Ο Ερντογάν δυναμιτίζει το κλίμα

27
Ο Ερντογάν δυναμιτίζει το κλίμα

Δυναμιτίζει περαιτέρω το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «απαντώντας» στο κοινό μήνυμα που του απέστειλαν χθες οι υπουργοί Εξωτερικών, Ελλάδας Κύπρου, Αιγύπτου, Γαλλίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, «να σεβαστεί πλήρως την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών στις θαλάσσιες ζώνες τους στην ανατολική Μεσόγειο.

«Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας σε Μεσόγειο, Αιγαίο, στην Κύπρο. Δεν θα αφήσουμε το πεδίο ούτε στοPKK ούτε στο FETO ( κίνημα των γκιουλενιστών), αλλά ούτε στα αρμενικά και ελληνικά λόμπι, όπως και ούτε στις εχθρικές δυνάμεις ή στις δυνάμεις του κακού που πηγάζουν από χώρες του Κόλπου» επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης:  ΒΡΕΤΑΝΙΑ: 118 νέοι θάνατοι, 36.793 συνολικά οι νεκροί

Νωρίτερα χθες σαφές μήνυμα στην Τουρκία «να σεβαστεί πλήρως την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών στις θαλάσσιες ζώνες τους στην ανατολική Μεσόγειο», έστειλαν στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης οι πέντε ΥΠΕΞ.

Πρόκειται για τους υπουργούς της Ελλάδας Νίκο Δένδια,της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη, της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι,της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν καιτων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Αμπντουλάχ ΜπινΖαΐντ Αλ Ναχιάν.

Η τηλεδιάσκεψη είχε ως αντικείμενο τις πρόσφατες ανησυχητικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχε και ο ΥΠΕΞ των ΗΑΕ