Νέα διαδικασία χωρίς αναμονή για τις προσωποποιημένες «έξυπνες» κάρτες

32
στάσεις, μέσα μεταφοράς,

Μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την αποφυγή της αναμονής από τους πολίτες, η οποία τις πρώτες ημέρες μετά την ανακοίνωση της κατάργησης των χάρτινων καρτών ξεπερνά ακόμη και τα 45 λεπτά σε ορισμένες περιπτώσεις, καθιερώνεται και εναλλακτική διαδικασία έκδοσης.

Η νέα διαδικασία δεν απαιτεί αναμονή στις ουρές που σχηματίζονται στους σταθμούς όπου υπάρχουν τα ειδικά γκισέ έκδοσης, παρά μόνο την πρόσβαση στο ίντερνετ και την ειδική εφαρμογή του ΟΑΣΑ (www.athenacard.gr) για την έκδοση QR Code.

 

Αναλυτικά η νέα διαδικασία είναι η εξής:

Οι κάτοχοι των μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών κανονικής τιμής θα  έχουν τη δυνατότητα  να προσέρχονται σε όλα τα εκδοτήρια των γραμμών 1,2 και 3 της ΣΤΑΣΥ προσκομίζοντας έναν ανοικτό φάκελο,  στον οποίο θα εμπεριέχονται τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Μια πρόσφατη  φωτογραφία  τύπου ταυτότητας ή διαβατηρίου

Διαβάστε επίσης:  Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

2. Φωτοτυπία  εγγράφου από το οποίο θα πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ

3. Φωτοτυπία  του στελέχους μαζί με το μηνιαίο κουπόνι μηνός Οκτωβρίου 2017  ή προηγούμενου μήνα εντός του έτους 2017 και

4. Εκτύπωση της Αίτησης – QR CODE που εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας www.athenacard.gr

Στο εξωτερικό του φακέλου θα  αναγράφεται από τον πολίτη το ονοματεπώνυμο και η επιθυμητή διεύθυνση ταχυδρόμησης της προσωποποιημένης κάρτας (οδός, αριθμός, πόλη, ταχυδρομικός κώδικας). Οι έτοιμες κάρτες θα αποστέλλονται στην αναγραφόμενη διεύθυνση μέσω ταχυδρομείου και στη συνέχεια, οι κάτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν φόρτιση των επιθυμητών προϊόντων κομίστρου σε όλα τα  Αυτόματα Μηχάνημα Επαναφόρτιση Καρτών που υπάρχουν σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3 καθώς και σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας.

Η διαδικασία κατάθεσης φακέλων ξεκινά από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here