Νέος Μεσσηνιακός πόλεμος – Ο Δήμαρχος καλαμάτας ξιφουλκεί εναντίον Σαμαρά

61
Δήμαρχος Καλαμάτας, εναντίον, Σαμαρά,

Σε νέο… μεσσηνιακό πόλεμο εξελίσσεται η αντιπαράθεση του Αντώνη Σαμαρά με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα σχετικά με το ποίος έχει τις ευθύνες για τη μη ύπαρξη δικτύου ομβρίων υδάτων στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Ο κ. Σαμαράς με ανάρτησή του στο facebook αναφέρει ότι είναι ευθύνη των Δήμων η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ομβρίων υδάτων, ενώ ο Δήμαρχος κ. Νίκας αντεπιτίθεται αναφέροντας ότι από το 2013, δηλαδή από τότε που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς, προσπαθεί να εξασφαλίσει σχετικές πιστώσεις.

Δείτε την αντίδραση του κ. Νίκα, στην ανάρτηση Σαμαρά, όπως τη δημοσίευσε η ιστοσελίδα moriasnews.gr

“Από το 2013 ο Δήμος Καλαμάτας μετά τις πλημμύρες του Νοεμβρίου, που ήταν μικρότερης έντασης από τις πρόσφατες, είχε προβεί στη σύνταξη εμπεριστατωμένου υπομνήματος, το οποίο υπεβλήθη στο Υπουργείο Εσωτερικών (τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013), στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά, δυστυχώς, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.
Όπως υπογραμμίζεται, το υπόμνημα περιελάμβανε αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων, προτάσεις θεραπείας τους και ζητούνταν χρηματοδότηση -μεταξύ άλλων – για αντιπλημμυρικά έργα ύψους 3.450.000 ευρώ, τουλάχιστον.

Διαβάστε επίσης:  Ποιές είναι οι νέες προκλήσεις που περιμένουμε από τον Ερντογάν μετά την προκήρυξη των εκλογών

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Δήμος Καλαμάτας, υπεβλήθησαν αιτήματα για πραγματοποίηση των παρακάτω έργων:

1. Επαναφορά της διατομής του ποταμού Άρι στο αρχικό της εύρος καθώς επίσης και αφαίρεση της βλάστησης, με εκτιμώμενο κόστος 300.000 ευρώ.
2. Άμεση αποκατάσταση πρανών ρεμάτων και καθαρισμός, με εκτιμώμενο κόστος 300.000 ευρώ.
3. Επανεξέταση λειτουργίας αντλιοστασίων ΓΟΕΒ και καθαρισμός καναλιών, πρωτευόντων και δευτερευόντων (έργο της Περιφέρειας).
4. Αντιπλημμυρική προστασία Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, με εκτιμώμενο κόστος 1.200.000 ευρώ.
5. Αποχέτευση ομβρίων εθνικού δρόμου Τρίπολης – Καλαμάτας, από ΤΕΙ έως κόμβο Ζαφείρη, με εκτιμώμενο κόστος 1.500.000 ευρώ.
6. Προστασία συνοικισμού Κατσαραίϊκα Τοπικής Κοινότητας Λαϊκών, με εκτιμώμενο κόστος 150.000 ευρώ κ.λπ.”

Πηγή: http://rigillis18.blogspot.gr