Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Μυστικά και παγίδες στη ρύθμιση μη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία – Όλη η διαδικασία ένταξης

Κάθε φορολογούμενος που θα υπαχθεί στην «πάγια ρύθμιση» των 12 ή των 24 δόσεων για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς την εφορία θα πρέπει να γνωρίζει ότι:

Το συνολικό ποσό των οφειλών που θα ρυθμίσει θα επιβαρυνθεί με ετήσιο ποσοστό τόκων 5%.

Προϋπόθεση για την ένταξη στη ρύθμιση θα είναι να έχει υποβάλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας καθώς και τυχόν περιοδικές και εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ για τις οποίες ήταν υπόχρεος την τελευταία πενταετία.

Από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί η νέα αυτή δυνατότητα θα πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

Να μεταβεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (aade.gr) και από εκεί να επιλέξει κατά σειρά «Υπηρεσίες προς του Πολίτες», «Αίτηση ρύθμισης οφειλών» και «Είσοδο στην Εφαρμογή».

Στη συνέχεια θα πρέπει να πληκτρολογήσει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης στο Taxisnet ώστε να εισέλθει στο κυρίως μενού της εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ρύθμισης οφειλών προς την εφορία.

Από το κεντρικού μενού της εφαρμογής θα πρέπει να επιλέξει «Συνέχεια» δίπλα στην ένδειξη «Ρ2 Αίτηση πάγιας ρύθμισης οφειλών ν. 4152/2013» και τη συνέχεια «Υποβολή νέας αίτησης».

Κατόπιν αν έχει κάποια έκτακτη οφειλή προερχόμενη π.χ. από Φόρο Κληρονομιάς θα μπορεί να επιλέξει «ρύθμιση έως 24 δόσεις».

Αλλιώς θα πρέπει να επιλέξει «ρύθμιση έως 12 δόσεις», οπότε θα εμφανιστούν στην οθόνη του υπολογιστή του οι οφειλές του προς την εφορία που μπορούν να ρυθμιστούν έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις. Οι οφειλές αυτές θα είναι όσες προέρχονται από τακτικές φορολογικές υποχρεώσεις, όπως ο φόρος εισοδήματος, ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ. Ο φορολογούμενος στη συνέχεια επιλέγει «Επόμενη Σελίδα» ώστε να εισέλθει στη φόρμα υποβολής της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης.

Στη φόρμα υποβολής της αίτησης θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία που αποτυπώνουν την πραγματική εισοδηματική και περιουσιακή του κατάσταση.

Για να είναι έγκριση η αίτηση για τη ρύθμιση ο οφειλέτης θα πρέπει να πληρώσει το ποσό της πρώτης δόσης εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημερομηνίας της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης.

Το αργότερο τρεις ημέρες μετά την πληρωμή της πρώτης δόσης, το Taxisnet θα εμφανίζει τη ρύθμιση επικυρωμένη και θα παρουσιάζει τον κατάλογο με τις προθεσμίες πληρωμής των υπολοίπων μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δίκη Πισπιρίγκου: Ισόβια κάθειρξη για για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ισόβια κάθειρξη ήταν η ομόφωνη τιμωρία της δικαιοσύνης για την Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία...

Ανακοινώσεις Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα,...

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Φλώρινα: Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι τελωνειακοί σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

Σε 48ωρη απεργία θα προχωρήσουν την Τρίτη, 2 Απριλίου και την επομένη, Τετάρτη 3 του ίδιου μήνα οι τελωνειακοί της χώρας. Στην απεργία...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αλλάζουν όλα στην εφορία: Οι φορολογούμενοι θα διεκπεραιώνουν τα πάντα από το κινητό τηλέφωνο!

Από το κινητό οι πολίτες θα μπορούν να ρυθμίζουν οφειλές, να πληρώνουν φόρους, να...

ΑΑΔΕ: Έρχεται στο κινητό το νέο app της εφορίας – Τι θα μπορούμε να κάνουμε

Ένα ακόμα app για τα κινητά τηλέφωνα, που μπαίνει σε λειτουργία με στόχο να...

ΑΑΔΕ: Θα επιβάλλει πρόσθετο φόρο 33% για “κρυφά “εισοδήματα που θα εντοπίζει με νέο ψηφιακό εργαλείο

Φορολογικούς ελέγχους με τη χρήση νέου ψηφιακού εργαλείου ώστε να εντοπιστούν αδήλωτα εισοδήματα στη...

Πολυχρονόπουλος: “Δεν δήλωσαν τις δωρεές στην Εφορία, κάθε 3-4 μήνες άλλαζα λογαριασμό”

Για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Πρωινό» ο εμπνευστής της κοινωνικής...