Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
16.8 C
Athens

Νέα Δημοκρατία: Ολική επιστροφή στα θέματα της καθημερινότητας

“Φουλ» οι μηχανές στη Νέα Δημοκρατία μετά και τον εσωτερικό ανασχηματισμό που είχαμε προαναγγήλλει  και πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς αρκετά στελέχη θα είναι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές.

Δομική αντιπολίτευση, με επίκεντρο την οικονομία, την ασφάλεια και τους θεσμούς, αλλά και εξειδίκευση του «γαλάζιου» προγραμματικού λόγου με έμφαση τις επόμενες εβδομάδες στην Υγεία, εν όψει της μεγάλης εκδήλωσης που προγραμματίζεται στα μέσα Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει ο πολιτικός σχεδιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναγκαία η διεθνής εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία

Ο κ. Μητσοτάκης προτάσσει την αποκατάσταση της διεθνούς εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, την απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, τη σημαντική μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και την οικοδόμηση ενός λιτού και αποτελεσματικού κράτους. «Το μεγάλο στοίχημα είναι η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα γυρίσει σελίδα μετά την επικράτηση του λαϊκισμού» όπως ανέφερε  χαρακτηριστικά ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, ο «πόλεμος της καθημερινότητας» εξακολουθεί να αποτελεί ύψιστο πρόταγμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπ’ αυτό το πρίσμα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια -το Σαββατοκύριακο προγραμματίζει περιοδεία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και θα μεταβεί σε Λαμία και Καρπενήσι- ενώ θα ενταθεί αρχής γενομένης από αυτήν την εβδομάδα το μοτίβο των αιφνιδιαστικών επισκέψεών του σε γειτονιές του Λεκανοπεδίου και χώρους εργασίας».

Η Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει πλήγμα στην ψυχή μας

Η ατμόσφαιρα στη χώρα μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών είναι βαριά. Τα συναισθήματα που κατακλύζουν τους πολίτες είναι απογοήτευση, αγανάκτηση και θυμός.

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων στάθηκε από την αρχή ενάντια στην πολιτική του κύριου Τσίπρα και σε αυτό το μείζον εθνικό θέμα. Η στάση της Νέας Δημοκρατίας ήταν και είναι υπεύθυνη και πατριωτική.

Η πολιτική που διαμόρφωσε σε αυτό το θέμα ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν -στρατηγικά- η πιο κρίσιμη αυτά τα τρία χρόνια.

Γι αυτό το λόγο η Νέα Δημοκρατία δεν βάζει στο… χρονοντούλαπο της Ιστορίας τον «εθνικά επιζήμιο», όπως τον ονομάζει, συμβιβασμό και πέραν του βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ εξετάζει τρόπους άμβλυνσης των αμφιλεγόμενων διατάξεών του, όπως τα σχολικά βιβλία και τα εμπορικά σήματα, σύμφωνα με το άρθρο του προέδρου του κόμματος στην ελληνική έκδοση του «Economist» όπου κωδικοποιεί τις «γαλάζιες» κυβερνητικές προτεραιότητες.

Ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δηλώσει ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών. Γιατί το θέμα αυτό δεν τελείωσε. Υπενθύμισε σε όλους ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσει το δικαίωμα του βέτο για την ένταξη του γειτονικού κράτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει την ευθύνη με την πατριωτική στάση της, αλλά και τις συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύσεις για την οικονομική ανάπτυξη της Μακεδονίας μας, να ξαναδώσει περηφάνια και αυτοπεποίθηση στον ελληνικό λαό», σημείωνε στέλεχος της Πειραιώς. Για να συμπληρώσει: «Δυστυχώς, η επιλογή του κ.Τσίπρα στο Σκοπιανό ζήτημα συνιστά μια πολύ μεγάλη εθνική υποχώρηση που σημαδεύει την ψυχή του ελληνισμού».

