Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
23 C
Athens

Ναυάγιο στα Κύθηρα: Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των νεκρών

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των νεκρών στο ναυάγιο στα Κύθηρα, με τις μαρτυρίες από το σημείο της τραγωδίας να συγκλονίζουν. Συνεχίζονται οι έρευνες.

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται από τα Κύθηρα, όπου 95 άνθρωποι έδωσαν ολονύχτια μάχη με τα βράχια και τα μανιασμένα κύματα, μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (05/10) μετά την πρόσκρουση ιστιοφόρου σκάφους σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή στο Διακόφτι.

Βίντεο ντοκουμέντο και εικόνες από το ναυάγιο δείχνουν ανθρώπινες σορούς μέσα στη θάλασσα, -κάτι που επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος- με τις μαρτυρίες να είναι σοκαριστικές. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα η ύπαρξη νεκρών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, 62 διασωθέντες είναι ενήλικες (55 άνδρες και 7 γυναίκες), ενώ διασώθηκαν επίσης 18 παιδιά (17 αγόρια και 1 κορίτσι).

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η επιχείρηση διάσωσης, όπου αναζητούνται τουλάχιστον 15 άνθρωποι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η αλληλεγγύη των κατοίκων που έσπευσαν να βοηθήσουν λειτούργησε καθοριστικά ώστε να διασωθούν οι άνθρωποι που επέβαιναν στη βάρκα.

Οι έρευνες του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό των 15, όπως αναφέρουν, αγνοουμένων συνεχίζονται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω ισχυρών ανέμων έντασης έως 10 μποφόρ ενώ έντεκα από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Ήδη στα Κύθηρα έχει ανοίξει ένα σχολείο προκειμένου να φιλοξενηθούν οι διασωθέντες, όπου εθελοντές τους δίνουν τις πρώτες βοήθειες.

‘Υπατη Αρμοστεία: Ανάγκη για πρόσβαση των ανθρώπων σε ασφαλέστερες οδούς

Την ανάγκη για πρόσβαση των ανθρώπων σε ασφαλέστερες οδούς εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει την «εκτίμησή» της για τις προσπάθειες «όλων όσων εμπλέκονται στις επιχειρήσεις διάσωσης των προσφύγων εν μέσω αντίξοων συνθηκών» στα δύο πολύνεκρα ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα.

Όπως σημειώνει σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, τα δύο ναυάγια αποτελούν «ακόμη μία τρομερή υπενθύμιση της ανάγκης για πρόσβαση σε ασφαλέστερα, εναλλακτικά μονοπάτια για να σταματήσουν οι άνθρωποι να πέφτουν θύματα λαθροδιακινητών και να καταφεύγουν σε επικίνδυνα ταξίδια, τα οποία βλέπουν ως τη μόνη τους επιλογή».

Επίσης, αναφέρει ότι «απαιτείται επειγόντως περισσότερη περιφερειακή και διεθνής συνεργασία» και εκφράζει συλλυπητήρια στις οικογένειες όσων χάθηκαν.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κορονοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΕΚΑΒ

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη στη Νίκαια, όπου δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο, λίγες ώρες μετά την επίθεση του πρώην βουλευτη των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον...
Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου,...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ντρέπεται και η ντροπή... 25 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 25 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1719: Ο Ροβινσώνας Κρούσος παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από την πένα του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Νίκη.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με...

Σίδνεϊ – Επίθεση με μαχαίρι: Με ψυχική νόσο ο δράστης-Ήταν γνωστός στις αρχές

Η επίθεση με μαχαίρι, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσε τον...

Σίδνεϊ: Πέθανε η 38χρονη μητέρα που μαχαιρώθηκε στο εμπορικό κέντρο προσπαθώντας να σώσει το μωρό της

Έξι άνθρωποι που βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (τοπική ώρα) στο εμπορικό κέντρο Westfield...

Σίδνεϊ: Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο – Τέσσερις νεκροί, επτά τραυματίες – Νεκρός ο δράστης

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν, έπειτα από επίθεση με...