Ο επόμενος Έλληνας Επίτροπος, το θέμα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Σαμαρά

43
Ο επόμενος Έλληνας Επίτροπος, το θέμα στη συνάντηση Μητσοτάκη - Σαμαρά

Με ενδιαφέρον αναμένεται στις έξι το απόγευμα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Στο παρασκήνιο φούντωσαν εκ νέου τα σενάρια για «μετακόμιση» του πρώην πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες θέλουν επίκεντρο της συνάντησης να αποτελεί το θέμα του Επιτρόπου και το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Δημήτρη Αβραμόπουλο του οποίου η θητεία λήγει το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου είναι να λάβει η κυβέρνηση παραγωγικό χαρτοφυλάκιο και δη αυτό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής χωρίς ωστόσο να αποκλείεται ακόμη και της Μεταναστευτικής Πολιτικής το οποίο είχε αναλάβει ο κ. Αβραμόπουλος.

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε νέο πακέτο μέτρων ύψους 3,5 δισ. ευρώ

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να διεκδικήσει ένα από τα τέσσερα λεγόμενα παραγωγικά χαρτοφυλάκια.

Τα εν λόγω χαρτοφυλάκια αφορούν την Απασχόληση, Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα, την Εσωτερική Αγορά, Βιομηχανία, Επιχειρηματικότητα και ΜΜΕ, την Ενέργεια ενώ το τέταρτο χαρτοφυλάκιο αφορά την Αγροτική Ανάπτυξη με την νέα κοινή αγροτική πολιτική να είναι από τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης Κομισιόν.

Πάντως τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά τηρούν σιγή ιχθύος και αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά καθώς ούτε επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν τα σενάρια που διακινούνται στο παρασκήνιο σε ότι αφορά το πρόσωπο του επόμενου Επιτρόπου.