Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Μουντιάλ 2022: Στον τελικό η Γαλλία

Η Γαλλία δημιούργησε έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου… βαρέων βαρών με την πρόκρισή της στον καταληκτικό αγώνα της Κυριακής (18 Δεκεμβρίου), εναντίον της Αργεντινής.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές νίκησαν 2-0 το Μαρόκο στον δεύτερο ημιτελικό του Κατάρ 2022 σημειώνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ένα στην αρχή και το δεύτερο στο λυκόφως της αναμέτρησης με τα «Λιοντάρια του Άτλαντα».

Μόλις στο 5ο λεπτό ο πλάγιος μπακ Τεό Ερναντέζ σηκώθηκε ψηλά για να κάνει το πλάγιο «σκαστό» και να δώσει προβάδισμα στους «Μπλε» στους Ντιντιέ Ντεσάν.

Ταυτόχρονα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε το Μαρόκο από αντίπαλο παίκτη, αφού το μοναδικό έως τώρα, στη νίκη επί του Καναδά (2-1), το τέρμα είχε προέλθει από τα… φίλια πυρά του Ναγέφ Αγκέρντ στην εστία του Μπόνο.

Στη συνέχεια οι Αφρικανοί ανέκαμψαν, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στην άμυνα των «Τρικολόρ», παρά μόνο στην περίπτωση που ο Ούγκο Λιορίς έσωσε έξοχα σε ένα σουτ του Ζαβάντ Ελ Γιαμίκ.

Το αουτσάιντερ του αγώνα κυριάρχησε σε σημαντικό μέρος του δεύτερου 45λεπτου αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει μια αρκετά καθαρή ευκαιρία για την ισοφάριση.

Ως εκ τούτου δεν κατάφερε να δώσει και συνέχεια στο εκπληκτικό σερί που περιλάμβανε νίκες επί του Βελγίου, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, για να γίνει η πρώτη αφρικανική ομάδα στην Ιστορία που έφτασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Γαλλία διασφάλισε τη νίκη-πρόκριση στο 79ο λεπτό, όταν μια έξοχη ντρίμπλα του Κιλιάν Μπαπέ έδωσε την ευκαιρία στον Ραντάλ Κολό Μουανί να πετύχει το καθοριστικό γκολ με το πρώτο του άγγιγμα στην μπάλα, σε λιγότερο από ένα λεπτό συμμετοχής στο παιχνίδι.

Η Γαλλία έγινε η πρώτη παγκόσμια πρωταθλήτρια που θα υπερασπιστεί τον τίτλο σε διαδοχικούς τελικούς, μετά τη Βραζιλία το 2002.

Τώρα ανυπομονεί για την αναμέτρηση της Κυριακής, όταν θα προσπαθήσει να ακολουθήσει τη Βραζιλία (1962) και την Ιταλία (1938), ως η τρίτη ομάδα όλων των εποχών που θα διατηρήσει τον τίτλο.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Κονατέ, Τεό Ερναντέζ, Τσουαμενί, Φοφανά, Ο. Ντεμπελέ (79’ Κολό Μουανί), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού (65’ Τουράμ)

ΜΑΡΟΚΟ: Μπόνο, Χακίμι, Ντάρι, Γιαμίκ, Σαΐς (21’ Αμαλά, 78’ Εζαλζουλί), Μαζράουι (46’ Α. Αλάχ), Ζιγιέκ, Ουνάχι, Άμραμπατ, Μπουφάλ (66’ Αμπουκλάλ), Εν Νεσιρί (66’ Χαμντάλα)

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερ Λίγκα...

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό οι...

Στις 17 Μαϊου, θα ανακοινώσουν μαζικά ποιοί ποδοσφαιριστές είναι ομοφυλόφιλοι

 Η ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο παραμένει ταμπού και στη Γερμανία σχεδιάζουν να το γκρεμίσουν στις 17 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία παίκτες, προπονητές αλλά και διαιτητές θα αποκαλύψουν ότι.... είναι γκέι,...

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

Με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις οπαδών της ΑΕΚ (στη Νέα Ερυθραία) και του Παναθηναϊκού (στο κέντρο της Αθήνας) έξω από τα ξενοδοχεία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/4/24

Το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, τα ματς Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ για την Super League, όπως και το παιχνίδι Μπαρτσελόνα –...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 23/4/24

Το ματς Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα πλέι οφ της EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες...

Youth League – Ολυμπιακός-Μίλαν 3-0: Στην κορυφή της Ευρώπης οι ερυθρόλευκοι νέοι

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης σε επίπεδο Νέων, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός και μαζί του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Κ19 των «ερυθρόλευκων» νίκησε 3-0 τη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Γαλλία: Πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέγραψε ρητά στο Σύνταγμά της το δικαίωμα στην άμβλωση

Η Γαλλία έγινε σήμερα η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέγραψε ρητά στο Σύνταγμά...

Γαλλία: Κατασχέθηκαν όπλα και σφαίρες στο σπίτι του Αλέν Ντελόν

Μετά από έρευνα από τις Αρχές, τουλάχιστον 72 πυροβόλα όπλα και περισσότερες από 3.000...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 7 Φεβρουαρίου οδηγείται σε δίκη ως λιβελογράφος ο συγγραφέας Εμίλ Ζολά

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1898.... Στη Γαλλία, οδηγείται σε δίκη ως λιβελογράφος ο συγγραφέας Εμίλ Ζολά, για...

Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός 0 34χρονος Γκαμπριέλ Ατάλ

Μετά την παραίτηση της Ελίζαμπεθ Μπορν, ο Εμανουέλ Μακρόν διόρισε την Τρίτη τον 34χρονο...