Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.2 C
Athens

Μπακογιάννης: “Σταματήστε τα τερατώδη ψέματα για τον λόφο του Στρέφη”

Με την φράση “Δεν ντρέπεστε να λέτε τόσα ψέματα” ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επιτέθηκε στην δημοτική αντιπολίτευση μέρος της οποίας αντιδρά στο σχέδιο του δήμου για την ανάπλαση του λόφου του Στρέφη.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αθηναίων έστρεψε τα βέλη του προς την παράταξη “Ανοικτή Πόλη” λέγοντας ότι με όσα υποστηρίζει κατά του έργου και τις αντιδράσεις της θα έπρεπε να αλλάξει το όνομα της και να ονομάζεται πλέον “Σκοτεινή Πόλη”. Ο κ. Μπακογιάννης αφού άκουσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους αναφέρθηκε στο έργο ανάπλασης του λόφου του Στρέφη επισήμανε ότι το έργο θα αναβαθμίσει την περιοχή και ότι τα περί ιδιωτικοποιήσεων του λόφου είναι ψέματα και παραπληροφόρηση. Μάλιστα κάλεσε την αντιπολίτευση να σταματήσει να λέει “τερατώδη ψέματα” και να προσπαθεί με fake news να προκαλεί εμπόδια στην όλη προσπάθεια. Επιπλέον ο κ. Μπακογιάννης έφερε ως παραδείγματα την πλατεία Ομονοίας και δύο πάρκα “τσέπης” που κατασκευάστηκαν με το πρόγραμμα “υιοθέτησε την πόλη σου” τα οποία βέβαια μπορεί να φτιάχτηκαν από ιδιώτες αλλά δεν ιδιωτικοποιήθηκαν.

“Η Αθήνα έχει ανάγκες από δωρεές. Το Ζάππειο είναι δωρεά, το ίδιο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο όπως και το Ωνάσειο και το Σταύρος Νιάρχος. Αυτά δεν τα θέλουμε; ” είπε ο δήμαρχος Αθηναίων και κατέληξε “Η Αθήνα θα αλλάξει. Εμείς δεν τρομάζουμε δεν φοβόμαστε. Θα δώσουμε την μάχη μας ενάντια στο σκοτάδι”.

Η στήριξη στις πληττόμενες επιχειρήσεις

Το θέμα της στήριξης των πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων τέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την αντιπολίτευση να επισημαίνει ότι υπάρχουν διακρίσεις στις επιχειρήσεις βάσει των ορίων που βάζουν τα όρια της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) αφού κάποιες επιχειρήσεις πολιτισμού μπορούν να επιδοτηθούν ενώ κάποιες αλλες που βρίσκονται λίγες δεκάδες μέτρα απόσταση δεν μπορούν. Ο κ. Μπακογιάννης αφού τόνισε ότι ο δήμος “τρέχει” πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας της πόλης ύψους 40 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 7,7 πηγαίνουν στις επιχειρήσεις πολιτισμού (θέατρα – κινηματογράφοι) είπε ότι τα όρια της ΟΧΕ ο δήμος τα βρήκε συνταγμένα από την προηγούμενη περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου!

Ο λόφος του Στρέφη ξαναγίνεται τόπος περιπάτου και αναψυχής

Έντονη αντίθεση της αντιπολίτευσης

Την έντονη αντίθεσή τους για την ανάπλαση του λόφου του Στρέφη από ιδιωτική εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΔΑ “Υιοθέτησε την πόλη σου”, εξέφρασαν εκ νέου, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι συνδυασμοί Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Είσαι Εσύ και Αθήνα το Σπίτι Μας. Κοινό σημείο της κριτικής τους που άσκησαν στη Δημοτική Αρχή είναι, μεταξύ άλλων, ότι, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμφωνίας, ο ιδιώτης θέτει τους όρους και όχι ο Δήμος.

“Δεν δεχόμαστε ο δημόσιος χώρος να μετατρέπεται σε πεδίο εξυπηρετήσεων” Νάσος Ηλιόπουλος- Ανοιχτή Πόλη

Στην προηγούμενη συνεδρίαση ακούσαμε για το πρόγραμμα “Υιοθέτησε την πόλη σου” και για το πώς η συγκεκριμένη πρωτοβουλία με τον λόφο του Στρέφη σχετίζεται με αυτή την κατεύθυνση. Τις επόμενες μέρες βγήκε καταγγελία από δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου “Σύμπραξη για την ΑΘήνα” που συμμετέχει στο πρόγραμμα “Υιοθέτησε την πόλη σου” οι οποίες καταγγέλουν ότι δεν έγινε συνεδρίαση στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος που έχει κατατεθεί η πρόταση για να εγκριθεί.

