Νίμιτς: Η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες

19
Ο Νίμιτς προτρέπει τους Σκοπιανούς: Τώρα είναι η ευκαιρία να ψηφίσετε την συμφωνία των Πρεσπών

Με ένα ιδιωτικό δείπνο συνεχίζονται αυτή την ώρα οι κατ’ ιδίαν συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στη Βιέννη λίγη μόνο ώρα μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνάντησης τους με τον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς στη Βιέννη.

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, η συνάντηση με τον κ. Νίμιτς, που διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες, ήταν μια ακόμα συνάντηση στο πλαίσιο μιας διαδικασίας, χρήσιμη όπως και οι άλλες. Η διαδικασία, ανέφεραν, θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες.

Νωρίτερα, σε δήλωση του ο Μάθιου Νίμιτς έκανε λόγο για «έντονη συζήτηση σε εγκάρδιο κλίμα», ενώ σημείωσε ότι «οι δύο πλευρές είναι αφοσιωμένες στο μέγιστο βαθμό προς την εξεύρεση λύσης και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες».

Διαβάστε επίσης:  Θεοχαρόπουλος: Διαψεύδει τα σενάρια ένταξης στο Ποτάμι

Οι κ.κ. Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ θα έχουν ξανά συνάντηση στη Θεσσαλονίκη στις 3-4 Μαΐου στο πλαίσιο της 4μερους Συνόδου για τη διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας, πΓΔΜ και Βουλγαρίας αλλά και στις 11-12 Μαΐου σε διάσκεψη που θα φιλοξενήσει η Αθήνα για το «μέλλον της Ευρώπης» με συμμετοχή κρατών μελών της Ε.Ε και χωρών της λεγόμενης ομάδας του Βίζεγκραντ.