Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Athens

Ο Γεωργιανός που έσφαξε τον Σεργιανόπουλο σκότωσε στις φυλακές συγκρατούμενό του

Ο Γεωργιανός που έσφαξε τον δημοφιλή ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο, το 2008, σκότωσε συγκρατούμενό του στις φυλακές των Χανίων κι ενώ ετοιμαζόταν ν’ αποφυλακιστεί!!

Η συμπλοκή έγινε ανάμεσα σε δυο κρατουμένους με καταγωγή από τη Γεωργία, με τον έναν από αυτούς να τραυματίζει θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο, τον συγκρατούμενο του.

Άμεσα στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του κρατουμένου στο νοσοκομείο Χανίων.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπάθησαν να τον επαναφέρουν κάνοντάς του ανάνηψη δυστυχώς όμως για τον κρατούμενο ήταν ήδη αργά καθώς το τραύμα που είχε δεχτεί ήταν μοιραίο.

Ο δράστης Δαβίδ Μουρτινέλι θα συμπλήρωνε σε 2 χρόνια τα 15 έτη κράτησης και θα αναμενόταν η αποφυλάκισή του.

Μπορεί να πέρασαν 13 χρόνια από τη δολοφονία του ηθοποιού Νλικου Σεργιανόπουλου, αλλά ο τρόπος που τον σκότωσε ο Γεωργιανός προκαλεί ανατριχίλα.

Η εισαγγελέας είχε επισημάνει χαρακτηριστικά:

«Πρώτα έγινε η διατομή του λάρυγγα και μετά ακολούθησαν τα υπόλοιπα τραύματα. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην βοά για την βιαιότητα αυτού του εγκλήματος», ενώ αμφισβήτησε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ήταν έγκλημα πάθους, υποστηρίζοντας πως «η ψυχραιμία και οι ιδιαίτερες ικανότητες με τις οποίες ο κατηγορούμενος απασφάλισε την πόρτα καθώς και η αγωνιώδης προσπάθεια του να καταληστέψει το θύμα, δεν συνδέονται με ένα άτομο που δεν ήξερε τι έκανε».

Η εισαγγελέας αποκάλεσε τον Γεωργιανό δολοφόνο ως μια «επικίνδυνη προσωπικότητα» που είχε ως πρόθεση να σκοτώσει τον Νίκο Σεργιανόπουλο για να τον ληστέψει, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως εκδίδονταν συνεχώς στην πλατεία Βικτωρίας.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε δολοφονηθεί με 21 μαχαιριές στις 3 Ιουνίου 2008 στο σπίτι του στο Παγκράτι.

Η ασφάλεια κατόρθωσε να εξιχνιάσει το έγκλημα και να συλλάβει το δράστη. Ο Δαβίδ Μουρτινέλι 30 χρόνων τότε, έμενε παράνομα στη χώρα μας. Στον εντοπισμό του δράστη συνέβαλε τα μέγιστα η εγκληματολογική υπηρεσία, στα εργαστήρια της οποίας ταυτοποιήθηκαν δακτυλικά, παλαμικά και πελματικά αποτυπώματα του Μουρτινέλι.

Η σύλληψή του έγινε από μία από τις ομάδες που είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε διάφορες της Αθήνας. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ανάφης. Στην ασφάλεια όπου οδηγήθηκε και μπροστά στα στοιχεία που προέκυψαν, δεν μπορούσε παρά να παραδεχτεί τις πράξεις του. Ομολόγησε ότι αυτός είχε σκοτώσει τον Σεργιανόπουλο, επειδή ο ηθοποιός του ζήτησε στο κρεβάτι να έχει παθητικό ρόλο.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της αστυνομίας, ο Γεωργιανός είπε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Ιουνίου του 2008, ενώ βρισκόταν στην πλατεία Βικτωρίας με σκοπό να πάει στο Πέραμα, όπου δούλευε, συναντήθηκε με τον Σεργιανόπουλο, ο οποίος του πρότεινε να κάνουν χρήση κοκαΐνης μέσα στο αυτοκίνητό του. Αφού μπήκαν μέσα, ο ηθοποιός του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του και να κάνουν εκεί χρήση κοκαΐνης με την ησυχία τους, πράγμα που δέχτηκε ο Μουρτινέλι.

Ο Σεργιανόπουλος, του είπε μάλιστα ότι θα καλούσαν και κοπέλες και θα περνούσαν πολύ καλά όλοι μαζί. Από την πλατεία Βικτωρίας τράβηξαν για το Παγκράτι, όπου έμενε ο Σεργιανόπουλος. Η καριέρα του ηθοποιού είχε εκτοξευτεί με τη σειρά Δυο Ξένοι, όπου ενσάρκωσε τον Κων/νο Μαρκορά. Καθ’ οδόν ο ηθοποιός αγόρασε μπίρες και τσιγάρα γιατί, όπως είπε στον Μουρτινέλι του είχαν τελειώσει. Όταν έφτασαν στο διαμέρισμα κάθισαν στο καθιστικό και έκαναν χρήση ναρκωτικών.

