Ο Αμβρόσιος διαψεύδει τον Κουρουμπλή…

41

Δεν λέει να κλείσει το θέμα που προέκυψε για τον ΣΥΡΙΖΑ από τη συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο.

Μετά το δημόσιο άδειασμά του από τον Πάνο Σκουρλέτη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι ήταν λάθος η συνάντησή του με τον κ. Αμβρόσιο.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1, ο κ Κουρουμπλής δήλωσε: «Αν το θεωρείτε λάθος, ας παραδεχθώ ότι είναι λάθος, αλλά δεν είναι εκεί η ουσία και συμπλήρωσε ότι πολλές φορές έχει πάρει θέση για τις προκλητικές δηλώσεις του Αμβρόσιου και έχει πει και στον ίδιο, ότι ορισμένες από αυτές δεν είναι ούτε χριστιανικές, ούτε δημοκρατικές». Προσέθεσε, μάλιστα, ότι η συνάντησή τους ήταν τυχαία και όχι προσχεδιασμένη.

Η δήλωση Τζανακόπουλου

Στο θέμα παρενέβη την Παρασκευή και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Σε συνέντευξη του στον Στάθη Σχοινά και τον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδοκίμασε μεν τη συνάντηση Κουρουμπλή-Αμβρόσιο, επιχείρησε δε να κλείσει το ζήτημα.
Ο κ. Τζανακόπουλος είπε σχετικά: «Νομίζω ότι ήταν ατυχές. Ο κ. Αμβρόσιος είναι ένας ιεράρχης ο οποίος έχει προβεί σε απαράδεκτες δηλώσεις και κινήσεις κατά το παρελθόν. Νομίζω, όμως, ότι ο κ. Κουρουμπλής έχει δώσει τις εξηγήσεις του. Νομίζω, πάντως, ότι δεν χαρακτηρίζει, αν θέλετε, ούτε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τον κ. Κουρουμπλή η συγκεκριμένη κίνηση. Ο κ. Αμβρόσιος έχει απόψεις απαράδεκτες, έχει απόψεις καταδικασμένες από τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και νομίζω ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει με τίποτα.»

Διαβάστε επίσης:  «Κλειδώνουν» διπλές εθνικές κάλπες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο για να προλάβουν την πείνα…

Η παρέμβαση Αμβρόσιου

Ενώ όλα έδειχναν ότι το ζήτημα πήγαινε να λήξει, ο κ. Αμβρόσιος έριξε λάδι στη φωτιά. Σε δήλωσή του στον ΣΚΑΪ ο μητροπολίτης ανέφερε ότι:

«Άνοιξαν οι Συριζαίοι τα στόματά τους και λένε πάλι ανοησίες […] Ψυχορραγούν».

Προσέθεσε ότι η Εκκλησία θα στηρίξει πολιτικά τον κ. Κουρουμπλή. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι το 2015 είχε στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ τώρα απλώς ασκεί κριτική, καθώς ο λόγος του Θεού δεν συνάδει πλέον με τις ενέργειες του πρωθυπουργού ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πιο εντυπωσιακή όμως δήλωση του κ. Αμβρόσιου ήταν ότι ο κ. Κουρουμπλής υπήρξε ευεργέτης του γηροκομείου όπου είχαν συναντηθεί και για αυτόν τον λόγο πήγε να τον υποδεχτεί.

Τα ερωτήματα

Από τη δήλωση Αμβρόσιου προκύπτουν εύλογα τρία ερωτήματα:

  1. Η συνάντηση ήταν ηθελημένη όπως λέει ο κ. Αμβρόσιος ή τυχαία όπως λέει ο κ. Κουρουμπλής;
  2. Από τα λεγόμενα του κ. Αμβρόσιου προκύπτει ότι η σχέση του με τον κ. Κουρουμπλή είναι μακροχρόνια, αφού ο βουλευτής εμφανίζεται ως ευεργέτης του γηροκομείου της μητρόπολης. Πώς συνάδει όμως αυτή η σχέση (αν ισχύει) με τη δήλωση Τζανακόπουλου ότι «δεν χαρακτηρίζει τον κ. Κουρουμπλή η συγκεκριμένη κίνηση»;
  3. Πώς γίνεται να στηρίζεται πολιτικά από ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από έναν μητροπολίτη (τουλάχιστον αυτό είπε ο κ. Αμβρόσιος) την ώρα που κεντρικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος χαρακτηρίζουν αυτόν τον μητροπολίτη χρυσαυγίτη;…