Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Νεκρός ο θρύλος του NBA Κόμπι Μπράιαντ σε συντριβή ελικοπτέρου – Σκοτώθηκε και η κόρη του

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό με την τραγική κατάληξη που είχε ο Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα 41 του χρόνια σε συντριβή ελικοπτέρου στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια.

Νεκρή είναι και η μία του κόρη, Tζιάνα, 13 ετών, σύμφωνα με το TMZ.

‘Όπως αναφέρει το TMZ Sports, το μοιραίο ελικόπτερο μετέφερε τον Μπράιαντ και την κόρη του στις εγκαταστάσεις της Mamba Academy, όπου η Τζιάνα είχε προπόνηση.

Νεκρός ο θρύλος του NBA Κόμπι Μπράιαντ σε συντριβή ελικοπτέρου

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη συνέντυξη Τύπου των αρχών της Καλαμπάσα της Καλιφόρνιας, συνολικά στο ελικόπτερο μαζί με ον θρύλο του ΝΒΑ και την κόρη του βρίσκονταν άλλα επτά άτομα. «Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν, -ένας πιλότος και 8 επιβάτες-», ειπώθηκε.

Το ιδιωτικό ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ (Sikorsky S-76) συνετρίβη σε μια πλαγιά και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αρχές της Καλιφόρνια, περιοχή στην οποία συνετρίβη το ιδιωτικό ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ, ανέφεραν πως έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Οι πυροσβετικές δυνάμεις έφτασαν στον τόπο της συντριβής και προσπάθησαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, αναφέροντας πως το ελικόπτερο είχε καταστραφεί μετά την πρόσκρουση στο έδαφος και την ισχυρή έκρηξη που ακολούθησε. 

Η σύζυγος του Κόμπι Μπράιαντ, η Βανέσα, δεν ήταν μεταξύ των επιβατών, σύμφωνα με την TMZ.

Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν πατέρας τεσσάρων κοριτσιών.

H ανακοίνωση των Λέικερς

Οι Λέικερς επιβεβαίωσαν την είδηση του θανάτου τού Κόμπι Μπράιαντ και έστειλαν την συμπαράστασή τους στην οικογένειά του.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Κόμπι Μπράιαντ δεν υπάρχει στη ζωή λόγω αεροπορικού δυστυχήματος με ελικόπτερο. Ολόκληρη η οικογένεια των Λέικερς επιθυμεί να στηρίξετε την οικογένειά του και τους φίλους. RIP Kobe», ήταν το μήνυμα τους.

Ένας θρύλος του NBA

Ο Κόμπι Μπράιαντ αγωνιζόταν στη θέση του σούτινγκ γκαρντ για την ομάδα των Λος Άντζελες Λέικερς του ΝΒΑ. Επιλέχθηκε στο νούμερο 13 του NBA Draft του 1996 από τους Σάρλοτ Χόρνετς.

Αγωνιζόταν όλα τα χρόνια της καριέρας του (20) στους Los Angeles Lakers και φορούσε τους αριθμούς 8 και 24 (και οι 2 αποσύρθηκαν προς τιμήν του το 2017 από το franchise των Lakers). Είχε ρεκόρ καριέρας 81 πόντους που σημείωσε τον Ιανουάριο του 2006 κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς, ενώ το 2016 στο τελευταίο του παιχνίδι σε ηλικία 38 ετών και 234 ημερών σημείωσε 60 πόντους, απόδοση που αποτελεί ρεκόρ πόντων σε τελευταίο αγώνα καριέρας στο ΝΒΑ. Με αυτό επίσης έγινε ο γηραιότερος παίκτης που κατάφερε να πετύχει 60 πόντους.

Θεωρείτο από πολλούς ο κορυφαίος παίχτης της γενιάς του (Draft 1996), της δεκαετίας του 2000 καθώς και εκ των κορυφαίων όλων των εποχών. Ο Μπράιαντ ήταν ο 3ος σκόρερ στην ιστορία του NBA με 33.643 πόντους συνολικά έχοντας ακόμα 7.047 ριμπάουντ και 6.306 ασσίστ. Κατέκτησε 5 πρωταθλήματα, 1 βραβείο MVP της Regular Season (2008), 2 βραβεία MVP των τελικών του NBA (το 2009 και το 2010) και 5 βραβεία MVP σε All-Star Game. 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κατώτατος μισθός: Στις 22 Μαρτίου η τελική απόφαση

Η αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ξεπερνά το 5% και τα 800 ευρώ επιβεβαιώνεται τις τελευταίες ημέρες, τόσο από το κυβερνητικό επιτελείο, όσο και και από...

Οικογένεια βία: Εκτοξεύτηκαν οι καταγγελίες – Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου

Τι αποφασίστηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τη μεγάλη έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας. Οι σχετικές καταγγελίες εκτοξεύθηκαν στις...

Η κυβέρνηση… μετακομίζει – Το σχέδιο μετεγκατάστασης 9 υπουργείων

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του project της ΠΥΡΚΑΛ, του κυβερνητικού πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης», μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Το έργο έχει...
Ο Ιωάννης Λιανός ο διάδοχος της Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού!

Δημοσκοπήσεις: Τι προβληματίζει την κυβέρνηση

Στην γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων θέλει να εστιάσει η κυβέρνηση στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές και θα ενταθεί η προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων της...

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: “Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια δεν θα λάμψει”

«Βρίσκομαι ενώπιόν σας γιατί οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα», δήλωσε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου η Μαρία Καρυστιανού,...

ΕΝΦΙΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τα φετινά εκκαθαριστικά

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι διαδικασίες τόσο για την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, όσο και για την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα...

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αλεξανδρούπολη: 15χρονος έπεσε από φωταγωγό και σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, καθώς ένας 15χρονος βρέθηκε νεκρός, μετά από πτώση...

Δάφνη: 17χρονη έπεσε από ταράτσα και σκοτώθηκε

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας μετά από πτώση ατόμου από μεγάλο ύψος στη...

Κηφισός: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό στο ύψος της Ιεράς Οδού

Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό στον Κηφισό, το βράδυ της Κυριακής. Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε...

Θεσσαλονίκη: Hλικιωμένος επεσε από το μπαλκόνι του και σκοτώθηκε

Ηλικιωμένος άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο όταν έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι της πολυκατοικίας...