Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Νέα Σμύρνη: Καταθέσεις – σοκ για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Καρέ – καρέ περιγράφουν στις προανακριτικές τους καταθέσεις αστυνομικοί όσα συνέβησαν στη διάρκεια της επίθεσης που δέχθηκε συνάδελφός του το βράδυ της περασμένης Τρίτης, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

“Ξαφνικά ένα άτομο όρμησε και άρπαξε με τα χέρια του τον συνεπιβάτη μου ειδικό φρουρό με αποτέλεσμα αυτός να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο οδόστρωμα…Οι επιθέσεις που δεχόμασταν ήταν σφοδρές και για αυτόν το λόγο απομακρυνθήκαμε περίπου 50 μέτρα από το σημείο που έπεσε ο συνάδελφός μας ώστε να ανασυνταχθούμε να κάνουμε αναστροφή και να επιστρέψουμε για να απομακρύνουμε το συνάδελφο από το πλήθος. Καθώς κινούμασταν προς το συνάδελφο είδα το πλήθος να προσκαλεί ο ένας τον άλλον να τον χτυπήσουν και έλεγαν “Σκοτώστε τον, γ@@@τε τον”. Είδα επίσης πολλά άτομα που δεν μπορούσα να τα μετρήσω να χτυπούν με τα χέρια τους με τα πόδια τους με σιδερόβεργες και πέτρες το συνάδελφό μου που ήταν πεσμένος στο έδαφος.», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο αστυνομικός που οδηγούσε τη μοτοσυκλέτα στην οποία ήταν συνεπιβάτης ο  αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση.

“Όσο ήταν από πάνω του, έλεγαν  ο ένας τον άλλον “γ@@@σε τον. Σκοτώστε τον. Ψόφα κωλόμπατσε”

«Είδα το πλήθος να προσκαλεί ο ένας τον άλλον να χτυπήσουν τον συνάδελφό μου. Είδα άτομα που δεν προλάβαινα να μετρήσω να είναι όρθιοι πάνω από το συνάδελφό μου που εκείνη τη στιγμή ήταν στο έδαφος και να τον χτυπάνε με τα χέρια τα πόδια με βέργες με κοντάρια με ότι έφερε ο καθένας, στα χέρια του σε όλο του το σώμα του. Βγάλανε το κράνος ώστε να τον χτυπήσουν στο κεφάλι και τα χτυπήματα να έχουν αποτέλεσμα.

Όσο ήταν από πάνω του, έλεγαν  ο ένας τον άλλον “γ@@@σε τον. Σκοτώστε τον. Ψόφα κωλόμπατσε”», αναφέρει στη δική του κατάθεση ειδικός φρουρός, ο οποίος ήταν στην ίδια ομάδα το βράδυ των επεισοδίων.

  «Στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Αγίας Φωτεινής η ομάδα μας ήρθε αντιμέτωπη με πάρα πολύ μεγάλο πλήθος ατόμων περίπου 1.500 άτομα που μας προσέγγισε από όλες τις πιθανές κατευθύνσεις.  Στο σύνολο τους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες διάφορες μάσκες full-face και μπλούζες τυλιγμένες στο κεφάλι τους.

Σχεδόν περικύκλωσαν το σχηματισμό μας και άρχισαν να εκδηλώνουν σφοδρότατες επιθέσεις ρίχνοντας μας βόμβες μολότοφ φωτοβολίδες πέτρες και μεταλλικές βέργες σαν ακόντια», υποστηρίζει στην κατάθεσή του άλλος ειδικός φρουρός. 

Μόλις το ασθενοφόρο παρέλαβε τον 28χρονο τραυματία, οι συνάδελφοί του, κινήθηκαν για να εντοπίσουν τα άτομα που πρωτοστάτησαν στον ξυλοδαρμό του. «Κινηθήκαμε προς την κατεύθυνση που είχε κινηθεί το μεγαλύτερο μέρος του πλήθους.

Από τα 1.500 άτομα, είδαμε περίπου 500. Ήταν ολόιδιοι, λέγανε τα ίδια συνθήματα και βρισιές, φέρανε τα ίδια αντικείμενα στα χέρια τους, είχαν στο σύνολό τους καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και εκδήλωναν επιθέσεις ρίχνοντας ναυτικές φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ, πέτρες μάρμαρα και μεταλλικές βέργες. Κάποιοι που ήταν στην πρώτη γραμμή, πρωτοστατούσαν δηλαδή στις επιθέσεις, ξεχώριζαν . Ένας από αυτούς ήταν ένας άνδρας που φορούσε μαύρο παντελόνι μαύρη ζακέτα με κουκούλα και παπούτσια λευκά. Έριχνε βόμβες μολότοφ και πέτρες τις οποίες έβγαζε από σακίδιο που έφερε ο διπλανός συνεργός του.

Τον καταδιώξαμε αλλά απτόητος ο άντρας πήρε ένα σπασμένο κοντάρι από το έδαφος και κραδαίνοντας το με τα χέρια του το κουνούσε απειλητικά στον αέρα προς το μέρος μας. Εμείς συνεχίσαμε καταπάνω του και τότε στράφηκε με αυτό εναντίον μας για να μας χτυπήσει και κατάφερε να χτυπήσει έναν υπαστυνόμο ακόμα. Ακόμα και όταν τον ακινητοποιήσαμε και τον συλλάβαμε προσπαθούσε με όλες του τις δυνάμεις με τα χέρια και τα πόδια του να ξεφύγει», σημειώνει στην κατάθεσή του άλλος αστυνομικός.

Από το πορτοφόλι του το οποίο βρέθηκε πεταμένο  στο δρόμο, οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στη σύλληψη του 22χρονου που κατηγορείται ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους. «Σε απόσταση 3 με 4 μέτρα από τον πεσμένο αστυνομικό είδα πεσμένο στο οδόστρωμα ένα πορτοφόλι μαύρου χρώματος και έσκυψα να το πάρω θεωρώντας ότι ανήκει είτε σε κάποιον από τους δράστες που επιτέθηκαν με σφοδρότητα στους αστυνομικούς είτε σε κάποιον αστυνομικό. Στο οδόστρωμα σε απόσταση λίγων μέτρων από το πορτοφόλι και προς το οδό Πλαστήρα βρήκα και ένα διάφανο πλαστικό μπουκάλι το οποίο σύμφωνα με την ετικέτα του περιείχε βενζίνη. Άνοιξα το πορτοφόλι για να δω αν υπήρχε εντός του κάποια ταυτότητα…. Στις 9:50 το βράδυ και ενώ βρισκόμουν σε επιφυλακή έξω από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης προσήλθε στο σημείο ένας νεαρός με τη μητέρα του λέγοντας μας ότι έχασε το πορτοφόλι του».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Γλυφάδα – Οικογένεια Καρνέση: Ο Αιγύπτιος δράστης είχε καταθέσεις 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα

Ερωτήματα γεννούν τα στοιχεία που προκύπτουν από την ανάλυση των τραπεζικών λογαριασμών του 76χρονου...

Μέγαρα: Διασωληνωμένο 4χρονο αγόρι έπειτα από ξυλοδαρμό

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο νοσηλεύεται διασωληνωμένο 4χρονο αγοράκι το οποίο πριν από μία ώρα περίπου...

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο Νορβηγός για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 44χρονος Νορβηγός...

Θεσσαλονίκη: Θρήνος στην κηδεία του 32χρονου αστυνομικού – Τον αποχαιρέτησαν με τιμές ήρωα

Το τελευταίο αντίο λένε συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον 32χρονο αστυνομικό που δολοφονήθηκε από...