Ο Κώστας Καραμανλής δικαιώνεται από το “πόθεν έσχες”!

59
Ο Κώστας Καραμανλής διαψεύδει δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών

Πολλά ενδεχομένως μπορεί να καταλογίσει κάποιος στον Κώστα Καραμανλή, αυτό που δεν μπορεί όμως να του προσάψει είναι ότι ως πολιτικός -και όπως είναι λογικό άνθρωπος που είναι μέσα στα πράγματα- δεν εμπιστεύτηκε την ελληνική οικονομία.

Από τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες για το 2012 προέκυψε μια αναπάντεχη είδηση, άκρως αποκαλυπτική για τα «πιστεύω» του. Ο πρώην πρωθυπουργός ανήκει στους μικροομολογιούχους που είδαν τον τραπεζικό χαρτοφυλάκιο τους να συρρικνώνεται λόγω του PSI.

Συγκεκριμένα είχε επενδύσει σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ένα σημαντικό ποσόν της τάξεως των 300.269 ευρώ στην αρχή της κρίσης το 2009. Το χαρτοφυλάκιο όμως μετά το κούρεμα των ομολόγων απομειώθηκε και διαμορφώθηκε σε 67.594 ευρώ. Δηλαδή απώλεια της τάξης περίπου 232.500 ευρώ.

Σύμφωνα με το πόθεν έσχες που είδε το φως της δημοσιότητας, παράλληλα προέβη το 2013 στην αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων αξίας 400.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:  Foreign Policy: Ελλάδα και Τουρκία κινούνται αργά προς τον πόλεμο

Απ όλα αυτά προκύπτει ότι ο πρώην Πρωθυπουργός που τόσο πολύ λοιδορήθηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους είχε εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Και σε καμία περίπτωση τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας δεν προδίκασαν την καταστροφή που ακολούθησε. Μια καταστροφή για την οποία είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ποτέ αποδοθούν ευθύνες.

Όσον αφορά τα βουλευτικά εισοδήματα του ανέρχονται σε περίπου 70.000 ευρώ, ενώ από λοιπά εισοδήματα εμφανίζει άλλα 791.597 ευρώ (πώληση ακινήτου). Επίσης, δηλώνει ότι κατέβαλε 246.908 ευρώ για εξόφληση δανείου.

Η κ. Νατάσα Παζαΐτη εμφανίζει εισοδήματα 35.500 ευρώ. Αναφορικά με τις μεταβολές στην ακίνητη περιουσία του ζεύγους πωλήθηκαν 2 ακίνητα με αποθήκη συνολικής έκτασης περίπου 250 τ.μ έναντι 700.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η αντικειμενική αξία είναι 796.703 ευρώ..