Νέα ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ στη Βουλή – 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν την τροπολογία Μουζάλα για το άσυλο

38
Βουλή: Σκληρή κόντρα για «καταιγίδα» τροπολογιών και ρύθμιση για διώξεις σε όσους εμποδίζουν πλειστηριασμούς

Αναστάτωση επικρατεί στο κυβερνών κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ αφού οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές δεν ψηφίζουν την τροπολογία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για το άσυλο.

Πρόκειται για τους βουλευτές Καββαδία Ιωαννέτα και Χριστόφορο Παπαδόπουλο Β” Αθήνας, Γιώργο Ψυχογιός Κορινθίας, Γιώργο Πάλλη Λέσβου και Χρήστος Καραγιαννίδης Δράμας.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μουζάλας, κατέθεσε εκ νέου την τροπολογία για την υπηρεσία Ασύλου, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνονται οι προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου.

Ο κ. Μουζάλας, υπερασπίστηκε από το βήμα την τροπολογία λέγοντας πως περιέχει ρυθμίσεις κατεπείγοντος χαρακτήρα που ρυθμίζουν τη λειτουργία των επιτροπών ασύλου. Σημείωσε δε πως στα νησιά η πλειοψηφία των προσφύγων έχουν καταθέσει αίτηση για άσυλο και ότι η πλειοψηφία του θα προχωρήσει σε ένσταση, ενώ παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση δεν προέβλεψε αυτή τη κατάσταση.

Οι πέντε βουλευτές, που ανήκουν στην τάση των «53» του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλαν επιστολή στους συναδέλφους τους βουλευτές και τους ζητούν να εκφράσουν την διαφωνία τους. Ζητούν απόσυρση της τροπολογίας διαφορετικά θα την καταψηφίσουν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση των πέντε βουλευτών.

Διαβάστε επίσης:  Αυστηρό μήνυμα αποκλιμάκωσης στέλνει ο Τσίπρας στην Άγκυρα από το Καστελόριζο