ΝΔ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας

Στη Νέα Δημοκρατία σημείωναν πως η κυβέρνηση απέτυχε να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκότερη εδώ και δεκαετίες διεθνή συγκυρία

44
Μητσοτάκης: Απόλυτα οπισθοδρομική δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ

H Νέα Δημοκρατία επιθυμεί να ασκήσει όσο μπορεί μεγαλύτερη πίεση προς το σύνολο της εθνικής αντιπροσωπείας έως την κρίσιμη ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Στόχος αυτής της προσπάθειας, να αποτραπεί –εάν είναι δυνατόν, έστω και την τελευταία στιγμή- η κύρωση της Συµφωνίας των Πρεσπών.

Πηγές της Πειραιώς επιβεβαίωναν πως «η Ν∆ θα κάνει τα πάντα ώστε να θέσει προ των ευθυνών τους το σύνολο των βουλευτών». Παράλληλα όταν ρωτήθηκαν για την πιθανότητα το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, παρέπεμπαν στη παραπάνω δήλωση τονίζοντας την έκφραση «τα πάντα».  Στην Πειραιώς, εξάλλου, εντοπίζουν µια σειρά από πολιτικές και κοινοβουλευτικές παραδοξότητες γύρω από το… άθροισµα των προθύµων να στηρίξουν τον «εθνικά επιζήµιο», όπως χαρακτηρίζεται από τη Ν∆, συµβιβασµό.

Μία από τις πλέον εξόφθαλµες είναι ότι βουλευτές, που µέχρι πρότινος τάσσονταν κατά της συγκεκριµένης λύσης και εξελέγησαν µε διαφορετική εντολή, πλέον µεταστρέφουν την προσέγγισή τους και… σφιχταγκαλιάζουν τους κυβερνητικούς χειρισµούς, «φωτογραφίζοντας» τις κυρίες Παπακώστα και Κουντουρά.

Διαβάστε επίσης:  Πέτσας: Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησης

Η στόχευση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αξιοποίηση του τρέχοντος τετραηµέρου προκειµένου να αποδοµηθεί ολοκληρωτικά η Συµφωνία Τσίπρα – Ζάεφ.  Στη «γαλάζια» επιχειρηµατολογία µπαίνει η εκχώρηση «µακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας αλλά και η πέραν πάσης αµφισβήτησης διπλή αναφορά περί «µακεδονικού» λαού στη ρηµατική διακοίνωση.

Την ίδια ώρα κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας σημείωναν πως η κυβέρνηση απέτυχε να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκότερη εδώ και δεκαετίες διεθνή συγκυρία και έφερε στη χώρα τη χειρότερη  συµφωνία που μπορούσε να έρθει σε σύγκριση με όλες τις προηγούμενες προτάσεις προς τις  ελληνικές κυβερνήσεις.

Επιπλέον, στο Μοσχάτο διατηρούν βάσιµες υποψίες πως µόλις κατατεθούν στην αρµόδια επιτροπή της Βουλής το συνολικό κείµενο του σκοπιανού συντάγµατος αλλά και η ρηµατική διακοίνωση µε τα παραρτήµατά της, θα αποκαλυφθούν και άλλες, εξόχως προβληµατικές, όπως σηµειώνεται, πρόνοιες της Συµφωνίας, τις οποίες το Μέγαρο Μαξίµου πασχίζει πάση θυσία να καµουφλάρει.