Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Νέος δακτύλιος: Σε ισχύ από 25 Οκτωβρίου – Ποιες θα είναι οι αλλαγές

Τις «πινελιές» που θα οριστικοποιήσουν το πλαίσιο λειτουργίας του δακτυλίου προβλέπεται να βάλει αύριο η κυβέρνηση.

Όπως εξήγησε προ ημερών ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο «καθαρός δακτύλιος» θα βασίζεται, σε πρώτη φάση, στη λογική των μονών-ζυγών, αλλά με μία θεμελιώδη διαφορά.

«Μέχρι σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα τα οποία εξαιρούνται από το δακτύλιο. Αυτό θα λήξει. Ο μόνος τύπος αυτοκινήτων που θα εξαιρούνται θα είναι τα ηλεκτρικά, για αυτό θα το ονομάσουμε “καθαρός δακτύλιος”», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Έτσι, ο δακτύλιος μετά το κυκλοφοριακό χάος στην πρωτεύουσα επανέρχεται στις 25 Οκτωβρίου με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το πολύ σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται στην Αθήνα τους τελευταίους μήνες.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, δίχως να αποκλείεται ωστόσο να δοθούν και αύριο στη δημοσιότητα, μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου, κάποια βασικά δεδομένα για το νέο σύστημα του Δακτυλίου.

Με το πέρας της σύσκεψης θα έχει οριστικοποιηθεί πλέον ποιες κατηγορίες οχημάτων θα μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα στον δακτύλιο.

Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να επιτρέψει την είσοδο στον δακτύλιο, πέραν των ηλεκτρικών, των υβριδικών οχημάτων, ενδεχομένως και εκείνων που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο, ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, είπε ότι οι ενστάσεις για τα οχήματα τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6 θα τεθούν στη σύσκεψη στο Μαξίμου, αλλά παρατήρησε ότι τα αυτοκίνητα αυτά «έχουν γίνει πλειοψηφία».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Μεσσηνία: Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 57χρονος για γενετήσιες πράξεις

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και προέβη σε γενετήσιες πράξεις μπροστά σε ανήλικες...

Καιρός: Προ των πυλών ο πολικός αεροχείμαρρος – «Βουτιά» της θερμοκρασίας με βροχές και...

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (19/04) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις,...

Μεγάλη πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν – Ανεβαίνει η...

Ισχυρές απώλειες, που ξεπερνούν το 3% για το Τόκιο, καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια, μετά τις πληροφορίες...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πόσων ετών είναι ο εγκέφαλός σας;

Αν κάποιες δύσκολες μέρες νιώθετε μεγαλύτεροι σε ηλικία απ’ ό,τι πραγματικά είστε, δεν είναι...

Το Νο1 χόμπι που κρατά τον εγκέφαλό σου «νέο»

Έρευνες βρήκαν ποιο είναι το Νο1 χόμπι που ενώ εσύ μεγαλώνεις μπορεί και διατηρεί...

Κρόνος: Οι δακτύλιοί του θα “εξαφανιστούν” το 2025

Οι δακτύλιοι του Κρόνου παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά το 1610 από τον αστρονόμο Γαλιλαίο...

Επιστρέφει από σήμερα ο Δακτύλιος στην Αθήνα

Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου...