Νέα Δημοκρατία: O εκλογικός νόμος φέρνει περισσότερη αβεβαιότητα

30
Μητσοτάκης, Κρητικοί, τροχαία δυστυχήματα,

«H κυβέρνηση δεν έχει καμία σκέψη για το αύριο της χώρας, αντιμετωπίζει καιροσκοπικά κάθε κρίσιμο ζήτημα και το μόνο που κάνει με αυτό το νομοθέτημα είναι να επιτείνει την αστάθεια της οικονομικής κρίσης σε θεσμική αβεβαιότητα».

Με αυτά τα λόγια στενός συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζει την στρατηγική που θα κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση, κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο.

Στόχος του επιτελείου της λεωφόρου Συγγρού είναι να αποτυπώσουν με τον πιο εμφατικό τρόπο πως το σχέδιο νόμου που φέρνει η κυβέρνηση αποτελεί συνέχεια της ίδιας της πολιτικής της, που «γεννά» συνεχώς καταστάσεις αβεβαιότητας.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος  συνδέει τις γενικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις με το ζήτημα μιας «σταθερής κυβέρνησης που θα πρέπει να παίρνει γρήγορα κρίσιμες αποφάσεις».

«Αλήθεια τι θα έκανε με τους 8 φυγάδες μια κυβέρνηση που θα είχε τέσσερα κόμματα», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.

Η «γαλάζια στρατηγική» έχει ως αιχμή του δόρατος το επιχείρημα ότι ο εκλογικός νόμος έρχεται σε μια περίοδο σκληρών μέτρων που θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερη πτώση της δημοφιλίας της κυβέρνησης και για αυτό το λόγο θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Διαβάστε επίσης:  Ν.Δ: Υπάρχει ή όχι συμφωνία για τις Γαλλικές φρεγάτες;

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές της ΝΔ πρόκειται να εξαπολύσουν συνολική επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και να εστιάσουν στην προσωπική ευθύνη του κάθε βουλευτή, με προφανή σκοπό τους υπόλοιπους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ένα ακόμη σημείο που η ΝΔ θα εστιάσει την επίθεσή της είναι το δικαίωμα ψήφου στα 17. «Με τη θέσπιση της ψήφου στα 17 η Κυβέρνηση θεσμοθετεί το φαινόμενο της κομματικοποίησης των σχολείων», είπε χαρακτηριστικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Επίσης, η Νέα Δημοκρατία θα στρέψει τα βέλη της προς τον ΣΥΡΙΖΑ και για τις προτάσεις που έχει καταθέσει. Ιδιαίτερα ψηλά στην ατζέντα του επιτελείου της Συγγρού βρίσκεται το ζήτημα του δικαιώματος ψήφου των αποδήμων αλλά και η κατάτμηση της Β΄Αθηνών.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να κλείσει όλα τα εσωκομματικά μέτωπα, ενόψει και της συνταγματικής αναθεώρησης, και ως εκ τούτου έχει σήμερα συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στις 12.30 στη Βουλή -η πρώτη μεταξύ τους επίσημη συνάντηση μετά τις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου.