Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Νέο κύμα κακοκαιρίας – Που θα βρέξει

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Οι βροχές κατά περιόδους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (πιθανόν πρόσκαιρα και την Αττική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα, έως τις πρώτες πρωινές ώρες, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, του Αιγαίου και σε τοπικό επίπεδο στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα, ιδιαίτερα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, σταδιακά αναμένεται να επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τονίζεται ότι και πάλι τα έντονα φαινόμενα θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 20 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 25, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 26 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα βορειοδυτικά πελάγη όπου θα επικρατήσει Βαρδάρης με ίδιες εντάσεις και τα νοτιότερα πελάγη όπου θα πνέουν μέτριοι δυτικοί άνεμοι.

Από τις απογευματινές ώρες πάντως στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και μέχρι το βράδυ θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει συννεφιά με βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθεί παροδική βροχή ή καταιγίδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από την ΕΜΥ επισημαίνεται ότι:

Οι βροχές και οι καταιγίδες οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται:

1. Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής.

2. Στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (πιθανόν πρόσκαιρα και την Αττική) και την Εύβοια από τις απογευματινές ώρες σήμερα, μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής.

3. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από τις βραδινές ώρες σήμερα, μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δεν έχουν τον θεό τους! Απέσπασαν υπάλληλο για να ασχολείται την αφρικανική σκόνη!

Καμπανάκι πνευμονολόγων για την αφρικανική σκόνη

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Νέο κύμα καύσωνα έρχεται από την Πέμπτη

Η ΕΜΥ εξέδωσε ακόμα ένα έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τον καύσωνα, με...

Συναγερμός για το κύμα καύσωνα – Έκτακτα μέτρα και αγωνία για τις αντοχές βασικών υποδομών

 Σε κατάσταση συναγερμού τίθεται η κρατική μηχανή από αύριο ενόψει του επικειμένου καύσωνα που αναμένεται να...

Αργεντινή: Γιγαντιαίο κύμα χτύπησε κρουαζιερόπλοιο – Μία νεκρή, τέσσερις τραυματίες

Μια επιβάτιδα σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν ένα γιγαντιαίο κύμα έπληξε κρουαζιερόπλοιο, κοντά...

Η ΑΕΚ επέστρεψε στο σπίτι της – Tα εγκαίνια της OPAP Arena

Η ΑΕΚ έκοψε την κορδέλα της νίκης απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια εγκαινιάζοντας το νέο...