Ο ένας στους τρεις αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στις Κυκλάδες παραιτούνται πριν αναλάβουν υπηρεσία

26
Έκτακτο: Μαχαίρωσαν μαθητή μέσα σε σχολείο στην Αμαλιάδα

Τάσεις φυγής παρατηρούνται στις τάξεις των εκπαιδευτικών που ορίστηκαν ως αναπληρωτές σε γυμνάσια και λύκεια των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, οι 50 από τους 170 εκπαιδευτικούς που προσελήφθησαν στα σχολεία των Κυκλάδων ως αναπληρωτές στη δεύτερη φάση, παραιτήθηκαν ή αρνήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία.

Οι εκπαιδευτικοί που εγκαταλείπουν τις θέσεις τους επικαλούνται τη «μη προσμέτρηση της περυσινής προϋπηρεσίας για τους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών από το υπουργείο, την υποβάθμιση της προϋπηρεσίας ως κριτήριο για μόνιμους διορισμούς (αυτούς που επαγγέλλονται τα τελευταία 10 χρόνια), όπως διαφαίνεται από την τελευταία νομοθετική ρύθμιση του τέως υπουργού κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου και την καθιέρωση του προσοντολογίου, πολιτική που όπως φαίνεται υιοθετεί και η νυν κυβέρνηση», αλλά «και το πανάκριβο κόστος ζωής στις Κυκλάδες».

Διαβάστε επίσης:  Ετοιμάζεται για εναέριες περιπολίες στον Έβρο το “Ιπτάμενο Ιππικό” των OH-58D Kiowa; (φωτό)

Το αποτέλεσμα είναι ότι παρά τα δύο «κύματα» αναπληρωτών που τοποθετήθηκαν στα νησιά των Κυκλάδων, στα σχολεία του νομού ο αριθμός των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στη δευτεοβάθμια εκπαίδευση εκτινάχθηκε στα 100, τόσο στη γενική όσο και στην ειδική αγωγή, σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες. «Η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη δεν λειτουργούν, τμήματα υποδοχής δεν λειτουργούν επίσης σε κανένα σχολείο», προσθέτουν οι συνδικαλιστές της τοπικής ένωσης καθηγητών.