Ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία

33
Κάμερον, Φεύγει, πρωθυπουργός,

Η απόφαση των Βρετανών να βγουν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης προκάλεσε και την παραίτηση του σημερινού πρωθυπουργού.Ο Ντ. Κάμερον σε διάγγελμά του ανακοινώνοντας ότι παραιτείται από την πρωθυπουργία, σημείωσε ότι χρειάζεται μια νέα ηγεσία για τον τόπο, όπως είπε.

«Συγχαίρω όσους συμμετείχαν. Πρέπει να ακολουθήσουμε τη βούληση του λαού. Θέλω να διαβεβαιώσω τις αγορές, τους Βρετανούς και τους Ευρωπαίους δεν θα υπάρχει σημαντική αλλαγή στις ζωές μας δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο που ταξιδεύουμε. Αυτό θα απαιτήσει τη συμμετοχή της Σκωτίας και της Β. Ιρλανδίας. Πρέπει να παραμείνουμε ισχυροί στη χώρα».

Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε περήφανος που υπήρξε πρωθυπουργός. «Έδωσα την ψυχή μου στην καμπάνια για την παραμονή. Η χώρα όμως απαιτεί νέα ηγεσία. Έδωσα τη μάχη μου στην εκστρατεία με τον μόνο τρόπο που ήξερα, με πάθος, με την ψυχή μου. Πίστευα ότι η χώρα θα ήταν ασφαλέστερη εντός ΕΕ».

Διαβάστε επίσης:  Τραγωδία που συγκλονίζει: Δείτε τη στιγμή που 17 κωπηλάτες σκοτώνονται κατά τη διάρκεια προπόνησης! (Βίντεο)

«Έκανα ότι μπορούσα ως πρωθυπουργός για να σταθεροποιήσω το καράβι. Προσπάθησα να είμαι ο καπετάνιος. Η χώρα απαιτεί μια νέα ηγεσία. Δεν πιστεύω ότι είναι σωστό για μένα να μείνω καπετάνιος. Ο βρετανικός λαός έκανε μια ξεκάθαρη επιλογή. Θεωρώ ότι η χώρα απαιτεί μια νέα ηγεσία. Θα παραμείνω πρωθυπουργός μέχρι το συνέδριο των Συντηρητικών τον Οκτώβριο» σημείωσε προσθέτοντας ότι : «Η διαπραγμάτευση με την ΕΕ θα πρέπει να γίνει από νέο Πρωθυπουργό».

«Αγαπώ αυτή τη χώρα και είναι τιμή μου που την υπηρέτησα. Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να επιβιώσει εκτός ΕΕ, και πρέπει να βρει τον καλύτερο τρόπο» είπε κλείνοντας ο Ντ. Κάμερον.