Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
21.6 C
Athens

Ο διορατικός Krzysztof Jatskowski διάβασε τις σκέψεις του πρωθυπουργού της Πολωνίας και του Ερντογάν

Σε ένα από τα πρόσφατα βίντεο του, ο διάσημος Πολωνός διορατικός Krzysztof Jatskowski άρχισε να διαβάζει τα μυαλά των προέδρων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας στον αέρα . Το πόσο καλά τα κατάφερε θα δείξει η ΗΜΕΡΑ 22, την οποία και οι δύο πρόεδροι φαίνεται να σκέφτονται συνεχώς, ωστόσο, αυτή τη φορά το αντικείμενο της προσοχής του αγαπημένου διορατικού των Πολωνών ήταν ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν και ο Πολωνός πρωθυπουργός Morawiecki:

Τον τελευταίο καιρό, όταν προσπαθώ να εστιάσω στα συναισθήματά μου, νιώθω συνεχώς κάτι πολύ ανησυχητικό να πλησιάζει. Αυτό είναι ένα οικείο συναίσθημα για μένα, πάντα προηγείται ορισμένων παγκόσμιων γεγονότων, αλλά αυτή τη φορά θα υπάρχει κάτι πολύ δυσάρεστο – δεν είχα τέτοια δύναμη της αύρας για πολύ καιρό. 

Και για κάποιο λόγο συνδέω αυτά τα επερχόμενα γεγονότα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν. Η σύνδεση είναι τόσο σοβαρή που μπήκα στον κόπο να εκτυπώσω το φρέσκο ​​πορτρέτο του στον εκτυπωτή. 

Στην πραγματικότητα, η Τουρκία ήταν στο μυαλό μου εδώ και αρκετό καιρό – μίλησα γι ‘αυτήν πέρυσι, ακόμη και τον προηγούμενο χρόνο. Και τώρα  στα συναισθήματά μου είναι ανησυχητικό ότι νιώθω μια ξαφνική αλλαγή στη στρατιωτική κατάσταση στον κόσμο.

Η αλλαγή έγκειται στο γεγονός ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ, για κάποιο λόγο, θα αρχίσουν να μεταφέρουν μεγάλες δυνάμεις από τόπο σε τόπο και κάπου να συγκεντρώνουν μεγάλες δυνάμεις. Αλλά αυτό δεν θα επιλυθεί, αλλά αντίθετα, θα περιπλέξει κατά κάποιο τρόπο την τρέχουσα ανησυχητική παγκόσμια κατάσταση και θα προκαλέσει πολλούς αρνητικούς παράγοντες.

Σήμερα, περίπου στις δύο το πρωί, είχα ένα όραμα με μερικούς μακριούς σωλήνες που έμοιαζαν με μέρη πυραύλων. Είναι πολύ μακριά και μεγάλα, θα μεταφερθούν σε ειδικά φορτηγά, και αυτά τα φορτηγά με σωλήνες φτάνουν τα ίδια κάπου στα πλοία. 

Δεν βλέπω ότι μιλάμε για αυτά τα φορτηγά ακριβώς στην Πολωνία – απλά βλέπω πλοία και φορτηγά να φεύγουν από εκεί. Αλλά στην ίδια την Πολωνία, τα στρατεύματα της συμμαχίας θα συγκεντρωθούν σίγουρα, σαν να πρόκειται να συμβεί κάτι στην Ευρώπη. Και φαίνεται ότι κάποια στρατεύματα θα συγκεντρωθούν στην Τουρκία, ή η Τουρκία θα στείλει τα στρατεύματά της στην Πολωνία – το συνδέω με αυτή τη συγκέντρωση. 

Σημαίνει αυτό ότι η συμμαχία ετοιμάζεται να απαντήσει με κάποιο τρόπο σε αυτό που κάνει η Μόσχα στην Ουκρανία; Ενώ βλέπω τι γίνεται σαν στατικό. Δεν βλέπω άμεση αντιπαράθεση – βλέπω μόνο πώς η συμμαχία αναπτύσσει τα στρατεύματά της στην Πολωνία. Και αν συμβεί αυτό, σημαίνει ότι ξεκινά ένα νέο στάδιο του πολέμου στην Ουκρανία. 

Ας δούμε τώρα τι λένε οι εικόνες. 

Το πρώτο πράγμα που νιώθω όταν παίρνω μια φωτογραφία του κ. Morawiecki είναι η λέξη ΚΡΙΣΗ. Αυτή είναι η πιο σημαντική λέξη για αυτόν. Και σκέφτεται επίσης κάποιες διακοπτόμενες παραδόσεις για τον Αύγουστο ή παραδόσεις που μπορεί να διακοπούν τον Αύγουστο. 

Η κρίση που σκέφτεται ο Morawiecki αποτελείται από δύο ερωτήματα. Το πρώτο ερώτημα είναι η σύγκρουση στην Ουκρανία, το δεύτερο είναι κάποιου είδους πρόβλημα ρευστότητας. Και αυτή η δεύτερη ερώτηση τον ανησυχεί πλέον σαφώς περισσότερο. 

 Βλέποντας τη φωτογραφία του κ. Morawiecki, αισθάνομαι ότι πιστεύει ότι θα χρειαστεί να επιδοτηθούν οι τράπεζες ή να διατηρηθεί η τραπεζική ρευστότητα. Πριν από αυτό όμως πρέπει να γίνει κάτι που θα προκαλέσει πλήρη παράλυση του κράτους. Θα υπάρξουν δύο σοκ που θα διαδέχονται το άλλο: το ένα οικονομικό και το δεύτερο πολιτικό. 

Τραβήξτε τώρα μια φωτογραφία του κ. Ερντογάν:

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας σκέφτεται κάποιες μεγάλες παρασκηνιακές συνομιλίες για το μέλλον της Μοσχοβίας. Υπάρχουν δύο απόψεις σχετικά με αυτό, η πρώτη από τις οποίες είναι μια στρατιωτική λύση, η οποία τώρα υποστηρίζεται ενεργά από δύο ή τρεις χώρες. Όμως η Τουρκία προσπαθεί να αποτρέψει αυτές τις χώρες από το να λάβουν απόφαση για πιθανές στρατιωτικές ενέργειες.

Αντίθετα, η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει να γίνει κάποιου είδους επανάσταση με τη συμμετοχή της, αλλά όχι στη χώρα της. Δεν ξέρω αν μιλάμε για επανάσταση στη Μόσχα – η αίσθηση μου είναι η ιδέα μιας πιθανής επανάστασης στη Μέση Ανατολή, η οποία θα επηρεάσει και τη Μοσχοβία.  

Στις σχέσεις με τους κατοίκους των βάλτων της Μόκσα, ο Ερντογάν υποστηρίζει την έννοια «να πεθάνει από την πείνα τον εχθρό». Μιλάω για την πείνα υπό όρους, σαν να επεξηγώ το νόημα. Η πείνα μπορεί να ονομαστεί, για παράδειγμα, η έλλειψη εξαρτημάτων για την παραγωγή αυτοκινήτων.

Και η Τουρκία είναι τώρα ενάντια σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στις υποθέσεις της Μοσχοβίας, γιατί, διαφορετικά, μπορεί να υπάρχουν προϋποθέσεις για κάποια άλλη επανάσταση, αλλά ήδη μια επανάσταση σε παγκόσμια κλίμακα. Δηλαδή, θα ξεκινήσει ένας καταρράκτης κάποιου είδους παγκόσμιων αλλαγών για να καταστρέψει κάτι. 

