Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.6 C
Athens

Νέα Σμύρνη: Στο «μικροσκόπιο» τα κινητά και τα social media των δραστών – «Κλειδί» η κατάθεση της 14χρονης

«Δεν καταλάβαμε ότι ήταν ανήλικη. Μας είπε η αστυνομία τι έγινε.

Όταν τα ακούσαμε, σοκαριστήκαμε» δήλωσε υπάλληλος του ξενοδοχείου, όπου οι μαστροποί οδηγούσαν την 14χρονη όταν την έπαιρναν από το ίδρυμα στη Νέα Σμύρνη. Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της ανήλικης που φιλοξενούνταν σε Μονάδα Παιδικής Προστασίας, καταδεικνύουν τον εφιάλτη που ζούσε.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος τριών ανδρών ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά περίπτωση για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία.

Οι δράστες είχαν τραβήξει τουλάχιστον 5 βίντεο αλλά και πολλές φωτογραφίες από τις αρρωστημένες πράξεις τους. Οι Αρχές ερευνούν τα κινητά των συλληφθέντων, αλλά και τα social media και το ιστορικό των αναζητήσεων στο διαδίκτυο για να χυθεί άπλετο φως στο πώς οι δράστες παγίδευσαν στο κύκλωμά τους την 14χρονη. Τα στοιχεία από τις επικοινωνίες των συλληφθέντων ίσως αποκαλύψουν και άλλους εμπλεκόμενους.

Η κατάθεση της 14χρονης παρουσία ψυχολόγου στη δομή του υπουργείου Δικαιοσύνης «Το σπίτι του Παιδιού» στο Παλαιό Φάληρο, θα είναι “κλειδί”.

Τα μηνύματα από τον “Ταχίρ”: «Gia doulia pame», «Gia vizita»

Ο μαστροπός «Ταχίρ» φαίνεται ότι έκλεινε τα ραντεβού σεξουαλικής κακοποίησης της ανήλικης μέσω των social media, καθώς έχουν εντοπιστεί μηνύματα που είναι γραμμένα σε greeklish και γίνεται αναφορά… σε «δουλειά». Μεταξύ άλλων, σε μία συζήτηση στο Instagram με «πελάτη» ο Αιγύπτιος «Ταχίρ» γράφει: «Gia doulia pame», «Gia vizita», «Eimaste edo me tin… (σσ. το όνομα του κοριτσιού)».

 Oι δράστες δεν περιορίστηκαν στην σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης, αλλά κατέγραφαν και σε βίντεο τις αρρωστημένες πράξεις τους. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο κινητό του ενός από τους τρεις άνδρες βίντεο και πολλές φωτογραφίες, που καταγράφουν τις σκηνές του βιασμού του κοριτσιού.

«Η καταγγελία ότι άνθρωποι περίμεναν το παιδί έξω από την δομή δεν είχε φτάσει στην Αστυνομία»

Όπως είπε η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, στον ΑΝΤ1, «η κοινωνική λειτουργός ήταν αυτή που μας βοήθησε σε αυτή την υπόθεση», ενώ σημείωσε ότι η 14χρονη έφευγε για κάποιες ώρες και στη συνέχεια επέστρεφε. «Πάντα η δομή ενημέρωνε το ΑΤ όταν εξαφανιζόταν» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, η υπόθεση πλέον βρίσκεται στην ανάκριση. Όπως είπε το παιδί είχε παραβιάσει κάποιους από τους όρους της δομής, καθώς έφευγε το βράδυ και γύρναγε το πρωί. «Αυτό που είχε γίνει γνωστό στην Αστυνομία ήταν για μια ανήλικη που εξαφανιζόταν από δομή. Αυτό που μας βοήθησε να αναλάβουμε δράση ήταν μια κοινωνική λειτουργός», τόνισε στην συνέχεια και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «η καταγγελία ότι άνθρωποι περίμεναν το παιδί έξω από την δομή δεν είχε φτάσει στην Αστυνομία».

Οι συλληφθέντες φαίνεται να ανήκουν σε κύκλωμα που παρασύρουν παιδιά, ανέφερε η κ. Δημογλίδου και έκανε έκκληση στα κορίτσια να είναι πολύ προσεκτικά. Σημείωσε ακόμα ότι η συμπεριφορά του παιδιού είχε προβληματίσει τους εργαζόμενους στην δομή.

Τα ραντεβού της φρίκης

Όπως ισχυρίστηκαν οι ίδιοι στην κατάθεσή τους, το υλικό της φρίκης τραβήχτηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν οι τρεις άνδρες συναντήθηκαν με την 14χρονη σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο. Οι δύο φέρονται να βίασαν την ανήλικη και ο τρίτος να βιντεοσκοπούσε την σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού.

Οι ίδιοι, βέβαια, στην κατάθεσή τους ισχυρίζονται ότι όλα συνέβησαν με την σύμφωνη γνώμη της 14χρονης. Υποστηρίζουν ότι συνευρεθήκαν ερωτικά μαζί της και δεν της έδωσαν ποτέ χρήματα.

Σε ένα άλλο ραντεβού που είχαν κλείσει για σήμερα το βράδυ με την ανήλικη, θα της έδιναν για πρώτη φορά 100 ευρώ, όπως υποστήριξαν, σύμφωνα με πληροφορίες. Επίσης, φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι θα βοηθούσαν την 14χρονη να βρει μόνιμη κατοικία εκτός δομής, γιατί η ίδια ήθελε να φύγει οριστικά από την Μονάδα Παιδικής Προστασίας στην Νέα Σμύρνη. Γι’ αυτό τον λόγο θα την πήγαιναν σε ένα σπίτι στην Ελευσίνα, προκειμένου να διαμείνει εκεί. Το πιθανότερο είναι, όπως εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές, ότι στο σπίτι στην Ελευσίνα θα εξέδιδαν το άτυχο κορίτσι.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους, οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τον μαστροπό (που λέγεται Ταχίρ) και τους δύο Έλληνες που κακοποίησαν την ανήλικη, συνελήφθη και ο οδηγός του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Τα ίχνη του κοριτσιού είχαν εξαφανιστεί τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, επέστρεψε πριν από λίγο και έως τώρα δεν αποκαλύπτει το πού βρισκόταν όσο απουσίαζε από την δομή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να εξεταστεί από ειδικό ψυχολόγο ανηλίκων, που θα προσεγγίσει με ευαισθησία και λεπτότητα την 14χρονη ώστε να την «ξεκλειδώσει» και να την βοηθήσει να επουλώσει τις πληγές της.

«Είχαμε στείλει αναφορά στην Εισαγγελία ανηλίκων»

Η 14χρονη φαίνεται ότι είχε δείξει με την συμπεριφορά της σημάδια ότι κάτι περίεργο της συμβαίνει και την απασχολεί. Και αυτό, γιατί μαζί με την αδελφή της το είχαν σκάσει αρκετές φορές από την Μονάδα Παιδικής Προστασίας στην Νέα Σμύρνη όπου διέμεναν και είχαν εξαφανιστεί για ημέρες, γεγονός που είχε προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο Κώστας Γιαννόπουλος αποκάλυψε  ότι είχαν εκδώσει τέσσερις φορές missing alert για την 14χρονη και την αδελφή της, ενώ είχαν ενημερώσει την εισαγγελία ανηλίκων ότι πιθανόν κάτι συμβαίνει με τις δύο αδελφές και το σκάνε από το ίδρυμα.

«Είχαμε στείλει αναφορά στην εισαγγελία ανηλίκων ότι φεύγουν από το ίδρυμα και κάτι συμβαίνει. Φτάσαμε να το κάνουμε εμείς που δεν έχουμε άμεση ευθύνη, αλλά στην πραγματικότητα είναι ευθύνη όλων μας», δήλωσε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

«Αυτός που έχει την ευθύνη ενημερώνει την εισαγγελία, αν κάποιο παιδί έχει τάση για φυγή ή παραβατικότητα. Αφού δεν το έκαναν εκείνοι, το κάναμε εμείς», συμπλήρωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ρέντη – Δολοφονία Λυγγερίδη: Σήμερα στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη με τις Αρχές να εκτιμούν...

Η πιο ακριβη χωρα στην ΕΥΡΩΠΗ η ΕΛΛΑΔΑ…Τα τρόφιμα που αυξάνονται περισσότερο στην Ελλάδα...

Παρά τη σύγκλιση με την Ευρωζώνη στις περισσότερες κατηγορίες, στην Ελλάδα ο πληθωρισμός τροφίμων εξακολουθεί να τρέχει ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Για την ακρίβεια...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα ζαφειρένια νερά της παραλίας Γάλα στα Κουφονήσια 23 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 23 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1516: Υιοθετείται από τους γερμανούς ζυθοποιούς ο Νόμος για την καθαρότητα της μπύρας...

Χανιά: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας – Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στα Χανιά και συγκεκριμένα στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο στην περιοχή της Σούδας. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας είναι...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Τρίτη 23 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η Ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Ανατολίου...

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες με θυελλώδεις ανέμους τύπου Foehn και αφρικάνικη σκόνη

Με θυελλώδεις ανέμους, αρκετές λασποβροχές και με αισθητή την παρουσία της σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα θα κυλήσει σήμερα Τρίτη,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εντοπίστηκε ο ακριβής χώρος ταφής του Πλάτωνα; Τι αναφέρει έρευνα του ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών

Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, σύμφωνα με έρευνα του ιταλικού...

Συντάξεις: Πόσο κερδίζουν 860.000 παλαιοί και νέοι συνταξιούχοι από τη μείωση της ΕΑΣ

Οριστική πρέπει να θεωρείται η μείωση των κρατήσεων της ΕΑΣ στις κύριες συντάξεις, πέραν...

Μόντρεαλ – Κουτσούμπας: Δυνατό ΚΚΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι το πιο ισχυρό μήνυμα αντίστασης

«Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε μαζί σας, που βρισκόμαστε με τους συντρόφους και...

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του Ε65: Δρομολογούνται και άλλα μεγάλα έργα

Τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου Ε65 πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο...