Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
17.8 C
Athens

Νιπτήρας σαν καινούργιος; Με αυτά τα 4 κόλπα θα το πετύχετε εντελώς ανέξοδα

Τα άλατα αποτελούν τον αιώνιο εχθρό κάθε μπάνιου και όχι μόνο.

Ακόμα και αν το μπάνιο σας είναι πεντακάθαρο εάν έχουν σχηματιστεί άλατα στις βρύσες σας θα δείχνει βρόμικο. Ακόμα και ολοκαίνουριες βρύσες μπορεί μετά από μερικές ώρες χρήσης, να δείχνουν θαμπές και βρόμικες. Για να παραμείνουν οι βρύσες σας καθαρές και για να κρατήσουν την γυαλάδα τους, πρέπει τα άλατα να αφαιρούνται σχεδόν καθημερινά.

Όταν τα νερά μείνουν για πολλές ώρες στον νεροχύτη, αφήνουν άλατα τα οποία με τον καιρό συσσωρεύονται, σκληραίνουν, διαβρώνουν τον νεροχύτη και είναι δύσκολο να καθαριστούν. Μάλιστα, αυτά τα άλατα γίνονται και “πρόσφορο έδαφος” για την συγκέντρωση και ανάπτυξη και άλλων ουσιών στον νεροχύτη, όπως βρομιές και βακτήρια

Σήμερα υπάρχουν πολλά απορρυπαντικά στην αγορά που υπόσχονται την αφαίρεση των αλάτων. Εάν, όμως, θέλετε μια οικονομική και πιο οικολογική λύση, χωρίς τις έντονες μυρωδιές των ισχυρών καθαριστικών, εμπιστευτείτε απλά προϊόντα που έχετε σπίτι σας.

Προσοχή στα οξέα

Τα περισσότερα από τα εξειδικευμένα προϊόντα κατά των αλάτων, ανήκουν στην κατηγορία των χημικών οξέων. Αυτό σημαίνει ότι η συχνή τους χρήση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, στις μπαταρίες, τη στήλη του ντουζ και τα υπόλοιπα μεταλλικά αξεσουάρ του μπάνιου ή της κουζίνας σας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε μία στο τόσο, για τα συσσωρευμένα άλατα και τη σκληρή βρομιά. Σε κάθε περίπτωση μην τα αφήνετε να δράσουν περισσότερη ώρα από όση συστήνουν οι οδηγίες χρήσης.

Το θαυματουργό ξίδι

Υπάρχει όμως μία πολύ απλή, σπιτική λύση, για να απομακρύνετε οριστικά τα άλατα από κάθε νεροχύτη στο σπίτι σας, χωρίς χημικές ουσίες και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Αυτή είναι το λευκό ξίδι. Τα φυσικά οξέα στο ξίδι μπορούν να διασπάσουν το ασβέστιο και τα άλατα από νερό σε επιφάνειες που μπορεί να έρθουν σε επαφή με το φαγητό ή το σώμα σας. Αυτό το καθιστά μια κατάλληλη εναλλακτική λύση, για να αποφύγετε την χρήση ενός πιο ισχυρού εμπορικού προϊόντος καθαρισμού.

Νιπτήρας σαν καινούργιος; Με αυτά τα 4 κόλπα θα το πετύχετε εντελώς ανέξοδα

Οδηγίες χρήσης

  • Βάλτε το λευκό ξίδι σε ένα μπολ και τοποθετήστε μέσα σε αυτό το πανί σας. Βεβαιωθείτε ότι ο νεροχύτης είναι τελείως στεγνός για τη διαδικασία αυτή. Δεν θέλετε το νερό να αραιώσει την επίδραση του ξιδιού.
  • Πάρτε το εμποτισμένο πανί και τυλίξτε το γύρω από τη βρύση και γύρω από όλα τα σημεία με άλατα.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά πανιά και να τα εφαρμόσετε όλα την ίδια στιγμή. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο ακριβώς πανί σταδιακά.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει όλα τα μέρη με άλατα. Στην συνέχεια ρίξτε λίγο περισσότερο ξίδι πάνω στο ύφασμα, για να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά εμποτισμένο.
  • Αφήστε το πανί για μια ώρα περίπου και στη συνέχεια αφαιρέστε το.
  • Πάρτε ένα σφουγγάρι κουζίνας και χρησιμοποιήστε το τραχύ μέρος, για να τρίψετε γύρω από τις ρωγμές και τις εγκοπές.
  • Αν ο νεροχύτης σας είναι σε πολύ κακή κατάσταση, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία άλλη μια φορά.
  • Αφού τελειώσετε, στεγνώστε το νεροχύτη.

Μαγειρική σόδα για γυαλάδα και προστασία

Η μαγειρική σόδα σε σκόνη είναι ένα “μαγικό” εργαλείο καθαρισμού που βρίσκεται σίγουρα στο ντουλάπι του σπιτιού σας. Παρά το γεγονός ότι αποτελεί μία φθηνή οικονομικά λύση, οι δυνατότητές της στον καθαρισμό, στο γυάλισμα και στην εξαφάνιση των οσμών είναι αξεπέραστες. Χάρη στην σύστασή της αποτελεί μαζί με το ξίδι την ιδανική επιλογή για να αντικαταστήσετε τα χημικά καθαριστικά.

Για βρύσες και αξεσουάρ από χρώμιο χρησιμοποιήστε ξίδι αφού το αραιώσετε με νερό. Για ακόμα καλύτερο γυάλισμα και προστασία του χρωμίου μετά τη χρήση ξιδιού, προσθέστε μαγειρική σόδα σε ένα μπολ, βρέξτε τη μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα και τρίψτε με αυτή. Η μαγειρική σόδα εξουδετερώνει τη δράση του ξιδιού ώστε να μην προκαλέσει φθορά. Ξεβγάλετε καλά με νερό και σκουπίστε με ένα στεγνό πανί.

Πως φεύγουν τα άλατα από τις βρύσες με χρυσή απόχρωση;

Εάν οι βρύσες σας είναι χρυσές αναμίξτε λίγη μαγειρική σόδα με αποσταγμένο νερό σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε απαλά. Μην ξύσετε και μην τρίψετε με αιχμηρά αντικείμενα. Αποφύγετε επίσης τα σκληρά χημικά καθαριστικά γιατί μπορεί να φθείρουν το χρώμα. Ξεβγάλετε με νερό και σκουπίστε με ένα στεγνό, καθαρό πανί. Ο λόγος που πρέπει να είστε extra προσεκτικοί με αυτές τις όμορφες βρύσες και αξεσουάρ είναι γιατί διαθέτουν ένα παχύ ακρυλικό φινίρισμα που τις προφυλάσσει από το μαύρισμα και τη σκουριά. Ο σκληρός καθαρισμός μπορεί να φθείρει αυτή την επίστρωση.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η κόκκινη κλωστή στο χέρι μπορεί να μας προστατέψει από πολλά πράγματα

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε κάποια πράγματα τα οποία, ίσως, δεν γνωρίζατε για την κόκκινη κλωστή. Προλήψεις; Δεισιδαιμονίες; Πάντως δεν τα λες...

Δέκα σκληρές αλήθειες για τη ζωή

Πρώτη σκληρή αλήθεια ζωής: Αν νομίζεις ότι η ζωή σου έχει τελματώσει, το λάθος είναι δικό σου! Με άλλα λόγια, σου λείπει η δύναμη να πεις:...
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 9-4-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 11/4/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, τηνΠεμπτη 11/4/2024 (αριθμός κλήρωσης 2739), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 12-8-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 9/4/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Τρίτη 9/4/2024 (αριθμός κλήρωσης 2738), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 12-11-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 7/4/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Κυριακή 7/4/2024 (αριθμός κλήρωσης 2737), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Να Χαμογελάω

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: 8 λόγοι για να χαμογελάμε

Γράφει ο Γιάννης Ξηντάρας*, Ψυχολόγος Ας μιλήσουμε για την θετική πλευρά της ζωής. Ας σταθούμε σε όλους αυτούς τους λόγους για τους οποίους το χαμόγελο,...
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 7-2-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 4/4/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Πέμπτη 4/4/2024 (αριθμός κλήρωσης 2736), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για...

Μητσοτάκης: Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην λάβει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης η κρίση στη Μ. Ανατολή

«Στο έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο θα μας απασχολήσουν πρωτίστως ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και θέματα...

Ιράν: Σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης

Μια αναδρομή σε σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, από τις πρώτες...

Ρωμανός: Υποκρισία από κ. Κασσελάκη

Για υποκρισία κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός σχολιάζοντας την ανάρτηση...