«Το θύμα ήταν σε πρηνή θέση, κανονικά ντυμένο, με διαμήκη τομή 15 εκατοστά στην αριστερή κοιλιακή χώρα, τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο στο κεφάλι και στην πρόσθια και οπίσθια επιφάνεια του κορμού» .
Η συγκεκριμένη γνωμάτευση περιέχεται σε άγνωστο τμήμα της δικογραφίας της υπόθεσης που δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Βήμα”.
Στον δικαστικό φάκελο αναδεικνύονται ακόμη μερικά νέα ενδιαφέροντα στοιχεία: Αρχικά, ότι στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν αποτυπώματα αγνώστων ατόμων που δεν σχετίζονται ούτε με τον δράστη της δολοφονίας, αλλά και ούτε με άτομα που βρέθηκαν αργότερα στο ίδιο σημείο, μετά την ανακάλυψη του άψυχου σώματος της εφοριακού.
Η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει σαφή ένδειξη για εμπλοκή δεύτερου ατόμου στην επίθεση εναντίον της Ζέμπερη, όμως εξετάζει περαιτέρω αυτά τα δεδομένα.
Αποτυπώματα, που προκάλεσαν ερωτηματικά, βρέθηκαν και στο κινητό της άτυχης εφοριακού, όμως διαπιστώθηκε ότι ανήκαν σε άτομο ασιατικής καταγωγής που φέρεται να το άγγιξε προ της πώλησής του στο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας.
Ακόμη, στον δικαστικό φάκελο περιέχεται κατάθεση της διευθύντριας της ΔΟΥ Πειραιά όπου εργαζόταν το θύμα της δολοφονικής επίθεσης.
Η προϊσταμένη της Δώρας Ζέμπερη κατέθεσε ότι της είχε τηλεφωνήσει άτομο και της δήλωσε ότι εκείνος ήταν ο δράστης της δολοφονίας. Όμως αργότερα διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο άτομο είναι κατά επανάληψη “φαρσέρ”.
Ακόμη, ο 58χρονος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης μίας μαύρης BMW (σ.σ. πιθανόν την είχε αποκτήσει από την περίοδο που έκανε διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών) όπου υπήρξε εξονυχιστικός έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ για την συγκέντρωση περαιτέρω στοιχείων για τη δράση του.
Επιπλέον, ζητούμενο είναι για τους ερευνητές της υπόθεσης γιατί εξαφανίσθηκε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Τανάγρας στο Γαλάτσι που φιλοξενούσε τον δολοφόνο.
Τέλος, από την δικογραφία της υπόθεσης επιβεβαιώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ έφθασε στο κατάστημα που είχε πουληθεί το κινητό του δράστη από την ειδική φορητή συσκευή που χρησιμοποιείται κυρίως από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τον εντοπισμό κινητών που βρίσκονται σε λειτουργία.
Η ΕΛ.ΑΣ από την άρση απορρήτου γνώριζε την νέα κάρτα SIM, άρα και τον νέο αριθμό κινητού με το οποίο λειτουργούσε η συσκευή, με γνωστό κωδικό IMEI, που είχε κλαπεί από την άτυχη εφοριακό.
Η ΕΛ.ΑΣ βρήκε έτσι το κατάστημα που εξέπεμπε το κινητό. Για αυτό τον λόγο οι αλλοδαποί ιδιοκτήτες και υπάλληλοι του καταστήματος αναφέρουν στις καταθέσεις τους ότι “μόλις οι αστυνομικοί μας ζήτησαν το λευκό smartphone της Δώρας Ζέμπερη, εκείνη την ώρα χτύπησε η συγκεκριμένη συσκευή. Καθότι οι αστυνομικοί ήξεραν ήδη τον νέο αριθμό της και ήταν αυτοί που καλούσαν.
Πηγή πληροφοριών: εφημερίδα Το Βήμα