Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

“Μπάλλος”- Σαρώνει την Ελλάδα – Στυλιανίδης: Δύσκολο διήμερο

Για δύσκολο διήμερο μίλησε , στην έκτακτη ενημέρωση στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μπάλλος», ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επανέλαβε την έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν.

Εξάλλου, σχέδιο για μετακινήσεις κατοίκων περιοχών που βρίσκονται στο «κόκκινο», όσον αφορά τον κίνδυνο πλημμύρας, υλοποιεί από το πρωί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά το συγκεκριμένο μέτρο, στο πλαίσιο της βασικής πολιτικής της νέας ηγεσίας, που έχει ως κύριο άξονα την πρόληψη και πρωτίστως την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Όπως ανέφερε ο Χρήστος Στυλιανίδης το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχτεί μέχρι στιγμής στην Αττική 385 κλήσεις σε περισσότερες από 20 διαφορετικές περιοχές, εκ των οποίων οι 340 είναι για αντλήσεις υδάτων, οι 11 για απομακρύνσεις από αυτοκίνητα και από οπουδήποτε αλλού και όλες έχουν εξελιχθεί αισίως.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι βασικός στόχος και προτεραιότητα είναι η διαφύλαξη της ζωής των πολιτών, των υποδομών της χώρας αλλά και της περιουσίας των πολιτών.

Προβλήματα στους δρόμους

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη λεωφόρο Κηφισίας όπου είναι κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος του Φάρου Ψυχικού. Στο Μαρκόπουλο στη διασταύρωση των οδών Μαρκοπούλου και Ελπίδος. Στη Νέα Φιλαδέλφεια στην οδό Λάμπρου Κατσώνη από γέφυρα Βρυούλων μέχρι οδό Περικλέους. Στην Κωνσταντινουπόλεως από το ύψος της οδού Π. Τσαλδαρη. Στη λεωφόρος Ποσειδώνος από Πειραιά προς Αθήνα στη διασταύρωση με Συγγρού. Στην οδό Σκυλίτση και στην οδό Τζαβέλα από το ύψος της παλαιά Παραλιακής στις ρεύμα προς Πειραιά και στα Γλυκά Νερά στη οδό Ολυμπιονικών ρεύμα προς Σπάτα. Εν τω μεταξύ, κανονικά διεξάγεται αυτή την ώρα η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Πειραιώς.

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περιοχές της πόλης

Διακοπές ρεύματος

Εν τω  μεταξύ, μικρής διάρκειας διακοπές ρεύματος σημειώνονται αυτή την ώρα στο λεκανοπέδιο εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Οι διακοπές καταγράφονται στη χαμηλή τάση κυρίως στο Παγκράτι, τον Βύρωνα και τον Υμηττό. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση βλαβών που προκαλούνται κυρίως από την πτώση κλαδιών.

Μήνυμα 112 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη το μεσημέρι της Πέμπτης στους κατοίκους της Αττικής με το οποίο ενημερώνονται από την Πολιτική Προστασία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Γίνονται συστάσεις προς τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των Αρχών.

Μήνυμα με οδηγίες προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στάλθηκε από το 112 και στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, στα δύο κόπηκε ο Πόρος Κεφαλονιάς, ποτάμια οι δρόμοι στην Καλαμάτα, χιόνια στη Φλώρινα και στο νομό Τρικάλων. Εκκενώνονται προληπτικά τρία χωριά στη βόρεια Εύβοια υπό τον φόβο πλημμυρών στις πυρόπληκτες περιοχές. Συγκεκριμένα, 45 άτομα έχουν ήδη απομακρυνθεί από τα χωριά Αχλάδι, Κοτσικιά και Αγία Άννα, κι έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία, όπως δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Μαντουδίου – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Με πρώτο σταθμό το Ιόνιο και τμήματα της δυτικής Ελλάδας ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ η δράση της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Το καιρικό σύστημα έδωσε τα ξημερώματα ισχυρές βροχοπτώσεις στις δυτικές περιοχές της Αττικής (Ίλιον, Ελευσίνα, κλπ.) με πρώτο αποτέλεσμα τη διακοπή κυκλοφορίας σε ένα τμήμα του οδικού δικτύου της Ελευσίνας. Σποραδικές ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται στην Αθήνα και τα προάστια της από το πρωί, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας και το περιφερειακό δίκτυο.

Τα στοιχεία του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως σήμερα το πρωί, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, στα Στύρα Ευβοίας (44 χιλιοστά), στα Θεοδώριανα Άρτας (44), στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (42) και στην Ιθάκη (41).

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η ασφάλεια των υποδομών, ιδιωτικών και δημόσιων, η προστασία δηλαδή της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, η Αστυνομία, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το ΕΚΑΒ θα βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή για όπου προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, με ανάρτησή του στο Facebook ανακοίνωσε ότι «είμαστε στο πλευρό της Πολιτικής Προστασίας και σε διαρκή επικοινωνία και συντονισμό για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας για την άμεση επέμβαση στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν από την επερχόμενη κακοκαιρία».

Η κακοκαιρία δημιούργησε Προβλήματα στην Αττική

Την Παρασκευή
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σύμφωνα με την ΕΜΥ και την Παρασκευή. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Nεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με ισχυρές βροχές κατά διαστήματα και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από ανατολικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες, 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στην Ήπειρο θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια από ανατολικές στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς, 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Στα βόρεια βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο
Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους μέχρι το απόγευμα, στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τις πρώτες πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, γρήγορα όμως στα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στα νότια τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή
Σχετικά βελτιωμένος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά από το μεσημέρι 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Τρίτη και την Τετάρτη
Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά την Τρίτη.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία με σημαντικά επίπεδα βροχόπτωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα από χθες το βράδυ. Σήμερα, αναμένονται βροχές...

Ισχυρή κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη – Χωρίς ρεύμα περιοχές από πτώση δέντρων – Κλειστά σχολεία

Οι ισχυροί άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσαν πτώσεις δέντρων στον...

Ποια σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση λόγω της κακοκαιρίας “Avgi” στην Αττική

Από απόψε (29/01) στς 20.00 και μέχρι το πρωι της Τετάρτης (31/01) απαγαρεύεται η...

Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες από τη Δευτέρα στην Αττική – Χιονίζει στα ορεινά της Εύβοιας

Επαγγελματισμό και σοβαρότητα απ' όλους ζήτησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης...