβων δεν ήταν το ίδιο δυναμική όσο στο 1ο μέρος κι έτσι ο Στόικοβιτς προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Λούκα Γιόβιτς και Νεμάνια Γκούντελ. Η Ελβετία είχε τον έλεγχο του αγώνα και το προβάδισμα στο σκορ, κάτι που εκνεύρισε τους Σέρβους και όταν στο 68′ ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Μίτροβιτς (δεν υπήρχε παράβαση), το παιχνίδι παραλίγο να πάρει φωτιά. Ο πάγκος της Σερβίας ήταν όρθιος και ζητούσε πέναλτι, ο Γκρανίτ Τζάκα του έδειξε τα γεννητικά όργανά του και απειλήθηκε σύρραξη.

Το επεισόδιο αυτό μαζί με τις αλλαγές που ακολούθησαν μόλις ηρέμησε το κλίμα προκάλεσε αισθητό ροκάνισμα χρόνου που ευνόησε τους Ελβετούς. Οι Σέρβοι πίεσαν και τους έκλεισαν στο γήπεδό τους, όμως δεν κατάφεραν πολλά.

Η πιο επικίνδυνη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο του “Σταδίου 974” παρέμεινε η Ελβετία, αλλά αυτήν τη φορά στην κόντρα ή με στημένες φάσεις. Το 3-2 παρέμεινε μέχρι τέλους (με τις καθυστερήσεις να περιλαμβάνουν και μία σύρραξη) κι έστειλε τους Ελβετούς στα νοκ άουτ απέναντι στην Πορτογαλία, την οποία αντιμετώπισε και στο πρόσφατο Nations League.

ΣΕΡΒΙΑ: Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (55′ Γκούντελ), Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (78′ Ράντονιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (68′ Μακσίμοβιτς), Λούκιτς, Κόστιτς, Τάντιτς (78′ Τζούριτσιτς), Μίτροβιτς, Βλάχοβιτς (55′ Γιόβιτς)

ΕΛΒΕΤΙΑ: Κόμπελ, Βιντμέρ, Ακάντζι, Σαρ, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τζάκα, Σακίρι (69′ Ζακάρια), Σο (69′ Φερνάντες), Βάργκας (83′ Φάσναχτ), Εμπολό (90+6′ Οκαφόρ)

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 28/3/24

Το ματς Παρτίζαν – Ολυμπιακός για τη EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 19:00 COSMOTE SPORT 6...

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βελιγράδι – Κ. Μητσοτάκης: Η ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ είναι στρατηγικός στόχος

Για σφυρηλατημένες σχέσεις και διμερή συμπόρευση που απέκτησε στρατηγικό χαρακτήρα με τη Κοινή Διακήρυξη...

Μουντομπάσκετ 2023: Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Γερμανοί

Τα “πάντσερ” έσπασαν την παράδοση που ήθελε την ομάδα που αποκλείει τις ΗΠΑ να...

Ελβετία: Μετά τον καύσωνα χιόνι – Πτώση της θερμοκρασίας κατά 30 βαθμούς σε 3 ημέρες

Η Ελβετία επλήγη αρχικά από καύσωνα αλλά βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με σφοδρές βροχοπτώσεις που...

Στο μέλλον οι φορετές συσκευές θα επηρεάζουν άμεσα την υγεία μας

Οι συσκευές παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης (wearables) έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας...