Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
35.2 C
Athens

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την συμφωνία με την ΠΑΕ για τον Βοτανικό!

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τον Βοτανικό και γνωστοποίησε όλες τις λεπτομέρειες του deal .

Με ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Παναγιώτης Μαλακατές, γνωστοποίησε ότι έφτασε σε συμφωνία με την ΠΑΕ όσον αφορά το μείζον ζήτημα της κατασκευής νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου και σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων για τη μάνα του λόχου στον Βοτανικό.

Επιπρόσθετα, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός όπως είχε εξ αρχής δεσμευτεί ανακοινώνει για λόγους διαφάνειας όλες τις λεπτομέρειες που κρύβουν μικρές ή μεγάλες ειδήσεις. Πέρα από τα οικονομικά τα οποία αναλύσαμε χθες βράδυ, γίνεται γνωστό ότι το κλειστό γήπεδο του Ερασιτέχνη μπορεί να φτάσει τις 2.500-3.000 θέσεις με σκοπό προφανώς να είναι λειτουργικό και σε όλους τους ευρωπαικούς αγώνες.

Βεβαίως η ουσία είναι ότι αν ο οικονομικός στόχος των 3-4 εκατ ευρώ επιτευχθεί με βάση τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση τότε προφανώς και ο Παναθηναϊκός γίνεται αυτομάτως ξανά πρωταγωνιστής σε όλα τα σπορ, καθώς τα έσοδα είναι μυθικά για τα ερασιτεχνικά αθλήματα και ικανά να τον διατηρούν σε θέση ισχύος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της μάνας του λόχου, η Γενική Συνέλευση των μελών λογικά θα πραγματοποιηθεί γύρω στα τέλη Μαϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έχουμε ξεκινήσεις τις διμερείς διαπραγματεύσεις με ΠΑΕ, Δήμο Αθηναίων και ΑΕΠ Ελαιώνα.

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της παραχώρησης χρήσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού συμφωνήσαμε με την ΠΑΕ τα κάτωθι:

1.Η ισχύς της κάρτας μέλους (50 ευρώ) όπως ισχύει μέχρι σήμερα

2.Η ισχύς της κάρτας φιλάθλου (10 ευρώ) όπως ισχύει σήμερα

3.Ετήσιο ποσό 500.000 ευρώ

4.Να ισχύει για όλους τους αγώνες το ποσοστό 10% της παραχώρησης του σήματος όπως προκύπτει από τα εκάστοτε φύλλα εκκαθαρίσεων των αγώνων.

Πιστεύουμε ότι με αυτή τη συμφωνία ο Παναθηναϊκός Α.Ο. θα έχει συνυπολογίζοντας και τα λοιπά έσοδα μας από χορηγίες, λοιπές εμπορικές χρήσεις, εισιτήρια, εκδηλώσεις κλπ ένα ποσό κυμαινόμαινο από 3-4 εκατομμύρια ευρώ ανάλογα πάντα και με την πορεία της ΠΑΕ, μετατρέποντας τον Παναθηναϊκό Α.Ο. οικονομικά αυτάρκη αλλά και συνάμα παντοδύναμο αγωνιστικά ώστε να μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό σε όλα του τα τμήματα, όπως αρμόζει στον Σύλλογο μας.

Τι έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής στα άλλα μέτωπα που θεωρώ ότι είναι προς το συμφέρον μας

1.Διατηρούμε τα ίδια δικαιώματα με τη Λεωφόρο στις νέες εγκαταστάσεις μας στον Βοτανικό

2.Δωρεάν παραχώρηση για 99 χρόνια στην περιοχή της Λεωφόρου για μουσείο-εντευκτήριο και εστιατόριο συνολικής έκτασης 680 τ.μ.

3.Δωρεάν παραχώρηση για 99 χρόνια για αθλητικές εγκαταστάσεις και γραφεία συνολικής έκτασης 7.500τ.μ.

4.Δωρεάν παραχώρηση για 99 χρόνια ποδοσφαιρικό γήπεδο χωρητικότητας εώς 40.000 θέσεων 4 αστέρων.

5.Την απαλλαγή από τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων μας 7.500 τ.μ. στον Βοτανικό. Ένα άκρως σημαντικό ποσό το οποίο θα αναλάβουν από κοινού οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς

  1. Τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης του ποδοσφαιρικού μας γηπέδου βαρύνουν αποκλειστικά την ΠΑΕ
  2. Η Λεωφόρος θα κατεδαφιστεί όταν και εφόσον ολοκληρωθούν και μας παραδοθούν όλες οι εγκαταστάσεις στον Βοτανικό.

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις μας στον Βοτανικό μετά από συζητήσεις με εφόρους , προπονητές κλπ παράγοντες έχουμε τη δυνατότητα να κατανείμουμε τελικά τα 7500τ.μ. συν την πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων 500 θέσεων με σκέπαστρο ως εξής, τα οποία μπορεί και να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες μας μέχρι την τελική ρύθμιση.

-Γήπεδο αθλοπαιδιών 2000 θέσεων-2500τ.μ.

-Προπονητήριο αθλοπαιδιών 100 θέσεων- 950 τ.μ.

-Κυλικεία, WC κλπ-250 τ.μ.

-Διάδρομοι κλπ κοινόχρηστοι χώροι 500 τ.μ.

-Γραφεία Συλλόγου -400 τ.μ.

-Πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων 500 θέσεων με σκέπαστρο-0 τ.μ.

-Αποδυτήρια πισίνας- 300τ.μ.

-Βοηθητική πισίνα , χώρος αποκατάστασης, σάουνα κλπ 200τ.μ.

-Άρση βαρών 100τ.μ.

-Πάλη 100τ.μ.

-Πυγμαχία 200 τ.μ.

-Τοξοβολία 300 τ.μ.

-Επιτραπέζια αντισφαίριση 300 τ.μ.

-Ξιφασκία-150 τ.μ.

-Μπουτίκ 200 τ.μ.

-Γυμναστήρια 2 Χ100 τ.μ. 200 τ.μ.

-2ο Προπονητήριο πολλαπλών χρήσεων ή σκοπευτήριο 750 τ.μ.

  • Αίθουσα ΑμεΑ -100 τ.μ.

Όλοι οι χώροι σύγχρονοι, πλήρεις με αποδυτήρια, εγκεκριμένοι βάσει των όρων και των προϋποθέσεων της ΓΓΑ.

Η πρόθεση είναι να στεγαστούν όλα τα τμήματα του Συλλόγου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, συνδυάζοντας την καλύτερη δυνατή χωροθέτηση.

Υπάρχει η σκέψη που εξετάζουμε σοβαρά σχετικά με τη χωρητικότητα του κλειστού γηπέδου αθλοπαιδιών να μεγαλώσουμε τη χωρητικότητα του σε 2.500-3.000 θέσεις αναπροσαρμόζοντας τους λοιπούς χώρους.

Προσωπικά θεωρώ, εάν αναλογιστούμε ότι στη Λεωφόρο έχουμε ένα γήπεδο αθλοπαιδιών (κλ.Παύλος Γιαννακόπουλος) 990 θέσεων, ένα κολυμβητήριο το οποίο δεν χρησιμοποιείται πλέον και χώρους 1300 τ.μ. συνολικά που στεγάζουν 8 τμήματα με όσα προβλήματα αντιμετωπίζουν λόγω παλαιότητας, και όχι μόνο, ότι η μετάβαση στο Βοτανικό μας παρέχει τη δυνατότητα σε επίπεδο εγκαταστάσεων να πάψουμε πλέον να είμαστε ζητιάνοι στα ομαδικά μας αθλήματα, να αγωνιζόμαστε σε σύγχρονο γήπεδο και να προπονούνται οι αθλητές μας κι οι αθλήτριες μας σε σύγχρονες και λειτουργικές εγκαταστάσεις.

Σίγουρα πάντα κάποιος θα πει ότι θέλαμε περισσότερα και εγώ το ίδιο θα πω αλλά στο τέλος μετράει τι μπορούμε να πάρουμε και εάν μας καλύπτει.

Τι δεν πετύχαμε

Δεν πετύχαμε να είναι μέρος της Παναθηναϊκής Πολιτείας και η ΚΑΕ. Δυστυχώς από την αρχή ήταν γνωστό ότι ενδεχόμενη ένταξη της στο σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης θα έγειρε νομικά προβλήματα, προσφυγές , μεγάλη καθυστέρηση και τελικά ματαίωση του όλου project.

Προσπαθήσαμε από την πλευρά μας να εξηγήσουμε την αναγκαιότητα συνύπαρξης ώστε να προταθεί στην ΚΑΕ ένα σχέδιο το οποίο αφενός να είχε ρεαλιστική βάση αλλά και το αναγκαίο τελικά οικονομικό συμφέρον της ΚΑΕ.

Αναμένεται πλέον και μετά τη συνάντηση του κ. Γιαννακόπουλου με τον κ. Δήμαρχο να συσταθούν οι ομάδες εργασίας και να κρίνει τελικά η ΚΑΕ εάν όσα της προταθούν είναι προς το συμφέρον της ή τελικά κρίνει ασύμφορη την πρόταση του Δήμου.

Τα επόμενα βήματα

Συστήθηκε η νομική επιτροπή για τη Διπλή Ανάπλαση αποτελούμενη από τους κ.κ. Παυλόπουλο, Ιθακήσιο, Παναγιωτόπουλο και Κατσούλη η οποία έχει επιφορτιστεί με την ιδιαίτερα σημαντική εργασία της συμφωνίας και σύνταξης των συμβάσεων με ΠΑΕ, Δήμο Αθηναίων και ΑΕΠ Ελαιώνα, τις οποίες όπως έχουμε ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση δεν θα υπογράψουμε πριν λάβουμε τη σχετική έγκριση από τη Γενική Συνέλευση μας.

Συστήθηκε η τεχνική επιτροπή από τους κ.κ. Ακριτίδη, Λαδόπουλο, Ταμπάκο και Σκιαδά η οποία θα συμπληρωθεί από μηχανικούς και εταιρεία με εξειδικευμένες γνώσεις κατασκευής αθλητικών γηπέδων και εγκαταστάσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της εκάστοτε σύμβασης το κείμενο της θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Α.Ο. προκειμένου να λάβουν γνώση τα μέλη μας.

Μετά την ολοκλήρωση της χωροθέτησης θα αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Α.Ο. τη διαρρύθμιση των 7.500 τ.μ. των εγκαταστάσεων του Ομίλου στον Βοτανικό, την διαρρύθμιση των 680 τ.μ. στην περιοχή της Λεωφόρου με το μουσείο και τον χώρο εντευκτηρίου και εστίασης συμπεριλαμβανομένων κατά το δυνατόν και των αντίστοιχων μακετών και προϋπολογισμών για τα συγκεκριμένα έργα.

Έχοντας ολοκληρώσει όλα τα ανωτέρω και έχοντας αναλυτικά ενημερώσει τα μέλη μας θα προκηρύξουμε Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού Α.Ο. (Λογικά προς τέλη Μαϊου) η οποία θα αποφασίσει είτε να υπερψηφίσει τη Διπλή Ανάπλαση ώστε να μας δώσει το δικαίωμα ως διοίκηση να υπογράψουμε όλες τις συμφωνημένες συμβάσεις είτε να την καταψηφίσει και να μας εξουσιοδοτήσει να αποσυρθούμε από το MOU και τη Διπλή Ανάπλαση

Τάκης Μαλακατές

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού Α.Ο. »

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δεύτερη σε μετάλλια η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου!

Η Ελλάδα πριν από το ταξίδι στο Βελιγράδι μετρούσε συνολικά 26 μετάλλια και πλέον έφθασε συνολικά τα 43 μετάλλια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Με συγκομιδή-ρεκόρ 17...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/6/2024

Οι αγώνες Κροατία – Ιταλία και Αλβανία – Ισπανία για το Euro 2024 ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι...

Το μωράκι είναι το πιο όμορφο του Instagram: Ο Κώστας Σλούκας έδειξε πρώτη φορά...

Πρόσφατα, ο Κώστας Σλούκας και η Μαρία Δαρσινού έγιναν γονείς για δεύτερη φορά, καλωσορίζοντας ένα υγιέστατο αγοράκι στην οικογένειά τους. Οικογενειακές Στιγμές για τον Κώστα Σλούκα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 23/6/2024

Οι αγώνες Ελβετία – Γερμανία και Σκωτία – Ουγγαρία για το Euro 2024 ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι...

Παναθηναϊκός: Πρόταση στην Γκρέμιο της Βραζιλίας για τον Παβόν αποκαλύπτει ο Τύπος της Αργεντινής

O Παναθηναϊκός διαπραγματεύεται με την Γκρέμιο θέλοντας να ολοκληρώσουν μία σπουδαία μεταγραφή με τον διεθνή Αργεντίνο μεσοεπιθετικό, Κρίστιαν Παβόν, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Αργεντινής. Ο δημοσιογράφος Σέζαρ...

Οι 3 θέσεις που ψάχνει ενίσχυση ο Ντιέγκο Αλόνσο για να κάνει τον Παναθηναϊκό...

Ο Ντιέγκο Αλόνσο βιώνει τις πρώτες του ημέρες στην Ελλάδα, βρίσκεται σε περίοδο προσαρμογής και μαθαίνει δειλά-δειλά όλα όσα αφορούν τον Παναθηναϊκό. Εκκρεμούν αρκετές γνωριμίες,...

Παναθηναϊκός: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 115 εκατ. ευρώ από το ΥΠΕΝ για το γήπεδο...

Ένα σημαντικό βήμα για την έναρξη της κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό από τον Δήμο Αθηναίων έγινε, αυτές τις μέρες, μετά...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Παναθηναϊκός: Πρόταση στην Γκρέμιο της Βραζιλίας για τον Παβόν αποκαλύπτει ο Τύπος της Αργεντινής

O Παναθηναϊκός διαπραγματεύεται με την Γκρέμιο θέλοντας να ολοκληρώσουν μία σπουδαία μεταγραφή με τον διεθνή Αργεντίνο...

Παρέμεινε στον Παναθηναϊκό ο Ζέκα

Στο δυναμικό του Παναθηναϊκού θα μείνει για μία ακόμη χρονιά ο Κάρλος Ζέκα. Ο...

Για όποιον δεν κατάλαβε τι έκαναν Χουάντσο και Παπαπέτρου

Στα ομαδικά παιχνίδια, όπως είναι το μπάσκετ, είναι φυσικό το μάτι να πέφτει στους...