Νέα ένταση στην Ειδομένη – Συνελήφθη Γερμανίδα

53
Ειδομένη, νέα επεισόδια, αλληλέγγυοι,

Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης «απάντησαν» οι αρχές των Σκοπίων στην προσπάθεια μικρής ομάδας προσφύγων να ανοίξουν ένα σημείο του φράχτη που εκτείνεται στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Αυτή την ώρα γύρω στα εκατό άτομα είναι συγκεντρωμένα δίπλα στο φράχτη και φωνάζουν συνθήματα για το άνοιγμα των συνόρων.

Νωρίτερα με σπρέι πιπεριού συνελήφθη από την αστυνομία μια Γερμανίδα στην Ειδομένη, στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιούνται στα οχήματα που πλησιάζουν τον καταυλισμό. Τα μπλόκα και οι έλεγχοι της αστυνομίας στη γέφυρα του Αξιού συνεχίζονται και σήμερα, με στόχο να εντατικοποιηθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό «αλληλέγγυων» που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των προσφύγων.

Πριν από λίγη ώρα κατέφθασε στο χώρο και ειδικό κλιμάκιο που διενεργεί ελέγχους σε μικροπωλητές που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. Ο έλεγχος των ΜΚΟ και των αλληλέγγυων στην Ειδομένη θα συνεχιστεί, τόνισε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Διαβάστε επίσης:  Τι έγινε σαν σήμερα, 21 Απριλίου; Τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

Ανέφερε, επίσης, ότι από την περιοχή αναχωρούν καθημερινά περίπου 500 άτομα, ενώ η κυβέρνηση προχωρά στην ενοικίαση βιομηχανικών χώρων στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία προσφύγων.

«Οι βιομηχανικοί χώροι στην Θεσσαλονίκη έχουν το πλεονέκτημα γιατί έχουν ήδη ύδρευση, ηλεκτροδότηση, αποχέτευση χρειάζεται όμως χρόνος για να είναι έτοιμοι οι χώροι αυτοί. Με τον ίδιο ρυθμό που αδειάζει η Ειδομένη θα είναι έτοιμα και αυτά τα κέντρα φιλοξενίας εκεί» είπε.