Ντάισελμπλουμ: Περίπλοκο το πακέτο έκτακτων μέτρων – Συμφωνία στις δύο επόμενες εβδομάδες

19
Γερούν Ντάισελμπλουμ, Εκλογές, Ελλάδα,

Νομικά προβλήματα στον μηχανισμό εφαρμογής των έκτακτων προληπτικών μέτρων διαπιστώνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε δηλώσεις του στον ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό BNR.

«Πρέπει να συμφωνήσουμε σε μία σειρά πρόσθετων μέτρων, τα οποία θα αποτελούν ένα είδος εγγύησης» τόνισε και παραδέχθηκε ότι «νομικά, φαίνεται ότι το ζήτημα είναι λίγο περίπλοκο».

Όσον αφορά την ακύρωση του Eurogroup, επισήμανε ότι «μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον επιπλέον χρόνο, προκειμένου να διερευνήσουμε τις πιθανότητες της περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους».

Ο πρόεδρος του Eurogroup στη συνέχεια, επανέλαβε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας και εκτίμησε ότι αυτή θα επέλθει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Διαβάστε επίσης:  Σε ηλικία 81 ετών πέθανε Άγγελος Δεληβορριάς

Σημειώνεται ότι με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Ευρωπαίος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η απόφαση για το πακέτο των έκτακτων μέτρων θα ληφθεί σε επίπεδο Eurogroup, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο ζήτημα «ξεπερνάει» τους εκπροσώπους των θεσμών.