Νέα παρέμβαση Σημίτη για την υπόθεση C4I

24
Νέα παρέμβαση Σημίτη για την υπόθεση C4I

Νέα παρέμβαση για την υπόθεση του C4I έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και κατόπιν των ισχυρισμών του πρώην διευθυντή Εξοπλισμών Βαγγέλη Βασιλάκου, ο οποίος είχε αναφέρει στην κατάθεση του στον ειδικό εφέτη ανακριτή ότι δεν γίνεται ο κ.Σημίτης να μη γνώριζε τη διαφθορά που επικρατεί στους εξοπλισμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ακόμη και σήμερα

«Είναι επικίνδυνο για τη χώρα ο δημόσιος βίος να σύρεται στο βούρκο της συκοφαντίας και της λασπολογίας ενώ η κρίση είναι ακόμα παρούσα. Οι σκοπιμότητες της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε περιπέτειες ανάλογες με αυτές που ζήσαμε και πληρώσαμε το 2015. Χρέος των κυβερνώντων είναι να παράγουν πολιτική για το μέλλον και όχι λάσπη για το παρελθόν. Όπως έχω δηλώσει, προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου δεν με αγγίζουν» αναφέρει ο κ.Σημίτης.

Διαβάστε επίσης:  Ελεύθερη πρόσβαση από το σπίτι σε 22 μουσεία του κόσμου

Σημειώνεται πως ο κ.Βασιλάκος είχε αναφέρει στην κατάθεση του στις αρχές Νοεμβρίου σχετικά με την εν λόγω υπόθεση ότι «ο κ. Σημίτης γνώριζε, όπως και όλοι οι κατοπινοί πρωθυπουργοί γνώριζαν και γνωρίζουν για τη διαφθορά που επικρατεί στους εξοπλισμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ακόμη και σήμερα».

«Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο κ. Σημίτης έχει δωροδοκηθεί για την προμήθεια του C4I, αλλά θεωρώ αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί για τις παράνομες πληρωμές της σύμβασης C4I από τον Χριστοφοράκο. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κ. Σημίτης γνώριζε και γνωρίζει για παράνομες πληρωμές στην προμήθεια του C4I, ιδίως προς τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παπαντωνίου» είχε αναφέρει ο κ.Βασιλάκος.