Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα

26
Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Στην ανακοίνωση νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, προχώρησε η ελληνική Κυβέρνηση, μετά την αύξηση των κρουσμάτων που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του μετά την ευρεία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι τα μέτρα που αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή η Κυβέρνηση αφορούν τρία σημεία.

Πρώτον, όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 6 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020 από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα θα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Δεύτερον, η φόρμα ταξιδιώτη Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ, με τον ελάχιστo χρόνο συμπλήρωσής να περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες, πριν από την άφιξη στην Ελλάδα.

Τέλος, η ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αυξήσει τον αριθμό των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στη επικράτεια της χώρας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, ανακοινώθηκε ότι κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, τη Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή και της αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοϊός: Εκτοξεύθηκαν τα κρούσματα – 110 μέσα σε μία μέρα

Την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης και την ανησυχία του για την υγειονομική κατάσταση στα Βαλκάνια, εξέφρασε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. 

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης και Επικρατείας,  Γιώργος Γεραπετρίτης, οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη,  Νίκος Χαρδαλιάς, Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Ακης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, οι γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, Δημόσιας Υγείας Πρόληψης και Εθελοντισμού, Παναγιώτης Πρεζεράκος, Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Θανάσης Κοντογεώργης, ο  διευθυντής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλης Μπεκίρης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Θεόδωρος Κλιάρης, ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο επίκουρος Καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων Κίμων Δρακόπουλος, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας και ο διευθυντής του Γραφείου του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Χαμπίδης.