Ο Καμμένος δήλωσε ικανοποιημένος από την απόσυρση της τροπολογίας για το μισθολόγιο των ενστόλων

22
Καμμένος: Η συμφωνία των 66 εκατ. ευρώ με τη Σαουδική Αραβία δεν έχει καταγγελθεί

Την ικανοποίησή του γιατί μετά από σκληρή διαβούλευση και ύστερα από παρέμβαση του Πρωθυπουργού αποσύρθηκε η τροπολογία που διέλυε όπως είπε ολόκληρους κλάδους που στηρίζουν το κράτος, όπως είναι οι ένοπλες δυνάμεις, τα Σώματα ασφαλείας και οι δικαστικοί λειτουργοί, εξέφρασε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Όπως έκανε γνωστό τα 27,3 εκ ευρώ του 2017 και τα 27,3 εκ ευρώ του 2018 θα εξασφαλιστούν από έναν κωδικό για εξοπλισμούς, ούτως σώστε να καλυφθούν οι πληρωμές των ενστόλων.

«Στο μάθημα “Πρωτογενές Πλεόνασμα”, κύριε Μητσοτάκη, οφείλω να σας αναγνωρίζω ότι αφήσατε μετεξεταστέο τον κύριο Σαμαρά», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με αφορμή την θέση του προέδρου της ΝΔ για πλεόνασμα 2%, η οποία, όπως είπε, «είναι η αντίθετη θέση από εκείνη του Σαμαρά που είχε δεσμευθεί για 4,5%».

«Θέλω να θυμίσω στην αντιπολίτευση ότι λίγο βορειότερα από τη Βενεζουέλα υπάρχει μία άλλη χώρα που λέγεται Παναμάς», είπε ο Π. Καμμένος λέγοντας ότι η ΝΔ υπό τον Κ. Μητσοτάκη «δεν έχει κανένα λόγο να καλύπτει» τον Στ. Παπασταύρου και τον Σάφα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «λόγω του Ε. Βενιζέλου».

«Η κυβέρνηση την πρώτη αποκρατικοποίηση που πρέπει να κάνει είναι η αποκρατικοποίηση από το παρακράτος» που ήταν στο ΚΕΦΟΜΕΠ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, την ΕΥΔΑΠ και μοίραζε διαφημίσεις, ανέφερε ο Π. Καμμένος, τονίζοντας ότι «δεν ακούσαμε τι λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το χρέος. Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι το χρέος δεν είναι το μείζον, αλλά είναι οι μεταρρυθμίσεις, και ότι η αξιολόγηση δεν είναι το μείζον. Η ΝΔ δεν κατάφερε να κλείσει την αξιολόγηση, παρά το ότι το προσπάθησε. Και σήμερα η κυβέρνηση πέτυχε όλοι να αποδέχονται ότι το θέμα του χρέους είναι στην ατζέντα. Και αυτό είναι επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρέπει να το πούμε».

Διαβάστε επίσης:  Ποιές είναι οι νέες προκλήσεις που περιμένουμε από τον Ερντογάν μετά την προκήρυξη των εκλογών

«Αν κανείς δεν γνώριζε τι θα γινόταν για την τύχη της χώρας και την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια θα πίστευε ότι υπάρχει περιθώριο για πολιτικό κουτσομπολιό. Δυστυχώς η αντιπολίτευση αντί να στηρίξει την εθνική προσπάθεια για μία απόφαση που θα αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης και την δέσμευση για το χρέος, ο Στ. Θεοδωράκης, όπως και άλλοι αρχηγοί, ασχολήθηκε με τις σεξουαλικές περιπέτειες ενός πρέσβη και χαρακτήρισε θρησκόληπτους τους πιστούς που πήγαν να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά», επεσήμανε.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε διάλογο με την βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τους ζήτησε να μην συνεχίσουν θυμίζοντας ότι «κάποτε ήσασταν στο ίδιο κόμμα». Ο Π. Καμμένος υποστήριξε ότι η εθνική θέση για το όνομα της ΠΓΔΜ είναι εκείνη της συνόδου κορυφής του 1993 υπό τον πρόεδρο Καραμανλή και η Ντ. Μπακογιάννη ότι η θέση άλλαξε επί κυβέρνησης Καραμανλή για ένα όνομα για κάθε χρήση.