Μυστική μεταφορά στην Αθήνα των 8 Τούρκων στρατιωτικών

75
ΤΟΥΡΚΙΑ: Βίντεο με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς να κρατάνε όπλα τη μέρα του πραξικοπήματος

Στην Αθήνα μεταφέρονται αυτήν την ώρα οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη, την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επαναλάμβανε την ανάγκη έκδοσή τους στην Τουρκία.

Μιλώντας στον Σκάι, η δικηγόρος των 8 συλληφθέντων δήλωσε παντελή άγνοια τόσο για την ίδια τη μεταγωγή, όσο και τους λόγους πίσω από αυτήν. Την είδηση μετάδωσε αρχικά ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1 και στη συνέχεια το θέμα επιβεβαιώθηκε από την δικηγόρο Ίλια Μαρινάκη. «Χωρίς να ενημερώσουν κανέναν στις 9 το πρωί τους πήραν και τους οκτώ και τους μεταφέρουν στην Αθήνα. Δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό από τις υπηρεσίες, ποιοι τον μεταφέρουν, πού ακριβώς τους πάνε και για ποιον λόγο», κατήγγειλε στο protothema.gr η κυρία Μαρινάκη η οποία ενημερώθηκε το μεσημέρι από τον Αστυνομικό Διευθυντή Αλεξανδρούπολης ότι οι οκτώ Τούρκοι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου μεταφέρονται στην Αθήνα!

Διαβάστε επίσης:  Ο ρόλος του Στυλιανού Παττακού που κατέβασε τα τανκς στην Αθήνα (Βίντεο)

Χθες οι Τούρκοι στρατιωτικοί κρίθηκαν από το Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης ένοχοι για παράνομη είσοδο στη χώρα και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή.

Μετά το πέρας της δίκης, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί επέστρεψαν στα κρατητήρια στην Καβάλα, όπου έχουν μεταφερθεί για μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι «8» έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα και η συνήγορός τους σημειώνει ότι φοβούνται για τη ζωή τους εάν επιστρέψουν στην Τουρκία. Οι αιτήσεις ασύλου θα αρχίσουν να εξετάζονται στις 27 Ιουλίου.

Πριν από τρεις ημέρες σχετικές πιέσεις και μηνύματα μεταδόθηκαν από τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα Κερίμ Ουράς, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα βοηθήσει τις διμερείς σχέσεις η μη επιστροφή των «8» στην Τουρκία.