Στη συνέχεια πέρασαν στο σαλόνι και όπως είχε πει ο ηθοποιός, επρόκειτο να έλθουν από ώρα σε ώρα και οι κοπέλες. Ενώ περίμεναν τις κοπέλες ξεντύθηκαν και έμειναν με τα εσώρουχα τους για να συνευρεθούν ερωτικά. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του στην ασφάλεια ο δράστης η σκηνή του φόνου έγινε ως εξής:

«Ο Σεργιανόπουλος σε κάποια φάση άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και μου ζήτησε να μου κάνει εκείνος την «πράξη». Εγώ αντέδρασα γιατί δεν είμαι παθητικός και με έθιξε. Κατάφερα να του πάρω το μαχαίρι και άρχισα να τον μαχαιρώνω σε διάφορα σημεία του σώματός του. Όταν σωριάστηκε κάτω, κατευθύνθηκα προς το μπάνιο για να πλυθώ επειδή είχα γεμίσει αίματα. Έπλυνα το μαχαίρι και το τοποθέτησα στο συρτάρι της κουζίνας».

Ο δράστης είπε επίσης ότι πριν φύγει από το διαμέρισμα ερεύνησε όλους τους εσωτερικούς χώρους για να θεωρήσει η αστυνομία ότι είχε γίνει ληστεία και να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες.

Παραδέχτηκε ότι φεύγοντας είχε πάρει 100 ευρώ από το πορτοφόλι του θύματος, δύο φορητούς υπολογιστές, το κινητό του ηθοποιού και τα κλειδιά του σπιτιού και του αυτοκινήτου του. Οι δύο υπολογιστές βρέθηκαν στο σπίτι του 30χρονου, ενώ για το κινητό ισχυρίστηκε ότι το είχε πουλήσει σε άγνωστο άτομο.

Για τα κλειδιά είπε, ότι τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων φεύγοντας και στο σπίτι του πήγε τελικά με ταξί.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο φίλος των Αρχαγγέλων

Ο Ιεραπόστολος της Αλάσκας Άγιος Ιννοκέντιος Βενιαμίνωφ (1797-1879), με τη δυναμική προσωπικότητα και την πολυσχιδή δράση, ταξίδευε παράτολμα, με μια εύθραυστη βάρκα, στις Αλεούτες,...

Πόσων ετών είναι ο εγκέφαλός σας;

Αν κάποιες δύσκολες μέρες νιώθετε μεγαλύτεροι σε ηλικία απ’ ό,τι πραγματικά είστε, δεν είναι και τόσο λάθος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο εγκέφαλός μας μεγαλώνει...

Γιατί την 25η Μαρτίου εορτάζεται και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα διπλού εορτασμού, της εθνικής επανάστασης, αλλά και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Οι αρχές της εορτής δεν είναι επακριβώς γνωστές....

Ευαγγέλιο της Κυριακής 24 Μαρτίου 2024

Εωθινό Ευαγγέλιο Κυριακής Εωθινόν Θ’ – Κατά Ιωάννη Κ'(20) 19-31 Οὔσης οὖν ὀψίας τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ τῇ μιᾷ τῶν σαββάτων, καὶ τῶν θυρῶν κεκλεισμένων ὅπου ἦσαν...

Θαυματουργοί Άγιοι Ιατροί της Εκκλησίας μας

ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ O Όσιος Άνθιμος ο νέος ασκητής από την Κεφαλονιά για τους τυφλούς. Γεννήθηκε στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς το1727. Επτά χρονών ο Όσιος...

Άγιος Παΐσιος: «Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας έχουν πολλή Χάρη»

– Πέστε μας, Γέροντα, κάτι για την Παναγία. – Τι να σας πω; Με φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση. Για να μιλήση κανείς για την...

Παναγία η Νιαμονίτισσα της Χίου

Λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού, στους πρόποδες του Προβάτιου όρους, προβάλλει το πιο αξιόλογο μοναστήρι της Χίου, η παλαίφατη Νέα Μονή. Το πατριαρχικό...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δύο νεκροί στην Νίκαια: Έστησε καρτέρι στον γαμπρό του στο γκαράζ και τον σκότωσε με καραμπίνα

Η άγρια δολοφονία στην Νίκαια έχει προκαλέσει σοκ, καθώς είναι η δεύτερη μέσα σε...

Αγία Βαρβάρα: Συνέλαβαν και τη γυναίκα του δολοφόνου

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος του...

Αγία Βαρβάρα: Σκότωσε με καραμπίνα τον γαμπρό του μετά από καβγά

Σε τραγωδία κατέληξε ένας καβγάς που είχε ένας 67χρονος με τον 57χρονο γαμπρό του...

Εύβοια: Άγρια δολοφονία στην Χαλκίδα – Γυναίκα σκότωσε άνδρα με μαχαίρι

Ένα πρωτοφανές έγκλημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου στη Χαλκίδα, μια γυναίκα...