Σε ένα από τα παλιά βίντεο, όταν σας έλεγα για το επερχόμενο 2021 και το επόμενο έτος 2022, προειδοποίησα ότι το φθινόπωρο του 2021 όλα στον κόσμο θα άλλαζαν τρομερά και την άνοιξη του 2022 θα υπήρχαν σαν «γεμάτοι αναχώματα ”:

Όπως μπορείτε να δείτε, όλα έγιναν πραγματικότητα – περάσαμε πάνω από λακκούβες. Και το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα υπάρξουν τουλάχιστον δύο νέα εξογκώματα, το πρώτο από τα οποία είναι η παγκόσμια οικονομική ύφεση και ο συνολικός πληθωρισμός. Θα είναι τέτοια κατάρρευση που θα πρέπει να χτίσουμε πολλά από την αρχή.

Και η δεύτερη απειλή είναι το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ένας νέος και ΠΟΛΥ μεγάλος πόλεμος, για την προσέγγιση του οποίου σας λέω εδώ και δύο χρόνια. Κάτι μη αναστρέψιμο θα συμβεί, κάτι που θα αφαιρέσει τις εναπομείνασες ψευδαισθήσεις μας, κάτι πολύ κακό. Και είναι πολύ  κοντά.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γιατί ο λαϊκισμός «πονάει»

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο. Οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του.. Κοινοβουλίου και μετατρέπουν...

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μπελέρη, το τηλεφώνημα της Μέτσολα στον Μητσοτάκη, οι… μυστηριώδεις...

Το ισχυρό δίλημμα Μητσοτάκη -Δεν σας κρύβω ότι από επαγγελματική και μόνο διαστροφή παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την...

Η βία στην κοινωνία μας τείνει να γίνει συνήθεια

Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο κάποιοι θέλουν να ορίσουν τη γυναικοκτονία ως ξεχωριστό αδίκημα. Υπάρχει ο όρος ανθρωποκτονία ο… οποίος καλύπτει όλα τα είδη...

Gold Switzerland: «Έρχεται ασφυξία από το τσουνάμι του αμερικανικού χρέους»

Συνέπεια της τρέχουσας «φούσκας χρέους» θα είναι η αποπληθωριστική κατάρρευση των αγορών που θα επιφέρει «ασφυξία» όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Gold...

Η περιφρόνηση στην “ησυχία, τάξη και ασφάλεια”…μπάτε σκύλοι

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό. Το πρόβλημά μας είναι κοινωνικό. Δεν σημαίνει ότι αυτό απαλλάσσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του από...

Ρυθμίσεις …Αυτορρυθμίσεις …Μεταρρυθμίσεις

Μόλις μπήκαμε στην εποχή της Άνοιξης, η φύση αυτορρυθμίζεται και αναγεννάται. Κάθε φυσικό σύστημα, οργανικό ή όχι, είναι προικισμένο με τις ιδιότητες της αυτορρύθμισης. Δηλαδή,...

Τι κρύβεται πίσω από τη σύγκρουση Βαγγέλη Μαρινάκη – Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δε συγχώρησε ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τον έκλεισε επί δύο μερόνυχτα σε ένα δωμάτιο για να μπορέσει να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια. ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Οι λέξεις – κλειδιά και η αποκωδικοποίησή τους – Το παρασκήνιο και τα δώρα με συμβολισμό

Οι υπογραφές του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διακήρυξη των Αθηνών...

Αντίστροφη μέτρηση για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Αθήνα – Οι προετοιμασίες η ατζέντα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες ενόψει της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με...

Ερντογάν: Ανατροπή με την επίσκεψη στην Αθήνα – Χωρίς την Εμινέ και για λίγες ώρες στην Ελλάδα

Ανατροπή με την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου καθώς...

Η ατζέντα του ραντεβού με τον Ερντογάν – Η ιδιωτική επίσκεψη που προγραμματίζει στην Θράκη ο Τούρκος Πρόεδρος

Τι θα συζητηθεί στη Διακυβερνητική Διάσκεψη της 7ης Δεκεμβρίου. Οι επιδιώξεις Αθήνας και Άγκυρας...