Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.6 C
Athens

Νέα εντάλματα σύλληψης στην υπόθεση της μαφίας των Ρομά

Οι αποκαλύψεις στο θέμα της σπείρας των Ρομά συνεχίζονται. Στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών μπαίνουν και νέα πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται.

Ο πρώτος κύκλος των απολογιών έκλεισε και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες ώρες να εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή δυο ακόμη άτομα τα οποία ταυτοποιήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές.

Μέχρι τώρα οι πλειονότητα των κατηγορουμένων αρνείται ότι την εμπλοκή της στην «εγκληματική οργάνωση» και λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι φέρονται να έχουν αποδεχτεί ότι συμμετείχαν σε επιμέρους πράξεις για τις οποίες προκύπτουν σε βάρος τους στοιχεία με βάση τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ασφάλειας.

Ένας από τους κατηγορούμενους που αρνήθηκε ότι ήταν μέλος της σπείρας είναι και ο 39χρονος επιχειρηματίας. Ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα και μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές της Χίου.

Ο 39χρονος κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχτηκε πως γνώριζε δύο από τα μέλη της σπείρας επέμεινε , όμως, πως τα ρολόγια που αγόραζε από εκείνους δεν τα πουλούσε αλλά τα κρατούσε ο ίδιος καθώς προσπαθούσε να φτιάξει και πάλι την συλλογή του η οποία είχε κλαπεί από το σπίτι της μητέρας του το 2014.

«Τίποτα από όσα λένε οι μάρτυρες ότι εκλάπησαν από τα σπίτια τους δεν βρέθηκε στο δικό μου» είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος και αναφερόμενος στα τρία ρολόγια που βρέθηκαν στο σπίτι του , ισχυρίστηκε πως το SHOPARP είναι ιδιοκτησίας του, το Frank Muller είναι της μνηστής του και το τρίτο είναι απλή απομίμηση ROLEX.

«Για τα τρία αυτά ρολόγια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία μου ζητώ τη διερεύνηση της προέλευσής τους από τους νόμιμους εκπροσώπους των εταιρειών κατασκευής τους στην Ελλάδα έτσι ώστε να αποδειχθεί ότι κανένα από αυτά δεν είχε εκφύγει από την κυριότητα του ιδιοκτήτη τους χωρίς τη συναίνεσή τους» ανέφερε.

Ο κατηγορούμενος κλήθηκε από την ανακρίτρια να δώσει διευκρινήσεις και για όσα αναφέρονται σε τηλεφωνικές συνομιλίες του που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία.

Ερ: Τι είναι το Panerai;

Κατηγορούμενος: Το Panerai Είναι μια συλλογή από ρολόγια του εφοπλιστή Μ… ο οποίος ήθελε να τα πουλήσει 600.000 ευρώ ενώ τα είχε αγοράσει 1,5 εκ. ευρώ.

Ο κατηγορούμενος μιλώντας για την πανάκριβη συλλογή του εφοπλιστή, του οποίου το όνομα αναφέρει, υποστηρίζει πως είναι αγορασμένα από γνωστό κοσμηματοπώλη και «Τα πουλάει γιατί έχει πρόβλημα με την επιχείρησή του. Εμείς μια διαμεσολάβηση κάναμε».

Ερ: Στις 22-9 συνομιλία αναφέρεται ένα PATEK PHILIPPE ρολόι μισό- μισό.

Κατηγορούμενος: Το μισό- μισό σημαίνει ατσάλι χρυσό. Δεν γνωρίζω που το είχε βρει.

Ερ: Δεν σας πέρασε από το μυαλό ότι αυτά ήταν κλεμμένα;

Κατηγορούμενος: Μου είχε πει ότι είχε πολύ μεγάλο κύκλο.

Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ακόμη και με «βραχιολάκι» επιτήρησης αίτημα το οποίο τελικά δεν έγινε δεκτό. Μάλιστα, να μην οδηγηθεί στις φυλακές επικαλέστηκε εκτός από την καταγωγή του, την «ποιότητά» και το λευκό ποινικό του μητρώο. Όπως υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας «δεν μπορεί ναι συγχνωτίζεται με κρατουμένους» και εξέφρασε φόβους ότι θα πέσει θύμα εκβιασμού.

«Θέλω να προσθέσω ότι ουδέποτε ήμουν εγκληματίας. Ουδέποτε έκανα παρέες με εγκληματίες παρέα στη ζωή μου. Προέρχομαι από πολύ σοβαρή οικογένεια, μεγαλωμένος με αρχές, με αυστηρότητα και πολλή αγάπη.

Ουδέποτε θα έμπλεκα αν γνώριζα μια τέτοια κατάσταση. Θα είμαι πάντα συνεπής σε οποιαδήποτε φάση αυτής της ποινικής διαδικασίας, όποτε κληθώ» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «Δέχομαι οποιονδήποτε περιοριστικό όρο κρίνετε εσείς κυρία πρόεδρε σκόπιμο. Ακόμη κι αυτόν της ηλεκτρονικής επιτήρησης, δικής μου δαπάνης, διότι η δική μου ποιότητα και το λευκό μου ποινικό μητρώο δεν είναι ενός ανθρώπου που μπορεί να συγχνωτίζεται με κρατουμένους αφού είμαι σίγουρος μετά βεβαιότητας ότι θα πέσω θύμα εκβιασμού».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ρέντη – Δολοφονία Λυγγερίδη: Σήμερα στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη με τις Αρχές να εκτιμούν...

Η πιο ακριβη χωρα στην ΕΥΡΩΠΗ η ΕΛΛΑΔΑ…Τα τρόφιμα που αυξάνονται περισσότερο στην Ελλάδα...

Παρά τη σύγκλιση με την Ευρωζώνη στις περισσότερες κατηγορίες, στην Ελλάδα ο πληθωρισμός τροφίμων εξακολουθεί να τρέχει ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Για την ακρίβεια...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα ζαφειρένια νερά της παραλίας Γάλα στα Κουφονήσια 23 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 23 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1516: Υιοθετείται από τους γερμανούς ζυθοποιούς ο Νόμος για την καθαρότητα της μπύρας...

Χανιά: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας – Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στα Χανιά και συγκεκριμένα στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο στην περιοχή της Σούδας. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας είναι...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Τρίτη 23 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η Ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Ανατολίου...

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες με θυελλώδεις ανέμους τύπου Foehn και αφρικάνικη σκόνη

Με θυελλώδεις ανέμους, αρκετές λασποβροχές και με αισθητή την παρουσία της σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα θα κυλήσει σήμερα Τρίτη,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΛΟΣ με νέα υπόθεση πολλαπλών βιασμών 12χρονης…

Θύμα πολλαπλών βιασμών έγινε ένα 12χρονο κορίτσι στην Ιεράπετρα, όπως κατήγγειλε η μητέρα του. Σύμφωνα...

Υπόθεση βιασμού στο Ίλιον: Η ευθύνη της πολιτείας

Η υπόθεση του βιασμού του ανηλίκου στο Ίλιον από, επίσης ανήλικους συμμαθητές του, λαμβάνει...

Κολωνός: Αλαλούμ με τον αστυνομικό που εμπλέκεται στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού

«Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ο αστυνομικός που φέρεται να...

Αποφασισμένος ο Πρωθυπουργός να μην μείνει τίποτα στη σκιά για την υπόθεση των υποκλοπών

Ξεκάθαρη είναι η θέση της Κυβέρνησης για «άπλετο φως» στην υπόθεση παρακολούθησης του κινητού...