Την ίδια ώρα η Πειραιώς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επεδίωξε να επαναφέρει τη διαχωριστική γραμμή «αριστερά–δεξιά» με αφορμή μάλιστα την αντιπαράθεση πάνω σε ένα σοβαρό εθνικό θέμα. Πρόκειται για τον απόλυτο τακτικισμό, που είναι «η αληθινή ιδεολογία του Μεγάρου Μαξίμου», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Ψηφοδέλτια – Εσωτερικός ανασχηματισμός

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για τις ανακοινώσεις των ονομάτων νέων υποψηφίων για τα εθνικά ψηφοδέλτια, αρκετοί εκ των οποίων θα σηματοδοτούν το πολιτικό άνοιγμα του κόμματος στους ψηφοφόρους του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, μάχη που, όπως εκτιμούν στο Μοσχάτο, θα «ξεκλειδώσει» τη «γαλάζια» αυτοδυναμία.

Ωστόσο τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε ο μίνι ανασχηματισμός, καθώς τόσο οι αναπληρωτές εκπρόσωποι Τύπου, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Νίκος Ρωμάνος, όσο και οι γραμματείς Βασίλης Σπανάκης, Ζωή Ράπτη, Τάσος Γαϊτάνης, Νίκος Κωστόπουλος, Βασίλης Ξυπολυτάς και Γιάννης Καλλιάνος κατέρχονται ως υποψήφιοι στους τομείς της Β’ Αθηνών και εγκαταλείπουν βάσει των προεδρικών οδηγιών την κομματική τους ιδιότητα

Στη συνέχεια η Νέα Δημοκρατία κάνοντας πράξη το αίτημα των πολιτών για εκ βάθρων ανανέωση στα κόμματα ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση του κεντρικού οργανωτικού της σχήματος.

Πρόκειται για τους 15 γραμματείς της και τους 140 αναπληρωτές τους, το 73% των οποίων δεν έχει αναλάβει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη θέση. Επιπλέον, δε, το 20% εξ αυτών δεν είχε ποτέ στο παρελθόν ενεργό ανάμειξη στα κομματικά δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας.

Τα βιογραφικά τους ανταποκρίνονται πλήρως στο αίτημα της κοινωνίας να μπουν στην πολιτική πρόσωπα που έχουν διανύσει μια αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, με συμμετοχή στην κοινωνία των πολιτών.

Το 95% έχουν πτυχία ανώτατης ή ανώτερης εκπαίδευσης, το 97% προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη.

Για πρώτη φορά, επίσης, υπάρχει αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των περιφερειών της χώρας. Αυτό τον στόχο εξυπηρετεί και η νέα διάρθρωση του οργανωτικού σχήματος, με το 45% των αναπληρωτών γραμματέων να κατοικούν στην περιφέρεια και αναλαμβάνοντας στο εξής την ευθύνη να μεταφέρουν τις κεντρικές πολιτικές του κόμματος στις περιφέρειές τους αλλά και να εμπλουτίσουν παράλληλα το πρόγραμμα της ΝΔ με τα τοπικά ζητήματα του τομέα ευθύνης τους.

Η Νέα Δημοκρατία προσαρμοζόμενη επίσης στις ανάγκες της εποχής, διευρύνει το αντικείμενο και τη δράση αρκετών εκ των γραμματειών της, ούτως ώστε να προσαρμοστούν απολύτως και στο κυβερνητικό της πρόγραμμα. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι τρεις γραμματείες είναι αφιερωμένες πλέον αποκλειστικά στο στρατηγικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει τη μέση ελληνική οικογένεια που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση. Πρόκειται για τις γραμματείες “Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων”. “Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ατόμων με Αναπηρία και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων‘‘ και “Ποιότητας Ζωής“.

Μάλιστα την τελευταία Γραμματεία αναλαμβάνει από σήμερα η κ. Ξένια Παπασταύρου, μια νέα γυναίκα με πλούσια επαγγελματική πείρα και σημαντική κοινωνική δράση. Η κ. Παπασταύρου είναι επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης του Ιδρύματος Μποδοσάκη, ενώ το 2011 ίδρυσε την πολύ γνωστή ΜΚΟ «Μπορούμε», με όραμα την ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος μείωσης της σπατάλης φαγητού και ταυτόχρονα αύξησης της επισιτιστικής στήριξης ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε και τον νέο αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου που θα αναλάβει καθήκοντα μαζί με τη Σοφία Ζαχαράκη πλαισιώνοντας την εκπρόσωπο Τύπου και Ευρωβουλευτή κ. Μαρία Σπυράκη. Πρόκειται για τον κ. Γιάννη Μαστρογεωργίου, Διευθυντή του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής ο οποίος διαθέτει μακρά πείρα στην πολιτική επικοινωνία, έχοντας επί χρόνια και την ευθύνη του γνωστού think tank ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τέλος, τη θέση του Υπεύθυνου για τα Περιφερειακά Μ.Μ.Ε αναλαμβάνει στη θέση του κ. Γιώργου Κοντογιάννη που θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Ηλεία, ο Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος.

