Ν.Δ: Απόπειρα εξωραϊσμού της Συμφωνίας των Πρεσπών

24
Τέλος από τη ΝΔ ο Θεόδωρος Γιάνναρος μετά την ρατσιστική επίθεση σε πρόσφυγα

Επικρίσεις αλλά και ερωτηματικά περιλαμβάνει η πρώτη αποτίμηση που κάνουν στη ΝΔ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Βόρεια Μακεδονία, την οποία εντάσσουν σε μία «επικοινωνιακή απόπειρα εξωραϊσμού» της συμφωνίας των Πρεσπών η οποία ωστόσο είναι επιζήμια για τη χώρα, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην Πειραιώς υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι η αναφορά του πρωθυπουργού σε «υποκριτές» εντάσσεται στο πλαίσιο της διχαστικής τακτικής που η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι ακολουθεί απέναντι σε όσους διαφωνούν με την συμφωνία και αποτελούν- όπως λένε στη ΝΔ- την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Στην ΝΔ επισημαίνουν επίσης ότι ο κ. Τσίπρας επεδίωξε να παρουσιάσει ως fake news τα προβλήματα που προκύπτουν με τα μακεδονικά προϊόντα λέγοντας ότι αυτά υπάρχουν εδώ και τριάντα χρόνια και αντιτείνουν σε αυτό ότι «ενώ τέτοια προβλήματα ανέκυπταν από παλιά, μόνο ο κ. Τσίπρας παραχώρησε, με τη βούλα της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον όρο «μακεδονικός-ή-ό» στους γείτονες.

Διαβάστε επίσης:  Πρώτοι στις δημοτικότητες των υπουργών Κικίλιας και Θεοδωρικάκος

Προβληματισμό προκαλεί στη Πειραιώς και η αναφορά του πρωθυπουργού στο αεροδρόμιο της Μίκρας, καθώς θεωρούν μη πειστικές τις διευκρινίσεις ότι ο κ. Τσίπρας αναφερόταν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μίκρας δεδομένου ότι- όπως λένε στην Πειραιώς- «ήταν πασιφανές ότι εκείνη τη στιγμή αναφερόταν στην πολιτική αεροπορία και όχι στην στρατιωτική». Στελέχη της ΝΔ αρχίζουν ήδη να διατυπώνουν ερωτηματικά και να ζητούν επίσημη τοποθέτηση «εάν έχει σκοπό να αλλάξει την ονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία».