Ο Ερντογάν απειλεί: Η Τουρκία δεν μπορεί άλλο να φιλοξενεί πρόσφυγες

35
«Τελειώνει» o Ερντογάν: «Η δίψα του για εξουσία θα στοιχίσει πολύ στην Τουρκία»

Η δυνατότητα που έχει η Τουρκία για να φιλοξενεί πρόσφυγες έχει πλέον εξαντληθεί διαμήνυσε ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνόδου κορυφής με τη Ρωσία και το Ιράν στην Τεχεράνη.

Το μήνυμα του Ερντογάν ήταν σαφές και είχε πολλαπλούς αποδέκτες την ώρα που η Δύση, Ρωσία και Συρία φαίνεται να ετοιμάζουν.. ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια των Σύρων ανταρτών.

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ έχει κάνει ξεκάθαρη την πρόθεσή του να ανακαταλάβει την Ιντλίμπ έχοντας τη συμπαράσταση της Ρωσίας, ενώ Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία παρουσιάζονται έτοιμες να επέμβουν ξανά στην περιοχή εάν αντιληφθούν, όπως διαμηνύου, χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ.

Την ίδια ώρα η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αναπτύσσοντας στρατιωτικά άρματα στα σύνορά της με τη Συριία.

Διαβάστε επίσης:  Ο Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στα social media

Είναι προφανές πως νέες συγκρούσεις στη Συρία θα πυροδοτήσουν καινούργια κύματα προσφύγων προς τη Δύση και φυσικά προς την Ελλάδα.

Χιλιάδες πρόσφυγες, αντάρτες από άλλους θύλακες αλλά και ακραίοι ισλαμιστές έχουν συγκεντρωθεί στην Ιντλίμπ, με τα Ηνωμένα Έθνη να προειδοποιούν ότι τυχόν επίθεση μεγάλης κλίμακας από τον συριακό στρατό θα προκαλέσει ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση.

Ο κ. Ερντογάν προειδοποίησε ότι τυχόν επέμβαση στην Ιντλίμπ θα προκαλέσει την μετατόπιση τεράστιου αριθμού αμάχων προς την τουρκο-συριακή μεθόριο.

Επισήμανε πως είναι κρίσιμο να προστατευθούν οι άμαχοι και να διαχωριστούν από τους τρομοκράτες.

Νωρίτερα ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών στην Συρία προειδοποίησε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά στοιχεία για προετοιμασίες χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ στην Ιντλίμπ.