Επισημαίνεται ότι η ανανέωση στις Γραμματείες και στο Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ακολουθεί τη μεγάλη ανανέωση που σημειώθηκε στη σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος στο Συνέδριο του περασμένου Δεκεμβρίου (με ανανέωση των μελών της κατά 55%) και την ανανέωση κατά 40% στη σύνθεση των Προέδρων ΝΟΔΕ, μετά τις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Ακολουθεί η νέα σύνθεση των Γραμματέων:

Γραμματέας Ποιότητας Ζωής: Ξένια Παπασταύρου

Γραμματέας Κοινωνική Αλληλεγγύης, ΑμεΑ & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Γιώργος Σταμάτης

Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων: Μαρία Συρεγγέλα

Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας: Χρήστος Ταραντίλης

Γραμματέας Προγράμματος: Γιώργος Στεργίου

Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων: Νάσος Μπαλέρμπας

Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων: Γιάννης Μπρατάκος

Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού: Τάκης Σκανδαλάκης

Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ε.Ε.: Ιωάννης Σμυρλής

Γραμματέας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό & Δημόσιο Τομέα: Θεόδωρος Κόλλιας

Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων: Νίκος Παγώνης

Γραμματέας Αγροτικών Φορέων: Κωνσταντίνος Μπαγινέτας

Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Νίκος Χαρδαλιάς

Γραμματέας Οργανωτικού: Στέλιος Κονταδάκης

Γραμματέας τέως Βουλευτών-Ευρωβουλευτών: Θεόδωρος Σκρέκας

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τη Δευτέρα στην Αθήνα ο επόμενος γύρος των ΜΟΕ 

Υψηλά ιστάμενους μουσαφιραίους από την άλλη όχθη του Αιγαίου θα έχουμε μεθαύριο Δευτέρα (22/4) στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, τουρκική διπλωματική αντιπροσωπία της οποίας επικεφαλής θα...

Βόλος: Φοιτητές αποδοκίμασαν τον Κυμπουρόπουλο – «Απαράδεκτο ότι δεν επέτρεψαν σε έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο...

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, την εισβολή φοιτητών αριστερών παρατάξεων σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στον Βόλο, όπου ο ίδιος ήταν...

Ο βολικός αντίπαλος του Μαξίμου

Ναι μεν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις εκλογές της 9ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη, διότι όπως λένε και αναλυτές που ανήκουν...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου – Οι 5 “εκλεκτοί” Κασσελάκη

Το σχέδιο τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια, να παραχωρεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα βολικό...

Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την...
ΚΚΕ: Τα ψηφοδέλτια παρουσίασε ο ΓΓ Δημήτρης Κουτσούμπας

Επίσκεψη Κουτσούμπα σε Καναδά και ΗΠΑ

Επίσκεψη σε Καναδά και ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από τις 22 ως τις 27 του μήνα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ως επικεφαλής...

Μιχαηλίδου: Αυξημένος φέτος ο προϋπολογισμός του κοινωνικού τουρισμού

Συνάντηση εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας είχε σήμερα 19 Απριλίου, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επιβεβαίωσε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Νικητές και χαμένοι από την υποψηφιότητα Μπελέρη

Τι μένει, λοιπόν, ως συμπέρασμα από πολιτικό σκάκι που βλέπουμε να παίζεται τα τελευταία...

Ευρωεκλογές: Η δημοσκόπηση της Prorata που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη ΝΔ ποσοστό έως 32%

Σημαντική ενίσχυση των κομμάτων που κινούνται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπησ που...

Πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη με τη ΝΔ

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι στη Χειμάρρα την είδηση ότι το όνομα του Φρέντι Μπελέρη περιλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο...

Νέα Δημοκρατία: Ο Μπελέρης θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής

Την πιο δυνατή πολιτική κίνηση των τελευταίων μηνών σχετικά με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ...