Ο Alpha θα δει, αλλά δεν θα πάρει τις κασέτες της δημοπρασίας

67
ποινική δίωξη, Κοντομηνάς,

Ο Alpha θα δει, αλλά δεν λάβει τελικά τις κασέτες με το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αυτό δήλωσε ο δικηγόρος του τηλεοπτικού σταθμού, Πάνος Λαζαράτος, εξερχόμενος το μεσημέρι της Πέμπτης από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ο κ. Λαζαράτος μετέβη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, μαζί με έναν ποινικολόγο και έναν τεχνικό,για να παραλάβει το υλικό και να κατευθυνθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να υποβάλει μήνυση και αγωγή για λογαριασμό του Alpha κατά της εταιρείας Dimera Investment Limited, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Διαβάστε επίσης:  25 πρώην διαρρήκτες αποκαλύπτουν τι αφήνει το σπίτι σας εκτεθειμένο

«Μόλις έμαθα ότι υπήρξε ανάκληση της προσωρινής διαταγής του εισαγγελέα με μια διαφορά ότι ο ALPHA θα μπορέσει να δει τα δεδομένα αλλά δεν θα τα πάρει προκειμένου να διαχωριστούν προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα» είπε ο κ. Λαζαράτος.

Για την εξέλιξη αυτή προηγήθηκε αίτημα ανάκλησης της αρχικής απόφασης από το ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τον κ. Λαζαράτο.

«Δεν ξέρω πότε θα δούμε το υλικό. Εξαρτάται από το πότε θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του υλικού από την αρμόδια αρχή προκειμένου να μην υπάρχουν προσωπικά δεδομένα τα οποία, όμως, από την αρχή δεν θα έπρεπε να καταγραφούν» κατέληξε.