Ο Κουβέλης συναντήθηκε με τους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

«Αν ήταν δικό σας παιδί κύριε υπουργέ τι θα κάνατε;»

60
Ο Κουβέλης συναντήθηκε με τους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

To αμείλικτο ερώτημα «αν ήταν δικό σας παιδί κύριε υπουργέ τι θα κάνατε;» απεύθυνε η μητέρα του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη, που επισκέφτηκε τους συγγενείς των 2 στρατιωτικών, που κρατούνται από τους Τούρκους.

Το ερώτημα αυτό απηύθυνε σήμερα η μητέρα του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώτη Κουβέλη στη συνάντηση που είχαν στη λέσχη αξιωματικών της Ορεστιάδας χωρίς, ωστόσο, να παίρνει κάποια απάντηση.

«Αντιλαμβάνομαι ότι πονάτε, όλοι πονάμε. Η διαβεβαίωση μας προς εσάς είναι ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και να είστε βέβαοι ότι το κάνουμε επίμονα και συστηματικά» είπε αρχικά ο κ. Κουβέλης.

Σε εκείνο το σημείο όμως η μητέρα του λοχία δεν άντεξε και ρώτησε τον υπουργό: «Αν ήταν δικό σας παιδί κύριε υπουργέ τι θα κάνατε; Τι προσπάθειες περισσότερες θα κάνατε; Δεν μπορώ…».

Διαβάστε επίσης:  Γ.Βουλγαράκης: Η Αθήνα δεν μπορεί να είναι αποθήκη ψυχών

Μπορεί να είναι μακροχρόνια η κράτησή τους…

Εξάλλου, νωρίτερα, ο θείος του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μιλώντας στον ΑΝΤ 1, είπε πως οι γονείς προετοίμασαν τα παιδιά τους ότι μπορεί να είναι μακροχρόνια η κράτησή τους.

«Οι γονείς είδαν τα παιδιά τους από κοντά χωρίς το τζάμι, τους αγκάλιασαν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούκλατζης. Τόνισε δε ότι τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχουν εκφράσει κάποιο παράπονο για τις συνθήκες κράτησης. Μάλιστα, οι φύλακες επέτρεψαν στους γονείς να παραδώσουν στους στρατιωτικούς κάποια πράγματα, μεταξύ των οποίων και κάποια βιβλία για να περνούν το χρόνο τους.

Μία φορά το μήνα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία για άμεση επαφή με τους γονείς τους, ενώ κάθε Δευτέρα θα μπορούν να συνομιλήσουν μαζί τους μέσα από το ειδικό τζάμι, με τη βοήθεια τηλεφώνου.