Ο κρύος καφές δεν κάνει κακό

80
κρύος καφές, δεν κάνει κακό,

Πολλοί πιστεύουν ότι π κρύος καφές κάνει κακό, έρευνες τον συσχέτιζαν με καρκίνο σε στομάχι και άλλα όργανα, ενώ άλλοι αισθάνονται δυσάρεστα, όταν πίνουν παγωμένο καφέ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ανατρέπει όσα ξέραμε και προτρέπει, πιείτε άφοβα κρύο καφέ.
23 ειδικοί αξιολόγησαν 500 εκθέσεις και είναι καθησυχαστικοί όσον αφορά τις προειδοποιήσεις τους για τον κρύο καφέ ή το τσάι.

Οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν καμία σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση καφέ και όγκων σε στομάχι, στήθος, προστάτη ή πάγκρεας. 

Ωστόσο, υπάρχει κάποιος κίνδυνος για όσους καταναλώνουν καφέ και τσάι και αυτός είναι η ζέστη. Μιας και σύμφωνα με τους μελετητές, μία θερμοκρασία άνω των 65 βαθμών Κελσίου αυξάνει τον κίνδυνο για όγκους στο πάγκρεας.

Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί ως πιθανόν καρκινογόνος

Η απόλαυσή κρύων ροφημάτων, δεν συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Στο συμπέρασμα αυτό σύμφωνα με δημοσίευμα της DW κατέληξε ο Διεθνής Οργανισμός Μελετών για τον Καρκίνο IRAC, ο οποίος ανήκει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Με την νέα αυτή έκθεση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διορθώνει δικά του παλαιά συμπεράσματα. Το 1991, ο Διεθνής Οργανισμός Μελετών για τον Καρκίνο IRAC είχε χαρακτηρίσει τον καφέ ως «πιθανώς καρκινογόνο». Κυρίως η σχέση της κατανάλωσης καφέ και του καρκίνου στην ουροδόχο κύστη θεωρούνταν βέβαιη. Σύμφωνα όμως με τις νέες εκτιμήσεις, οι επιστήμονες διαπίστωσαν, ότι οι ασθενείς με καρκίνο στην ουροδόχο κύστη ήταν ταυτόχρονα και καπνιστές. Οι επιστήμονες θεωρούν τώρα υπεύθυνο το τσιγάρο για την εμφάνιση καρκίνου και συνιστούν, να προσθέτουμε άφοβα τα παγάκια στον καφέ μας, ειδικά τώρα με τις ζέστες.

Διαβάστε επίσης:  5 τύποι πονοκεφάλων και πώς να τους κάνετε να εξαφανιστούν!