Εάν αυτό το συνδυασουμε ότι ούτε στην α’ κοινότητα έγινε η απαραίτηση συζήτηση καταθέτουμε ξανά τον προβληματισμό μας για τη μεθοδολογία με την οποία η Δημοτική Αρχή αισθάνεται ότι μπορεί να προχωρά κάποια πράγματα.

Ο λόφος του Στρέφη προφανώς χρειάζεται αλλαγές. Είναι εγκαταλειμμένος και από την τρέχουσα Δημοτική Αρχή. Θα βοηθούσε εάν ακούγαμε έστω και μισή φράση αυτοκριτικής γιατί είστε πια 1.5 χρόνο Δημοτική Αρχή και άρα φέρετε ευθύνη.

Προφανώς χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις σχετικά με τον φωτισμό, την καθαριότητα, τη φύλαξη, τη διαχείριση υδάτων. Αλλά ο μόνος τρόπος να γίνουν αυτά με όρους αποτελεσματικούς για την πόλη είναι να γίνουν με ανοιχτή διαβούλευση .
Ακριβώς γι’ αυτό λέμε η κοινότητα να αναλάβει να οργανώσει μία συζήτηση με τους κατοίκους, τα σωματεία τους, φορείς. Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Θα ακούσετε σημαντικές προτάσεις και από εκεί και πέρα όποιος ιδιώτης θέλει να στηρίξει αλλά πάνω στο πλαίσιο του Δήμου Αθηναίων, καλά να κάνει να στηρίξει. Αλλά δεν μπορούμε να δεχόμαστε ο δημόσιος χώρος να μετατρέπεται σε πεδίο αλλων εξυπηρετήσεων.

“Να μην υπηρετεί ο Δήμος τις προτεραιότητες του ιδιώτη” Παύλος Γερουλάνος- ΑΘήνα Είσαι Εσύ

Σε ό,τι αφορά την υιοθεσία των δημόσιων χώρων , στηρίζουμε και θα στηρίξουμε το πρόγραμμα, όμως αυτά πρέπει να γίνουν με πρωτοβουλία του Δημάρχου και όχι των ιδιωτών. Δηλαδή ο Δήμαρχος θέτει τους κανόνες της υιοθεσίας για να γίνει μετά η υιοθεσία για να υπηρετήσει τις προτεραιότητες του δήμου. Όχι ο δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο να υπηρετούν τις προτεραιότητες του ιδιώτη.
Αναφερόμαι και στο λόφο του Στρέφη διότι οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε είναι πολύ σημαντικές.

“Πρέπει να αναθεωρήσετε” Βασίλης Καπερνάρος, Αθήνα το Σπίτι Μας

Για τον λόφο του Στρέφη και για άλλους λόφους, έχουμε κάποιο πρόγραμμα ή θα ψηφίσουμε “εγκρίνουμε ή όχι” την απευθείας ανάθεση στην τάδε εταιρεία; Πρέπει να αναθεωρήσετε για να μην ευτελίζεται άλλο το δημοτικό συμβούλιο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κ. Μπακογιάννης: Η Αθήνα δεν προχωράει με συνθήματα – Χ. Δούκας: Ανοχύρωτη πόλη η Αθήνα

«Έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος και η Αθήνα είναι καθαρότερη από ποτέ. Είναι καθαρή;...

Την Τετάρτη το debate Μπακογιάννη – Δούκα

Την Τετάρτη, στις 21.15 το βράδυ θα γίνει στην ΕΡΤ το debate ανάμεσα στους...

Debate ζητάει ο Μπακογιάννης

Επιστολή στην ΕΡΤ έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ζητώντας να πραγματοποιηθεί τηλεμαχία με...

Μπακογιάννης για τη νίκη στον Α’ γύρο των εκλογών στον Δήμο Αθηναίων: “Σήμερα είναι μια μεγάλη νίκη της Αθήνας”

Στην πρώτη του δήλωση μετά την επικράτησή του στον Α΄ γύρο των εκλογών στον...