Νέα επεισόδια μεταξύ προσφύγων στην Ειδομένη: Συλλήψεις “αλληλέγγυων”

34
Ειδομένη, νέα επεισόδια, αλληλέγγυοι,

Στα χέρια πιάστηκαν τα μεσάνυχτα πρόσφυγες στην Ειδομένη προκαλώντας υλικές ζημιές, εν μέσω φόβων για νέα επίθεση στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 30 άτομα συνεπλάκησαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης και προκάλεσαν φθορές στη τζαμαρία του κυλικείου.

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν από χθες παραταγμένες κοντά στη συνοριακή γραμμή με στόχο να αποτρέψουν νέα απόπειρα των προσφύγων να ρίξουν τον φράχτη και να επιχειρήσουν πέρασμα στο σκοπιανό έδαφος.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές συνεχίζουν τους ελέγχους στις τάξεις των λεγόμενων «αλληλέγγυων» καθώς θεωρούν πως υποκινούν τους πρόσφυγες σε επεισόδια.

Χθες συνελήφθησαν στην περιοχή άλλα πέντε άτομα, που σύμφωνα με την αστυνομία κινούνται στον χώρο αυτό: Μια Γερμανίδα για κατοχή σπρέι πιπεριού, τρεις Νορβηγοί και μια Αγγλίδα για κατοχή τριών ασυρμάτων.

Διαβάστε επίσης:  Μαχαίρωσε τον σύντροφό της έπειτα από ερωτικό καβγά

Βάζοντας, επιτέλους, στο στόχαστρο τους «αλληλέγγυους», η αστυνομία, που εντατικοποίησε τους ελέγχους στην Ειδομένη, προσήγαγε μέσα στο τελευταίο διήμερο 25 άτομα από τα οποία 22 είναι αλλοδαποί, δύο Έλληνες και ένας Σύρος πρόσφυγας.